Cum se instalează iTunes pe un Mac

Fiecare Mac vine cu iTunes preinstalat. Apple face acest lucru, deoarece iTunes este esențial pentru iPhone, iPad și iPod Touch, precum și pentru gestionarea bibliotecii dvs. de muzică și accesarea Apple Music pe desktop.


Cum se instalează iTunes pe un Mac

Deoarece iTunes este preinstalat, de obicei nu trebuie să îl instalați. Dar dacă ați șters iTunes sau trebuie să actualizați la o nouă versiune, vă recomandăm să o descărcați și să o reinstalați.

Iată cum să găsiți și să instalați iTunes pe un Mac și ce pași inițiali ar trebui să faceți după finalizarea instalării.

  1. Accesați http://www.apple.com/itunes/download/. Această pagină de pe site-ul Apple detectează automat că utilizați un Mac și vă oferă cea mai recentă versiune de iTunes.

    Dacă nu rulați cea mai recentă versiune de macOS, site-ul vă va solicita să faceți upgrade.

  2. Apasă pe Descarca pentru a începe descărcarea iTunes.

  3. Mac-ul va descărca programul de instalare iTunes în locația implicită de descărcare. Pe cele mai recente Mac-uri, acesta merge în folderul Descărcări, dar este posibil să-l fi schimbat în altceva.

  4. Când descărcarea este finalizată, programul de instalare se afișează automat într-o fereastră nouă. Dacă acest lucru nu se întâmplă, localizați fișierul de instalare (numit iTunes.dmg, cu numărul versiunii inclus; de exemplu, iTunes12.7.5.dmg) și faceți dublu clic pe fișierul de instalare pentru a începe procesul de instalare.

  5. Faceți clic pe mai multe ecrane introductive și de termeni și condiții. De acord cu termenii și condițiile. Când ajungeți la fereastră cu butonul Instalare, faceți clic pe Instala.

  6. Introduceți un nume de utilizator și o parolă, apoi faceți clic pe OK. Computerul dvs. începe acum să instaleze iTunes.

    Această solicitare este pentru numele de utilizator și parola pe care le-ați creat atunci când ați configurat computerul, nu contul dvs. iTunes (dacă aveți unul).

  7. Apare o bară de progres și arată cât a mai rămas instalarea. Într-un minut sau cam așa, va suna un clopot și fereastra va raporta că instalarea a reușit. Clic Închide pentru a închide programul de instalare.

  8. MacOS vă întreabă dacă doriți să mutați programul de instalare iTunes la coșul de gunoi. Clic Mutați în Coșul de gunoi.

  9. După finalizarea instalării, sunteți gata să lansați iTunes făcând dublu clic pe pictograma din doc sau în dosarul Aplicații.


Ce trebuie să faceți după instalarea iTunes pe un Mac

După ce ați instalat iTunes pe Mac, va trebui să îl configurați. Iată câteva lucruri pe care va trebui să le faceți:

  • Conectați-vă la ID-ul dvs. Apple: Dacă aveți un ID Apple, conectați-vă la acesta folosind Cont meniu în iTunes. Aceasta deblochează caracteristici atașate la ID-ul dvs. Apple, cum ar fi Apple Music, iTunes Match și multe altele. Dacă nu aveți un ID Apple, ar trebui să creați unul; este crucial pentru utilizarea majorității serviciilor Apple.
  • Sincronizați dispozitivul iOS: Poate doriți să descărcați muzică, videoclipuri sau alte date de pe computerul pe care ați instalat iTunes pe un iPhone, iPad sau iPod touch.
  • Rip CD-uri: Dacă aveți o mulțime de muzică pe CD-uri, vă recomandăm să le adăugați în biblioteca dvs. de muzică iTunes.