Cum se împarte un videoclip în iMovie

Toate computerele Apple sunt livrate cu software-ul iMovie instalat. Clipurile video din albumele dvs. Foto sunt disponibile automat pentru iMovie. De asemenea, puteți importa conținut media de pe iPad, iPhone sau iPod touch, de pe camere bazate pe fișiere și de pe camere pe bandă. Puteți chiar să înregistrați videoclipuri direct în iMovie.

Indiferent de metoda pe care o utilizați, după ce importați videoclipuri în iMovie, acordați timp curățării și organizării diferitelor clipuri. Acest lucru vă menține proiectul ordonat și ușurează găsirea a ceea ce căutați.


Asamblați clipuri video în iMovie

Trebuie să creați un proiect și să importați videoclipuri înainte de a începe să lucrați la proiectul dvs. iMovie.

  1. Deschideți software-ul iMovie.

  2. Apasă pe Proiect fila din partea de sus a ecranului.

  3. Faceți clic pe imaginea miniatură goală etichetată Creați nou, apoi apasa Film din pop-up.

  4. Noul ecran de proiect are un nume implicit. Clic proiecte în partea de sus a ecranului și introduceți un nume de proiect în câmpul pop-up.

  5. Clic Fișier > Importați conținut media.

  6. Pentru a importa un videoclip din biblioteca dvs. Foto, faceți clic pe Biblioteca Fotografii în panoul din stânga al iMovie, apoi faceți clic pe album conținând videoclipuri din meniul derulant din partea de sus a ecranului pentru a afișa miniaturile videoclipurilor.

  7. Faceți clic pe miniatura unui videoclip și trageți-o în cronologie, care este spațiul de lucru din partea de jos a ecranului. 

  8. Dacă videoclipul pe care doriți să îl utilizați nu se află în aplicația Poze, faceți clic pe numele computerului sau în altă locație din panoul din stânga al iMovies și localizați videoclipul pe desktop, în folderul de acasă sau în altă parte a computerului. Evidențiați-l și faceți clic Import selectat

  9. Repetați procesul cu orice videoclipuri suplimentare pe care intenționați să le utilizați în proiectul dvs. iMovie.


Cum să împărțiți clipuri video în iMovie în scene separate

Dacă aveți clipuri lungi care conțin mai multe scene diferite, împărțiți aceste clipuri mari în mai multe clipuri mai mici, fiecare conținând doar o singură scenă. Pentru a face acest lucru:

  1. Trageți clipul pe care doriți să îl împărțiți în cronologia iMovie și selectați-l făcând clic pe el.

  2. Folosiți mouse-ul pentru a muta capul de redare la primul cadru al unei scene noi și Clic pentru a-l poziționa.

  3. Clic Modifica în bara meniului principal, apoi faceți clic pe Clip Split. Alternativ, apăsați Comandă+B pentru a împărți clipul original în două scene separate.

  4. Dacă nu veți utiliza unul dintre clipuri, faceți clic pe el, apoi apăsați Șterge.


Cum se împarte sau se decupează imagini inutilizabile

Dacă unele dintre filmările dvs. sunt tremurate, nefocalizate sau inutilizabile din alt motiv, este mai bine să aruncați aceste imagini, astfel încât să nu aglomereze proiectul și să ocupe spațiu de stocare.

Puteți elimina imagini inutilizabile din imagini utilizabile în două moduri: împărțiți-le sau tăiați-le.

Orice videoclip șters utilizând oricare dintre aceste metode dispare definitiv din iMovie, dar nu din fișierul original. Nu apare în coșul de gunoi, dar dacă decideți mai târziu că doriți să-l utilizați, trebuie să îl reimportați în proiect.

Împărțirea filmărilor inutilizabile

Dacă filmările inutilizabile sunt la începutul sau la sfârșitul unui clip, trebuie doar să împărțiți secțiunea respectivă și să o ștergeți. Acesta este cel mai bun mod de a merge atunci când partea pe care nu doriți să o utilizați se află la începutul sau la sfârșitul unui clip.

Decuparea filmărilor inutilizabile

Dacă doriți să utilizați o bucată de videoclip care se află în mijlocul unui clip mai lung, puteți utiliza o comandă rapidă iMovie.

  1. Selectați clipul în cronologie.

  2. Țineți apăsată tasta R tasta în timp ce trageți peste cadrele pe care doriți să le păstrați. Selecția este identificată printr-un cadru galben. 

  3. Apăsați și mențineți apăsată tasta Controlul , apoi faceți clic pe cadrul selectat.

  4. Clic Selecție decupare din meniul de comenzi rapide.


Cum să aruncați clipurile nedorite

Dacă adăugați clipuri la proiectul dvs. și decideți mai târziu că nu doriți să le utilizați, selectați clipurile de care doriți să scăpați și faceți clic pe Șterge cheie. Aceasta elimină clipurile din iMovie, dar nu afectează fișierele media originale; acestea pot fi recuperate ulterior dacă decideți că aveți nevoie de ele.

Deoarece clipurile dvs. sunt curățate și organizate, este mult mai ușor să le ordonați, să adăugați fotografii statice, să adăugați tranziții și să creați proiectul dvs. video.