Cum se lansează aplicații pe un Mac

Pentru a lansa o aplicație în macOS, faceți dublu clic pe pictograma aplicației. Partea dificilă este găsirea. macOS vă ajută să puneți aplicațiile la îndemână virtuală în mai multe moduri.


De la doc

Panglica lungă de pictograme din partea de jos a ecranului Mac se numește Doc. Faceți clic pe aplicații în Dock este metoda principală de lansare a acestora. Dock-ul arată, de asemenea, starea aplicațiilor - de exemplu, dacă rulează sau au nevoie de atenția dvs. Pictogramele de andocare pot afișa, de asemenea, informații specifice aplicației, cum ar fi câte mesaje de e-mail necitite aveți în Apple Mail, grafice care arată utilizarea resurselor de memorie (Activity Monitor) sau data curentă (Calendar).

Apple populează Dock-ul cu câteva aplicații în mod implicit. Acestea includ de obicei Finder, Mail, Safari (browserul web implicit), Contacte, Calendar, Fotografii și Preferințe sistem.

Puteți adăuga o aplicație la Dock trăgând pictograma acesteia în Finder la dock. Pictogramele Dock din jur se vor îndepărta pentru a face loc. Odată ce o pictogramă a aplicației se afișează în Dock, puteți lansa aplicația făcând clic pe pictogramă.

La fel, puteți elimina o aplicație din Dock trăgând pictograma acesteia din Dock pe desktop, unde va dispărea într-o gură de fum.

Eliminarea unei aplicații din Dock nu dezinstalează aplicația.

Pentru a elimina o aplicație din Dock, Controlul+clic or faceți clic dreapta pictograma aplicației pe care doriți să o eliminați. Din meniul pop-up, selectați Opţiuni > Scoateți din Dock.


Din lista de articole recente

Deschideți Meniul Apple (pictograma Apple din colțul din stânga sus al ecranului) și selectați Obiecte recente. Veți vedea apoi toate aplicațiile, documentele și serverele utilizate recent. Selectați elementul pe care doriți să îl accesați din listă.

Aceasta nu este o listă de articole utilizate frecvent, ci elemente utilizate recent - o distincție subtilă, dar importantă.

Folosind Launchpad

Launchpad este similar cu meniul Start al Windows și lansatorul de aplicații utilizat pe dispozitive iOS, cum ar fi iPhone și iPad. Dând clic pe Platforma de lansare în Doc (de obicei, a doua pictogramă din stânga, cu excepția cazului în care ați jucat cu Dock-ul), afișează o suprapunere de pictograme mari pentru toate aplicațiile instalate pe Mac. Puteți să le trageți în jur, să le puneți în foldere sau să le rearanjați în alt mod, după cum doriți. Dacă faceți clic pe pictograma unei aplicații, se lansează programul asociat.

Nu pot găsi Platforma de lansare în Doc? Pur și simplu trageți-l acolo de pe aplicatii dosar.


Din folderul de aplicații

Cel mai simplu și mai direct mod de a lansa o aplicație este de a deschide aplicatii folder și faceți clic pe aplicația dorită. Pentru a o găsi, deschideți fișierul Găsitor de la Doc (este de obicei prima pictogramă din stânga).

Un alt mod de a deschide Găsitor: Faceți clic pe o zonă goală a desktopului.

Din meniul Finder's Go, selectați Aplicații și apoi aplicația pe care doriți să o deschideți.

Folosind Spotlight

macOS vă permite să căutați o aplicație după nume și apoi să lansați programul folosind Spotlight, un sistem de căutare încorporat care este accesibil din mai multe locații.

Cel mai simplu mod de a accesa Spotlight este din bara de meniu - banda care se desfășoară de-a lungul părții superioare a ecranului. Faceți clic pe pictograma lupă mică și se va afișa câmpul de căutare Spotlight. Introduceți numele complet sau parțial al aplicației țintă, iar Spotlight va afișa ceea ce găsește pe măsură ce introduceți textul. Pentru a lansa o aplicație din lista derulantă rezultată, faceți dublu clic pe ea.

Bonus: Cum să păstrați pictograma unei aplicații în doc

Dacă lansați o aplicație care nu se află în Doc—Spun, din aplicatii dosar sau Obiecte recente list - macOS va adăuga pictograma aplicației la Doc. Acest lucru este doar temporar, totuși, iar pictograma va dispărea din Doc când părăsiți aplicația.

Pentru a păstra pictograma aplicației în Doc, Control+clic or faceți clic dreapta pictograma sa în Doc în timp ce aplicația rulează. Din meniul pop-up, selectați Opţiuni > Păstrați în Dock.