Cum se instalează Python pe Mac

Python este un limbaj de programare popular pentru crearea de aplicații pe platforme desktop, precum și pe web. Este, de asemenea, cunoscut ca un loc minunat pentru pornirea noilor codificatori, pe baza sintaxei și flexibilității sale ușoare. Vă vom arăta cum să instalați cea mai recentă versiune de Python pe Mac.

Instrucțiunile din acest articol se aplică celor mai recente versiuni de Python și macOS.


Ce versiune Python să instalați pe macOS

Python vine preinstalat pe macOS, dar versiunea încorporată este specifică versiunii de macOS pe care o executați în prezent. Aceasta înseamnă că este actualizat numai atunci când primiți o actualizare a sistemului de operare de la Apple. Deci, dacă alegeți să utilizați versiunea încorporată în macOS, este posibil să rulați o versiune mai veche decât cea curentă.

Cealaltă alternativă este să instalați o versiune actualizată direct din proiectul Python. Acest lucru vine cu propriile avertismente, și anume că va trebui să țineți pasul cu noile lansări pe cont propriu.

Înainte de a decide acest lucru, luați în considerare următoarele:

  • Programele dvs. Python vor fi destinate exclusiv utilizării dvs. pe propriul dvs. Mac? Dacă da, versiunea încorporată este probabil suficientă.
  • Aveți de gând să lansați programele pentru utilizare pe o anumită platformă? Când acesta este cazul, depinde de modul în care platforma urmărește lansările Python (sau nu). Dacă vizați doar macOS cu codul dvs., atunci versiunea încorporată este de fapt o alegere bună, deoarece veți ști întotdeauna că versiunea pe care o utilizați este cea pe care o vor avea și utilizatorii dvs. Cu toate acestea, dacă scrieți o aplicație web, va trebui să luați în considerare ce versiune de Python acceptă compania dvs. de găzduire web.
  • Unele sisteme de operare, cum ar fi Linux, vor urmări îndeaproape cea mai recentă versiune Python. În acest caz, puteți utiliza și versiuni mai recente, pentru a profita de funcțiile mai noi.

În cazul în care decideți că aveți nevoie de cele mai recente și mai bune după ce ați analizat punctele de mai sus, următoarea secțiune vă va arăta cum să o instalați în macOS.


Instalarea Python pe macOS

Proiectul Python realizează lansări regulate de Python în format standard .PKG. Urmați pașii următori pentru a instala distribuția standard Python pe computerul dvs. Mac:

  1. Luați cea mai recentă versiune de pe site-ul Python. Cu excepția cazului în care sunteți pe o mașină mai veche și trebuie să utilizați o versiune anterioară de macOS din anumite motive, puteți descărca fișierul de instalare pe 64 de biți.

  2. Descărcarea este formatul standard MacOS .PKG. Faceți clic pe fișierul de instalare pentru a continua.

  3. Primul ecran oferă câteva informații despre instalare. Clic A continua a se deplasa de-a lungul.

  4. Clic A continua și pe pagina următoare, care este o notificare că proiectul nu va mai oferi suport pentru instalatorii pe 32 de biți începând cu v3.8.

  5. Următorul ecran vă cere să acceptați licența open-source pentru Python. Clic A continua apoi apasa Conveni.

  6. Selectați o destinație pentru instalare pe următorul ecran. Puteți face clic Instala pentru ao plasa pe unitatea principală sau faceți clic Particularizarea să o așezăm în altă parte.

  7. Acum programul de instalare începe să copieze fișierele, iar bara de progres vă spune când este completă.

  8. După finalizarea instalării, folderul aplicației se deschide în Finder.


Confirmarea instalării dvs. Python

Pentru a confirma rapid instalarea Python funcționează corect, încercați următoarea comandă în Terminal:

python --versiune
Python 3.7.4

Dacă doriți să confirmați în continuare lucrurile, încercați să rulați un script Python simplu. Introduceți (sau lipiți) următorul cod într-un fișier text gol și denumiți-l „hello-world.py”:

print („Bună ziua lumii!”)

Acum, la promptul de comandă, rulați următoarele:

python /path/to/hello-world.py
Salut Lume!

Dacă obțineți rezultatul de mai sus, instalarea dvs. Python actualizată este gata să funcționeze.