Cum se joacă Minecraft pe un Chromebook

Puteți juca Minecraft pe Windows, Linux, macOS și chiar pe dispozitive mobile precum Android sau iOS. Din păcate, nicio versiune a Minecraft nu a fost creată vreodată pentru Chromebook.

Din fericire, puteți instala versiunea Minecraft pentru Linux pe Chromebook configurând Linux și instalând fișierul Debian / Ubuntu Minecraft acolo.


Cum să obțineți Minecraft pe Chromebook

Până în 2020, singura modalitate de a utiliza Linux pe Chromebook era să activezi modul dezvoltator și să folosești Crouton pentru a instala Ubuntu. Cu toate acestea, acum puteți instala Linux din pagina de setări Chromebook.

Odată ce ați făcut acest lucru, puteți instala și juca cu ușurință Minecraft pe un Chromebook cu ușurință.

  1. Pentru a instala Linux pe Chromebook, deschideți Setări Chromebook și selectați Linux (beta) din meniul din stânga. Selectați Porniți în panoul Linux.

    Configurarea Linux pe Chromebook va consuma 450 MB din spațiul de stocare local Chromebook. Utilizați managerul de fișiere Chromebook pentru a vă asigura că aveți suficient spațiu de stocare local disponibil.

  2. În fereastra pop-up de configurare Linux, selectați Următor → a continua. Tastați un nume de utilizator pentru sesiunea Linux și selectați Instala. Este posibil să dureze câteva minute până când Chromebookul descarcă și configurează mașina virtuală unde va fi instalat Linux. Când se termină, veți vedea o fereastră terminal Linux.

  3. Accesați pagina de descărcare Minecraft și descărcați Debian / Ubuntu Minecraft.deb în Chromebook. Salvați fișierul în Fișiere Linux dosarul de sub Fișierele mele în zona de stocare Chromebook.

  4. Dublu-clic pe Minecraft.deb fișier și selectați Instala pentru a instala Minecraft în mașina virtuală Linux de pe Chromebook.

  5. După terminarea instalării, deschideți fișierul Sertar pentru aplicații, faceți clic pe Linux și selectați Lansator Minecraft.

    Dacă vedeți o eroare de instalare, deschideți fișierul Terminal din sertarul de aplicații și tastați următoarele comenzi Linux pentru a instala cea mai recentă versiune a kitului de dezvoltare Java:

    • sudo apt-get update
    • sudo apt-get upgrade
    • sudo apt-get instala implicit-jdk
  6. Aceasta va lansa Minecraft pentru Chromebook. Veți vedea fereastra de conectare. Doar conectați-vă la contul dvs. Minecraft pentru a începe să jucați Minecraft! Odată ce lansați jocul, aplicația va descărca automat ultima versiune în containerul dvs. Linux și va instala actualizarea.

    Puteți juca Demo fără a achiziționa Minecraft. Dar pentru a reda versiunea completă va trebui să selectați Cumpara acum conectați și cumpărați Minecraft Java Edition.


Cum să joci Minecraft pe Chromebook

Minecraft va funcționa bine pe Chromebook după ce ați parcurs pașii de mai sus pentru a-l instala. Cu toate acestea, s-ar putea să constatați că jocul este puțin întârziat sau este posibil ca mouse-ul să nu funcționeze corect. Există câteva setări Chromebook pe care le puteți modifica pentru a îmbunătăți performanța și a reduce șansele de a experimenta erori.

  1. Activați steagurile Chrome. Următoarele steaguri vă vor îmbunătăți experiența de joc Minecraft. Dacă nu vedeți niciunul dintre steagurile disponibile mai jos, atunci acesta nu este disponibil în versiunea dvs. de Chromebook și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la activarea steagului.

    Activați toate semnalizatoarele următoare deschizând browserul Chrome, tastând (sau lipind) în adresa URL și selectând Activat din lista derulantă.

    • chrome: // flags / # crostini-gpu-support
    • chrome: // flags / # exo-pointer-lock
    • chrome: // flags / # enable-pointer-lock-options

  2. Optimizați setările Minecraft pentru Chromebook. presa Esc în timpul jocului și selectați Opţiuni din meniu. Selectați Setari video. Reglați următoarele setări.

    • Grafică: Rapid
    • Iluminare lină: Oprit
    • Redarea distanței: 10 bucăți
    • Framerate maxim: 30 fps
    • nori: OPRIT
    • Particulele: Minim
    • Umbre de entitate: OPRIT

  3. Dacă aveți un dispozitiv Chromecast de ultimă generație și constatați că Minecraft rulează încă destul de lent chiar și după actualizarea setărilor de mai sus, puteți instala OptiFine pentru Minecraft. Această aplicație vă optimizează frecvența pentru Chromebookurile de ultimă generație. Doar descărcați cea mai recentă versiune de Optifine, plasați-o în Fișiere Linux folder și în fișierul Terminal tip fereastra:

    java -jar OptiFine_1.14.4_HD_U_F5.jar

    (Înlocuiți numele fișierului cu cel pe care l-ați descărcat. În cazul nostru de mai sus, numele fișierului nostru este OptiFine_1.14.4_HD_U_F5).

    Selectați Instala iar OptiFine se va instala pe instalarea Chromebook Linux.

    Ceea ce înseamnă acest lucru este că, chiar și pe un Chromebook, puteți juca Minecraft în modul ecran complet și va funcționa excelent.


Minecraft pentru Chromebook

Pe pagina de înscriere Minecraft, veți vedea un mesaj potrivit căruia Minecraft nu funcționează pe Chromebook. Acest lucru este adevărat, dar când utilizați procedura de mai sus, nu jucați Minecraft pe Chromebook. O jucați într-o mașină virtuală Linux pe Chromebook. Din câte știe serverele Minecraft, jucați Minecraft pe o mașină Linux.

Aceasta înseamnă că, atâta timp cât aveți unul dintre dispozitivele Chromebook acceptate, puteți rula Linux (Beta) și puteți utiliza Minecraft pe Chromebook fără probleme. Dacă nu aveți un dispozitiv acceptat și doriți cu adevărat să jucați Minecraft, vă recomandăm să faceți upgrade la unul dintre cele mai bune Chromebookuri de pe piață astăzi.