Cum se instalează Windows 8 sau 8.1 de pe un dispozitiv USB

Necesitatea de a instala Windows 8 sau Windows 8.1 de pe un dispozitiv USB, cum ar fi o unitate flash, este una obișnuită în aceste zile.

Nu este o surpriză de ce - multe computere noi, în special tablete și laptopuri și desktop-uri mai mici, nu mai au unități optice. Faptul că discul de instalare Windows 8 nu îți face mult bine dacă nu ai unde să pui DVD-ul!

Dacă preferați să vedeți procesul cu capturi de ecran, puteți urma ghidul nostru pas cu pas pentru instalarea Windows 8 / 8.1 de pe un dispozitiv USB pentru o trecere ușoară.

Emily Mendoza / Lifewire

Utilizatorii Windows 10 ar trebui să învețe cum să inscripționeze un fișier ISO pe o unitate USB pentru o modalitate mai ușoară de a obține o imagine ISO Windows 10 pe o unitate USB pentru instalarea sistemului de operare respectiv.

Dacă doriți să instalați Windows 8 de pe un dispozitiv USB, va trebui să obțineți acele fișiere de configurare de pe DVD pe unitatea USB. Din păcate, simpla copiere a acestora nu va fi utilă. Windows 8 este vândut și ca fișier ISO descărcabil care, dacă alegeți să îl cumpărați în acest fel, necesită pași similari pentru a-l copia corect pe o unitate USB.

Indiferent dacă aveți un DVD Windows 8 pe care trebuie să îl obțineți pe o unitate flash sau un fișier ISO cu același scop, următorul tutorial vă va ajuta să copiați corect fișierele de instalare pe o unitate flash, astfel încât să puteți continua cu procesul de instalare.

Acesta este un proces destul de simplu, care va dura numai între 20 și 30 de minute, în funcție de formatul în care este în prezent copia Windows 8 și de cât de rapid este computerul dvs.

Cerinţe:

  • O unitate flash (4 GB pentru 32 de biți, 8 GB pentru 64 de biți).
  • Un DVD sau ISO Windows 8 / 8.1 (a se vedea Unde pot descărca Windows 8 sau 8.1? Pentru mai multe opțiuni).
  • Acces la un computer funcțional (cu o unitate DVD dacă aveți un DVD Windows 8) cu Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista sau Windows XP instalat.

Dacă aveți un fișier ISO Windows 8 și doriți acest lucru pe o unitate flash, începeți cu Pasul 2. Dacă aveți un DVD Windows 8 și aveți nevoie de acesta pe unitatea flash, începeți cu Pasul 1.


Cum se instalează Windows 8 sau 8.1 de pe un dispozitiv USB

  1. Creați un fișier ISO de pe DVD-ul Windows 8. Aceasta este procedura prin care creați un singur fișier, numit imagine ISO, care conține toate datele stocate pe discul de configurare Windows 8 DVD.

    După ce aveți o imagine ISO, reveniți aici și continuați cu acest tutorial care vă va explica cum să o obțineți pe o unitate flash.

    Dacă știi deja cum să creezi fișiere ISO cu programul tău preferat, denumit adesea „extragere”, atunci fă-o în orice fel ai obișnuit să o faci. Cu toate acestea, dacă nu ați creat niciodată unul sau nu aveți un program instalat chiar acum care îl face, vă rugăm să consultați tutorialul de mai sus pentru instrucțiuni complete despre acest lucru cu un program gratuit.

  2. Descărcați instrumentul de descărcare Windows USB / DVD de la Microsoft și apoi instalați-l.

    Acest program gratuit formatează corect unitatea flash și apoi copiază conținutul fișierului ISO de instalare Windows 8 pe care îl aveți pe acea unitate flash.

    Acest program funcționează perfect cu fișierele ISO Windows 8 și poate fi utilizat în Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista sau Windows XP.

  3. Porniți programul Windows USB DVD Download Tool. Ar trebui să puteți găsi comanda rapidă pe desktop, precum și în meniul Start sau pe ecranul Start, în funcție de versiunea de Windows pe care ați instalat programul.

  4. Selectați Naviga la Pasul 1 din 4: Alegeți ecranul fișierului ISO.

  5. Găsiți, apoi selectați fișierul ISO Windows 8. Alege Deschis.

    Dacă ați descărcat Windows 8 de la Microsoft, verificați folderul Descărcări sau Desktop pentru imaginea ISO. Dacă ați creat o imagine ISO de pe DVD-ul Windows 8, fișierul ISO va fi oriunde ați creat-o.

  6. Selectați Următor →.

  7. Alege dispozitiv USB la Pasul 2 din 4: Alegeți ecranul tipului de suport media.

    După cum puteți vedea aici, există și o opțiune DVD. Deși nu ne face prea mult bine în acest caz, deoarece jocul final este de a obține fișierele de configurare ale Windows 8 pe o unitate flash, puteți utiliza acest instrument și pentru a arde o imagine ISO Windows 8 pe un disc DVD sau BD.

  8. La Pasul 3 din 4: Introduceți ecranul dispozitivului USB, alegeți din caseta derulantă unitatea flash sau unitatea de hard disk externă conectată USB pe care doriți să puneți fișierele de configurare Windows 8, apoi selectați Începeți să copiați.

    Dacă nu ați conectat încă dispozitivul de stocare USB pe care intenționați să îl utilizați, puteți face acest lucru acum și apoi selectați butonul albastru de reîmprospătare pentru a-l face să apară în listă.

  9. Selectați Ștergeți dispozitivul USB dacă vi se solicită să faceți acest lucru pe o fereastră de spațiu liber suficient. Dacă nu vedeți acest lucru, nu vă faceți griji, înseamnă doar că unitatea flash sau hard diskul extern sunt deja goale.

    Dacă acest mesaj nu a făcut-o evidentă, trebuie să știți că orice date pe care le-ați putea avea pe această unitate vor fi șterse ca parte a procesului de copiere a fișierelor de configurare Windows 8.

  10. La Pasul 4 din 4: Crearea dispozitivului USB bootabil, așteptați ca instrumentul de descărcare DVD USB Windows să pregătească unitatea și copiați fișierele de instalare Windows 8 pe ea.

    Primul statut pe care îl vedeți va fi formatarea, care va dura de la câteva la câteva secunde, în funcție de cât de mare este unitatea USB pe care o utilizați. Următorul va fi Copierea fișierelor, care ar putea dura între 15 și 30 de minute, posibil mai mult. Acest lucru va depinde de fișierul ISO Windows 8 la care lucrați, precum și de cât de rapidă este unitatea flash, conexiunea USB și computerul.

    Nu vă faceți griji dacă indicatorul procentual sare rapid înainte, dar stă pe un singur număr pentru o lungă perioadă de timp. Deși s-ar putea să nu aibă mult sens să te comporti așa, nu înseamnă neapărat că nimic nu este în regulă.

  11. Presupunând că totul a decurs așa cum a fost planificat, următorul ecran ar trebui să spună Dispozitiv USB bootabil creat cu succes cu o stare care spune Backup finalizat.

    Acum puteți închide fereastra programului Windows USB DVD Download Tool. Unitatea flash sau altă unitate USB externă pe care o utilizați are acum fișierele necesare pentru a instala Windows 8 și este, de asemenea, configurată corespunzător pentru a putea fi pornită.

    Există o metodă alternativă pentru a obține ISO pe o unitate USB. Vedeți Cum să inscripționați un fișier ISO pe USB pentru o prezentare generală a acestui proces dacă nu sunteți familiarizați cu acesta. Preferăm procedura descrisă mai sus, dar dacă aveți probleme cu aceasta, ar trebui să funcționeze și procedura generală ISO-USB.

  12. Porniți de pe dispozitivul USB pe care tocmai l-ați creat pentru a porni procesul de instalare Windows 8. Acum ar trebui să instalați de pe un dispozitiv USB.

    Dacă procesul de configurare Windows 8 nu pornește, este foarte probabil că va trebui să efectuați modificări ale ordinii de încărcare în BIOS. Consultați articolul nostru despre cum să modificați ordinea de încărcare în BIOS dacă aveți nevoie de ajutor pentru a face acest lucru.

Pornirea instalării Windows 8 pe un sistem bazat pe UEFI

Dacă aveți un sistem bazat pe UEFI și totuși nu puteți porni Windows 8 Setup de pe unitatea flash, chiar și după ce ați setat primul dispozitivul USB în ordinea de încărcare, există o soluție care ar putea funcționa pentru dvs.

Instrumentul de descărcare DVD USB Windows formatăză unitatea USB ca NTFS, un sistem de fișiere pe care multe computere bazate pe UEFI nu îl vor porni atunci când se află pe o unitate USB.

Pentru a rezolva această problemă:

  1. După Pasul 11 ​​de mai sus, copiați toate fișierele de pe unitatea flash într-un folder de pe computer.

  2. Formatați unitatea flash manual, utilizând sistemul de fișiere FAT32 mai vechi.

  3. Copiați toate fișierele din folderul pe care l-ați făcut la pasul 1 înapoi pe unitatea flash.

  4. Repetați pasul 12 de mai sus.