Cum se joacă Flash pe iPad

Una dintre multele ciudățenii legate de iPad este incapacitatea sa de a juca Flash, care include atât streaming video, cât și jocuri realizate cu Flash. Într-o carte albă despre acest subiect, cofondatorul Apple, Steve Jobs, a scris că Flash nu a fost acceptat deoarece nu avea suport complet pentru ecranele tactile, a creat probleme de securitate și performanță, a afectat durata de viață a bateriei și a creat un strat suplimentar între dezvoltator și sistemul de operare. Acum că Adobe a aruncat Flash pentru mobil, este sigur să spunem că nu vom vedea niciodată suport oficial Flash pe iPad, dar asta nu înseamnă că nu poți face ca Flash să funcționeze. Ne vom uita la câteva moduri de a juca Flash pe iPad.

O caracteristică comună a acestor browsere web compatibile cu Flash este modul în care transmit conținut de pe un server la distanță. În loc să se conecteze direct la un site web, aceste browsere web se conectează la un server la distanță, care apoi descarcă pagina de pe site-ul original. Acest server poate rula apoi programul Flash și îl poate trimite înapoi în browserul iPad ca flux video. Acest lucru poate face uneori interacțiunea cu jocurile sau aplicațiile Flash puțin mai dificilă.

Lifewire / Derek Abella

Din păcate, deoarece web-ul s-a îndepărtat de Flash ca standard, există din ce în ce mai puține aplicații create pentru a rula Flash pe iPad.


Photon Browser

Photon Browser este cu ușurință cea mai bună soluție pentru redarea videoclipurilor și jocurilor Flash pe iPad. Photon este un browser cu drepturi depline, cu toate funcțiile adăugate pe care le-ați aștepta într-un browser web, inclusiv pagini web cu file, navigare pe ecran complet, navigare privată, navigare anonimă, marcaje și posibilitatea de a imprima.

Dar principalul motiv pentru care oamenii cumpără Photon Browser este capacitatea sa de a rula Flash. Acest lucru nu se oprește doar cu videoclipuri. Photon Browser include o serie de setări pentru a optimiza experiența, cum ar fi modurile video și de joc separate. Un joc Flash necesită mai multă scanare pentru introducerea de către utilizator și o reîmprospătare mai rapidă de la jucător, în caz contrar, jocul poate deveni agitat sau întârziat.  

Photon Browser vă permite, de asemenea, să utilizați tastatura de pe ecran pentru comenzi de la tastatură la aplicația Flash și să alegeți dintre diferite controale de joc. 

Descărcați browserul Photon


Browser web Puffin

Puffin Web Browser are atât o versiune gratuită (legată mai sus), cât și o versiune cu plată, care elimină reclamele din versiunea gratuită. Nu numai că are suport pentru a juca videoclipuri Flash și pentru a rula jocuri Flash, dar vă oferă și posibilitatea de a alege un Trackpad virtual sau un Gamepad virtual pentru a controla mai bine acele jocuri.

Spre deosebire de Photon Browser, Puffin este un browser web destul de bun. Este rapid ca fulgerul, cu o interfață de utilizator puternică. Din păcate, accesul la marcaje este în mod ciudat ascuns în sistemul de meniu în loc să apară pe ecranul principal, ceea ce este suficient pentru mulți utilizatori pentru a rula din nou la Safari. Și dacă utilizatorii au nevoie de un alt motiv pentru a utiliza un alt browser, vor fi reclame care pot deveni deranjante. Deși soluția ușoară la această dilemă ar fi achiziționarea versiunii cu plată.


Cloud Browse

În timp ce celelalte browsere web din această listă funcționează descărcând mai întâi conținutul web pe un server la distanță înainte de al transmite în browser, Cloud Browse folosește un Firefox găzduit. Acest lucru face ca Cloud Browse să fie în regulă pentru vizualizarea conținutului Flash, dar nu este atât de minunat când interacționează efectiv cu acesta. 

Acest serviciu pur și simplu nu oferă suficiente caracteristici pentru a garanta plata prețului pentru acesta. Dacă trebuie să interacționați mult cu Flash sau doriți cu adevărat acces la Flash Games, Photon Browser rămâne cea mai bună alegere. Dacă doriți atât un suport Flash bun, cât și o bună alternativă Safari, Puffin ar putea fi cel mai bun pariu.  

Descărcați Cloud Browse


De ce ar trebui să evitați alte browsere bazate pe Flash

Odată cu adoptarea rapidă a standardelor HTML 5, nevoia de Flash pe dispozitivele mobile scade. Acest lucru a făcut ca unele browsere web Flash destul de bune precum Skyfire să dispară din magazinul de aplicații.  

Aceste browsere bune au fost înlocuite de aplicații care pretind că oferă asistență Flash care s-ar putea să nu fie la înălțimea așteptărilor. Unele dintre acestea funcționează pentru a vă găzdui un browser pe computer, utilizând browserul respectiv pentru a ascunde în cache pagina web a browserului mobil.

Deoarece browserele web pot trata uneori informații sensibile, cel mai bine este să păstrați această listă dacă trebuie să aveți un browser cu suport Flash.