Cum se încarcă documente Word în Google Docs

Google Docs este un mod gratuit de a edita documente Microsoft Word online. Odată ce fișierul Word este încărcat, îl puteți citi, face modificări și îl puteți partaja cu alții din contul dvs. Google. Deoarece fișierele Google Docs sunt stocate în cloud, documentele pot fi accesate de pe orice computer, precum și prin intermediul aplicației Android sau iOS. Iată cum puteți încărca fișiere Word în Google Docs.

Captură de ecran a paginii web Google Docs pe macOS.

Acest ghid a fost scris având în vedere versiunea desktop a Google Docs și ar trebui să funcționeze cu orice versiune de Microsoft Word care utilizează formatul .docx.


Cum să trimiteți documente Word pe Google Drive

Google Docs face parte din Google Drive, deci trebuie mai întâi să încărcați documentele pe Google Drive înainte de a le putea folosi pe Google Docs.

  1. Deschideți Google Drive. Dacă trebuie să vă conectați, vi se va solicita acest lucru înainte de a continua.

  2. Selectați Nou.

  3. Selectați Fișier încărcat. Pentru a încărca un folder care conține mai multe documente Word, selectați Încărcare dosar in schimb.

  4. Navigați la fișierul sau folderul pe care doriți să îl încărcați, apoi selectați Deschis. Procesul de încărcare începe automat.


Cum se convertește un document Word în Google Docs

Acum că documentul este încărcat pe Google Drive, îl puteți păstra acolo în scopuri de rezervă sau pentru partajare cu alte persoane. Cu toate acestea, pentru a edita documentul Word online cu Google Docs, convertiți-l într-un format pe care Google Docs îl poate recunoaște.

  1. Deschideți Documente Google.

  2. Faceți clic pe un document Word pe care doriți să îl editați.

  3. Selectați Editați în Google Docs.

  4. Eticheta .DOCX de lângă numele documentului vă permite să știți că este în format Microsoft Word.

  5. Pentru a converti fișierul, selectați Fișier > Salvați ca Documente Google. O nouă versiune a documentului se deschide într-o fereastră separată. Aveți acum două versiuni ale fișierului, fișierul DOCX și noul fișier Google Docs.


Cum să descărcați un fișier Google Docs editat

Când trebuie să descărcați un fișier din Google Docs, îl puteți face din pagina de editare a documentului.

  1. Deschideți Documente Google, apoi deschideți fișierul pe care doriți să îl descărcați. Pentru a afla ce documente sunt fișiere Google Docs și care sunt încă documente Microsoft Word, consultați extensiile de fișiere. Fișierele Google Docs nu au o extensie de fișier, deci dacă există un sufix DOCX sau DOC după numele fișierului, atunci acel fișier nu a fost convertit în formatul Google Docs (ceea ce înseamnă că nu este fișierul pe care l-ați editat pe Google Docs).

  2. Mergi la pagina Fișier > Descarca și selectați un format de fișier din meniul care apare. Alegeți dintre formate precum DOCX, ODT, RTF, PDF, EPUB și altele.

  3. Alegeți un folder în care ar trebui să fie salvat documentul. De asemenea, se poate descărca direct pe computer dacă ați definit un folder de descărcare pentru browser.

  4. Selectați Economisești.

O altă modalitate rapidă de a descărca documentul Word din Google Docs pe computer este prin Google Drive. Faceți clic dreapta pe fișier și selectați Descarca. Cu toate acestea, dacă mergeți pe acest traseu, nu aveți de ales formatul de fișier. Se va descărca automat ca fișier DOCX.