Cum se remediază atunci când Google Play Store nu funcționează

Magazinul Google Play este sursa dvs. pentru aplicații, jocuri și multe altele de pe dispozitivul dvs. mobil Android. Uneori, puteți încerca să-l deschideți, doar pentru a fi întâmpinat cu erori din Magazinul Google Play, sau este posibil să nu primiți deloc o eroare. Dacă se întâmplă acest lucru, este timpul să depanați Google Play Store care nu funcționează.

Pașii de depanare din acest articol se aplică smartphone-urilor și tabletelor care rulează Android 7.0 (Nougat) și mai recent. Unii pași pot varia în funcție de modelul dispozitivului dvs. Android.


Cauzele Google Play Store nu funcționează

Aveți probleme la descărcarea aplicațiilor? Magazinul dvs. Google Play se blochează? Este posibil ca aplicația să nu funcționeze din cauza unei game largi de cauze. De exemplu, poate fi conexiunea la internet sau o simplă greșeală din interiorul aplicației. Cauzele variază în funcție de problema de bază.

Înainte de a face orice altceva, puteți rezolva orice problemă cu dispozitivul dvs. Android, inclusiv problemele din Magazinul Google Play, repornind dispozitivul. O repornire vă poate ajuta să vă resetați dispozitivul și, eventual, să remediați orice eroare sau greșeală din aplicația Magazin Google Play.


Cum se remediază atunci când Google Play Store nu funcționează

Dacă o repornire nu vă rezolvă problema, este timpul să continuați depanarea.

  1. Asigurați-vă că problema Magazinului Google Play este pe final. Puteți verifica starea Magazinului Google Play folosind servicii precum Downdetector. Dacă a fost raportată o problemă actuală cu Google Play, va trebui să o așteptați.

  2. Forțează Google Play Store să se oprească. Uneori, este posibil să fie nevoie să i se spună aplicației dvs. să facă o pauză. Puteți forța aplicația să se oprească ca modalitate de a o reseta pe dispozitiv, apoi încercați să deschideți din nou Google Play.

  3. Verificați conexiunile de internet și de date mobile. Pentru ca Magazinul Google Play să funcționeze corect, trebuie să aveți o conexiune solidă de internet sau de date mobile.

    Încercați să activați și să dezactivați modul avion pentru a vă reseta conexiunea.

  4. Dezactivați și activați setările de dată și oră. Dispozitivul dvs. Android utilizează ora și data în timp ce rulează Google Play. Dacă nu funcționează, poate cauza probleme de bază cu aplicația. Pentru a face acest lucru, mergeți la setările > Sistem > Data și ora. Dacă Data și ora automate este activat, dezactivați-l și activați-l din nou.

  5. Actualizați serviciile Google Play. Este posibil ca Magazinul Play să nu funcționeze corect dacă serviciile Google Play nu sunt actualizate. Deși este o aplicație de fundal, este esențială pentru descărcarea și actualizarea aplicațiilor și a conținutului.

  6. Ștergeți memoria cache și datele Google Play Store. Ștergerea memoriei cache și a datelor unei aplicații o ajută să o ia de la capăt și uneori va șterge o eroare invizibilă. Pentru a face acest lucru, mergeți la setările > Aplicații și notificări > Vedeți toate aplicațiile, apoi atingeți Magazinul Google Play. De acolo, atingeți Depozitare > Goliți memoria cache > Date clare.

    În loc de „Aplicații și notificări”, puteți vedea „Aplicații” sau „Manager de aplicații”.

  7. Dezinstalați actualizările Magazinului Google Play. Deși nu puteți șterge și reinstala aplicația Magazin Google Play, puteți dezinstala actualizările, ceea ce duce aplicația înapoi la versiunea anterioară. Acest lucru poate elimina erorile din actualizarea curentă.

    Nu uitați să reporniți dispozitivul după ce dezinstalați actualizările. Odată ce dispozitivul dvs. se va porni din nou, Google Play se va actualiza la cea mai nouă versiune. Apoi, puteți încerca să utilizați din nou Google Play.

  8. Verificați lista de aplicații dezactivate. Dacă aveți o altă aplicație dezactivată care interferează cu Google Play, acest lucru poate cauza probleme cu aplicația dvs. Pentru a găsi aplicațiile dvs. dezactivate, accesați setările > aplicaţii. Dacă ceva este dezactivat, pur și simplu atingeți aplicația, activați-o, apoi încercați să utilizați din nou Google Play.

    În timp ce sunteți aici, asigurați-vă că este activat Descărcări sau Managerul de descărcări. Dacă nu este, este posibil să aveți probleme la descărcarea aplicațiilor de pe Google Play.

  9. Eliminați-vă contul Google de pe dispozitiv. Puteți să vă eliminați contul Google și să îl adăugați din nou pentru a vedea dacă există o problemă subiacentă cu informațiile despre contul dvs.

    Nu veți putea accesa Google Play sau alte servicii precum YouTube Music până nu vă adăugați din nou contul. Asigurați-vă că cunoașteți informațiile despre cont înainte de a face acest pas.

  10. Efectuați o resetare din fabrică. Dacă toate celelalte nu reușesc, puteți reseta dispozitivul Android la setările din fabrică.

    Efectuați o resetare din fabrică numai în ultimă instanță. Veți pierde toate datele dvs. și orice conținut descărcat, deci asigurați-vă că efectuați o copie de rezervă înainte de a merge mai departe cu o resetare.