Cum se recuperează o parolă Gmail uitată

Ce să știți

  • Dacă ați uitat parola Gmail, o puteți reseta și recupera accesul la contul dvs.
  • Pentru a reseta, ar trebui să aveți deja o adresă de e-mail secundară înregistrată sau să nu vă fi conectat la contul dvs. timp de 5 zile.
  • Gmail folosește un proces de validare pentru a seta o nouă parolă, care include o varietate de întrebări la care numai dvs. puteți răspunde.

Acest articol explică modul de recuperare a unei parole uitate și partajează întrebările standard pe care Gmail le va pune în timpul procesului.

Pentru a evita să vă amintiți deloc parolele, încercați un manager de parole precum Dashlane, care este gratuit pentru un cont de bază.


Recuperați o parolă Gmail uitată

1: 30

Acești pași sunt pentru toate conturile Gmail și vor funcționa la fel în toate browserele computerului.

Urmați acești pași pentru a reseta parola Gmail uitată și pentru a recupera accesul la contul dvs.

  1. Mai întâi, asigurați-vă că (1) aveți o adresă de e-mail secundară specificată pentru contul dvs. Gmail sau (2) nu v-ați conectat la contul dvs. Gmail de cinci zile.

  2. Deschide Gmail și introduceți adresa de e-mail în spațiul oferit. presa Următor →.

  3. Pe ecranul de conectare Gmail selectați Ați uitat parola?.

  4. Gmail va pune acum o serie de întrebări pentru a încerca să vă stabilească drept proprietar al contului.

    Pentru fiecare întrebare, introduceți răspunsul dvs. și selectați Următor →. Sau, dacă nu știți răspunsul la o întrebare, selectați Încercați alt mod.

    Vedeți mai jos o listă a întrebărilor pe care Google le poate pune.

  5. Odată ce v-ați stabilit ca proprietar al contului dvs., urmând pașii de mai sus, Gmail vă va conecta la cont. Dacă, din motive de securitate, doriți să vă schimbați parola, urmați Schimbare parolă link-ul.

Cum să creați o parolă puternică


Întrebări pe care Google le va pune în timpul recuperării contului Gmail

Întrebările pe care Gmail le pune pentru a vă verifica contul Gmail pot include următoarele, nu neapărat în această ordine.

  • O parolă anterioară: Dacă v-ați schimbat parola Gmail și vă amintiți doar una mai veche, o puteți introduce.
    • Verificare folosind un cod: În funcție de metodele de verificare pe care le-ați configurat anterior pentru autentificarea cu doi factori, puteți obține un cod de la:
      Un mesaj SMS primit de la Google
    • Un mesaj de e-mail primit de la Google
    • Un apel telefonic primit de la Google.
    • O aplicație (de exemplu, Google Authenticator)
    • Coduri de rezervă tipărite
  • O adresă de e-mail secundară pentru recuperarea contului Gmail: Pentru a reseta parola din Contul dvs. Google, urmați linkul dintr-un mesaj pe care Google îl trimite la adresa dvs. de e-mail alternativă. De asemenea, este posibil să puteți introduce orice adresă de e-mail curentă pentru a primi un cod de verificare.
  • O întrebare de securitate pentru recuperarea parolei Gmail: Când vi se solicită, tastați răspunsul la întrebarea dvs. de recuperare.
  • Când configurați contul: Introduceți luna și anul când ați creat contul Gmail (sau Google).
  • O fereastră pop-up pe telefon: În funcție de modul în care vă configurați contul și de dacă telefonul dvs. este conectat la același cont Gmail, este posibil să primiți o notificare pe telefonul dvs. pe care o puteți accepta pentru a verifica dacă solicitați o resetare a parolei.

Dacă v-ați folosit contul Gmail în ultimele cinci zile, dar nu ați specificat o adresă de e-mail secundară, va trebui să așteptați cinci zile înainte de a încerca să accesați contul.