Cum se montează sau se ard fișiere ISO în Windows 8 și Windows 10

Windows oferă suport încorporat pentru montarea și arderea fișierelor imagine utilizând aplicația File Explorer. Iată cum puteți monta și arde un fișier ISO pe un DVD în Windows 8 și versiunile ulterioare.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Windows 8.1 și Windows 8.


ISO Burning vs. Mounting

Fișierele ISO, numite și fișiere imagine de disc, conțin o copie exactă a unui disc, oricare ar putea conține acel disc. Când ardeți un fișier ISO pe un DVD, creați un duplicat exact al discului original, nu doar fișierele de pe acesta. Dacă originalul este bootabil, copia va fi și ea; dacă originalul include protecția drepturilor de autor, copia va fi și ea.

Când montați un fișier imagine de disc, Windows creează o unitate virtuală pentru fișierul ISO ca și cum ar fi un disc fizic. Acest lucru vă permite să vizionați filmul, să ascultați muzică sau să instalați aplicația din fișier, fără a fi nevoie să ardeți datele pe un disc.

De asemenea, este posibil să ardeți un fișier ISO pe o unitate USB bootabilă.


Cum se montează un fișier ISO în Windows 8 sau Windows 10

Pentru a monta un fișier imagine de disc în Windows:

  1. Selectați fișierul ISO pe care doriți să îl montați în Explorator de fișiere, apoi selectați Instrumente de imagine pentru disc fila din partea de sus a ferestrei.

    Platforma Instrumente de imagine pentru disc fila apare numai atunci când este selectat un fișier ISO.

  2. Selectați Mount în colțul din stânga sus.

  3. Windows va crea o unitate virtuală și va deschide imediat conținutul imaginii pentru a le putea vizualiza.

Dacă faceți clic pe Acest computer / computerul meu în panoul din stânga al ferestrei File Explorer, veți vedea că unitatea de disc virtuală apare chiar împreună cu orice alte unități pe care le-ați instalat pe sistem. În acest moment, puteți copia fișiere din imagine pe hard disk, instala o aplicație sau puteți face orice doriți.


Cum se demontează o imagine ISO în Windows

După ce ați terminat, veți dori să demontați fișierul imagine pentru a prelua resursele de sistem utilizate. Pentru aceasta, faceți clic dreapta pe unitatea virtuală din fereastra File Explorer și selectați Evacua.

Cum se arde un fișier ISO în Windows 8 sau Windows 10

Pentru a inscripționa fișierul ISO pe un disc în Windows:

  1. Introduceți un disc în unitatea de disc.

    Asigurați-vă că alegeți un disc care se potrivește cu formatul original. De exemplu, nu încercați să ardeți o imagine DVD pe un CD-R.

  2. Selectați fișierul ISO pe care doriți să îl montați în Explorator de fișiere, apoi selectați Instrumente de imagine pentru disc fila din partea de sus a ferestrei.

  3. Selectați Arde în colțul din stânga sus.

  4. Selectați arzătorul de disc, apoi selectați Arde.

    Aveți opțiunea de a selecta Verificați discul după ardere pentru a vă asigura că niciun fișier nu a fost corupt. Acest lucru va adăuga timp considerabil procesului.