Cum se piratează Wi-Fi cu dispozitive Android

Telefoanele și tabletele Android sunt instrumente populare pentru hacking datorită naturii deschise a platformei Android. Hackerii folosesc o varietate de strategii pentru a viza rețelele Wi-Fi folosind dispozitive Android.

Informațiile din acest articol se aplică în general tuturor dispozitivelor care rulează sistemul de operare Android.


Hackarea cheilor și codurilor de rețea Wi-Fi

Un hack Android obișnuit implică descoperirea WPA sau a altor chei de securitate fără fir private folosite pe o rețea Wi-Fi locală. Când au succes, hackerii pot folosi aceste chei descoperite pentru a avea acces la o rețea protejată altfel.

De exemplu, o aplicație numită Reaver poate fi rulată pe Android pentru a descoperi cheile de securitate din unele rețele Wi-Fi cu configurarea protejată Wi-Fi (WPS) activată. Reaver funcționează ghicind pinul WPS din 8 cifre, un proces care poate dura multe ore.

Datorită riscurilor potențiale de răspundere legate de utilizarea software-ului de hacking pentru activități ilegale, Reaver nu este disponibil în Magazinul Google Play. Trebuie să descărcați aplicația pentru a o utiliza pe dispozitivul dvs. Android.


Hacking parole și sesiuni prin Wi-Fi

Hackerii Android pot descoperi și parolele dispozitivelor conectate la o rețea Wi-Fi folosind diverse aplicații. Așa-numitele aplicații de recuperare a parolei pot fi utile în special atunci când un administrator de rețea a uitat parola pentru routerul său de bandă largă.

Alte aplicații Android sunt concepute pentru a analiza traficul de rețea Wi-Fi local și pentru a descoperi datele necesare pentru a identifica un alt utilizator pe diferite site-uri web. De exemplu, DroidSheep este un instrument de deturnare a sesiunii de uz general pentru Android. FaceNiff este orientat către Facebook și alte rețele sociale.


Cum se piratează rețelele Wi-Fi fără înrădăcinare

Mai întâi trebuie să vă conectați dispozitivul Android înainte de a putea utiliza majoritatea instrumentelor de hacking; cu toate acestea, există câteva aplicații de hacking disponibile pe Google Play care nu necesită înrădăcinare.

Testerul Wi-Fi WPS WPA este un astfel de instrument. Poate testa zeci de parole WPS implicite pe o rețea în câteva secunde. În consecință, va avea succes numai dacă rețeaua folosește o parolă implicită.

După ce descărcați și instalați aplicația, deschideți-o pentru a vedea o listă a tuturor rețelelor Wi-Fi cu WPS activat. Pentru a începe hacking-ul:

  1. Atingeți rețeaua pe care doriți să o hack.

    Culoarea încuietorii de sub numele rețelei indică cât de vulnerabilă este. Verde înseamnă mai puțin sigur, în timp ce portocaliu și roșu înseamnă mai sigur.

  2. Derulați în jos pe ecranul următor și atingeți Conectați-vă automat cu încercați toți pinii.

  3. Așteptați când aplicația încearcă să se conecteze la rețea. Odată terminat, fie veți fi conectat, fie veți primi un mesaj de eroare.


Aplicații Prank Hacking pe Android

Cele mai multe aplicații de hacking Android Wi-Fi disponibile public sunt programe false care nu îndeplinesc nicio funcție de hacking, dar sunt concepute pentru a ajuta oamenii să-și păcălească prietenii și familia. Aceste aplicații ar trebui să fie marcate clar în magazine ca software de farsă.

„Hacking” cu Osmino

Osmino este o aplicație populară pentru Android pentru gestionarea accesului la diferite hotspoturi Wi-Fi publice. Unii oameni asociază Osmino cu hacking-ul, deoarece aplicația permite unui dispozitiv Android să se alăture automat diferitelor rețele Wi-Fi și să partajeze parolele lor cu alții. De fapt, Osmino este o aplicație de renume pentru urmărirea Wi-Fi public gratuit.