Cum se introduce o cartelă SIM într-un smartphone

Introducerea unei cartele SIM în smartphone-ul dvs. este ușoară, dar poate părea puțin confuză dacă nu ați făcut-o niciodată. Pentru a începe, iată o explicație a diferitelor tipuri de cartele SIM, împreună cu instrucțiuni pas cu pas despre cum să introduceți corect o cartelă SIM într-un Android sau iPhone.


Diferitele tipuri de cartele SIM

Există trei dimensiuni principale ale cartelelor SIM utilizate astăzi: Nano SIM, Micro SIM și SIM standard (pentru telefoane mai vechi). Singura diferență este dimensiunea chenarului din jurul cipului, care permite SIM-ului să se încadreze în diferite modele de telefoane.

SimeonVD / Getty Images

Dimensiunea cartelei SIM pe care o veți utiliza depinde de marca și modelul smartphone-ului dvs. Majoritatea smartphone-urilor moderne au un Nano sau un Micro SIM, iar unele telefoane mai vechi folosesc un SIM standard.

  • Nano SIM: iPhone 5 / 5C / 5S și versiuni ulterioare, Google Pixel / Nexus și Galaxy S7 / Note8 și versiuni mai noi.
  • Micro SIM: iPhone 4 / 4S, telefoane Nokia, LG, Huawei și Motorola mai vechi și seria Samsung Galaxy J.
  • SIM standard: Se găsește mai ales în telefoanele mai vechi precum iPhone 3GS sau Samsung Galaxy Ace.

Pentru mai multe informații despre modelele de telefoane și cartelele SIM, consultați această listă din whistleOut.


Alegerea dimensiunii corecte a cartelei SIM

Dacă comandați un nou serviciu mobil, cartela SIM va fi atașată la o cartelă de plastic mai mare. Pur și simplu scoateți cipul de dimensiune corectă de pe card (dar nu îl scoateți până nu sunteți sigur de dimensiunea de care aveți nevoie).

mikroman6 / Getty Images

Cum se introduce o cartelă SIM într-un iPhone sau un telefon Android mai nou

iPhone-urile și telefoanele Android mai noi folosesc o tavă mică unde puteți scoate și introduce cartela SIM. Pe iPhone, această tavă poate fi găsită pe partea dreapta a telefonului tău. Pe Android, acesta poate fi găsit fie pe parte or top a dispozitivului.

Cum să scoateți cardul SIM de pe iPhone

  1. Opriți smartphone-ul.

  2. Ținând partea din față a telefonului cu care se confruntă dvs., localizați tava cartelei SIM pe telefonul smartphone. Tava cartelei SIM are o gaură mică, care este utilizată pentru a scoate tava afară.

    Mikhail Artamonov / Getty Images

  3. Apoi, scoateți tava afară, introducând un instrument de scoatere a cartelei SIM în orificiul tăvii cartelei SIM. Dacă nu aveți un instrument de eliminare a cartelei SIM, puteți utiliza în schimb o agrafă sau un știft.

    Mikhail Artamonov / Getty Images 

    Tăvile pentru cartela SIM sunt delicate și ușor de rupt. Tava ar trebui să iasă ușor, așa că nu o forțați. Dacă aveți probleme cu eliminarea tăvii sau este blocat, contactați producătorul telefonului pentru asistență.

  4. Acum, scoateți tava cartelei SIM din iPhone. Notați modul în care tava cartelei SIM se potrivește în slot, verificând direcția găurii. Acest lucru vă va fi de ajutor mai târziu, atunci când reintroduceți tava SIM,

    Mikhail Artamonov / Getty Images

  5. Acest pas este important. Introduceți cartela SIM în tavă, fie cu mărimea logo-ului, fie a cipului auriu. Rețineți că tava cartelei SIM are o crestătură mică într-unul din colțuri, iar cartela se va potrivi doar într-un singur sens.

    Pe smartphone-urile mai noi, tava poate avea mai multe sloturi (vezi imaginea de mai jos). Slotul mai mic este pentru un Nano SIM, iar slotul mai mare este pentru un card Micro SD (pentru a extinde stocarea datelor). Unele tăvi pot avea chiar și două sloturi Nano SIM pentru două numere de telefon. Dacă aveți un singur SIM, utilizați slotul SIM 1.

    Anton Gruba / Getty Images

  6. Cu partea frontală a telefonului orientată spre dvs., împingeți tava SIM înapoi în telefon. Asigurați-vă că tava este în aceeași poziție ca atunci când ați scos-o. Se potrivește doar într-un singur sens și ar trebui să intre cu ușurință. Nu forțați niciodată tava înapoi.

     

  7. Porniți din nou telefonul. Informațiile operatorului ar trebui să apară acum pe ecranul de acasă. Dacă aveți probleme cu serviciul dvs., contactați operatorul pentru ajutor.


Cum se introduce o cartelă SIM pe smartphone-urile Android mai vechi

Cu smartphone-urile Android mai vechi, compartimentul pentru cartela SIM este situat sub bateria din spatele telefonului. Va trebui să scoateți capacul din spate al telefonului și bateria pentru a introduce cartela SIM.

  1. Opriți telefonul și scoateți capacul din spate.

  2. Apoi, scoateți bateria din spatele telefonului. Pentru mai multe informații despre localizarea și scoaterea bateriei, consultați manualul de instrucțiuni al telefonului.

    AntonioGuillem / Getty Images

  3. Odată ce bateria a fost scoasă, localizați slotul pentru cartela SIM. Dacă există o cartelă SIM veche în ea, scoateți-o trăgând-o ușor cu vârful degetului.

  4. Apoi, glisați cartela SIM în slot cu sigla în sus (deci cipul auriu intră în contact cu circuitele telefonului). Căutați o imagine mică care să indice modul în care colț crestat de pe SIM se potrivește în slot.

    În funcție de model, este posibil să aveți mai multe sloturi pentru cartele SIM în telefon, de exemplu, SIM 1 și SIM 2. Dacă introduceți o singură cartelă SIM, utilizați slotul SIM 1.

  5. Odată ce SIM-ul a fost introdus, înlocuiți bateria și capacul din spate al telefonului.

  6. Porniți din nou Android. Informațiile operatorului ar trebui să apară acum pe ecranul de acasă. Dacă aveți probleme cu serviciul dvs., contactați operatorul pentru ajutor.