Cum se golește coșul de gunoi în Mail pentru macOS

Dosarul Coș de gunoi din Mail pentru macOS este o protecție pentru persoanele care șterg accidental mesaje de e-mail esențiale. Prea des, utilizatorii nu golesc coșul de gunoi în mod regulat, în caz că au nevoie de ceva într-o zi. Cu toate acestea, utilitatea folderului Coș de gunoi ca un cabinet de fișiere suplimentar, golirea acestuia din când în când este o idee bună atunci când doriți să faceți loc pentru mesajele șterse recent de pe serverul dvs. Mac sau de mail sau accelerați performanța.

Informațiile din acest articol se aplică Mac-urilor care rulează macOS Catalina (10.15) prin macOS Sierra (10.12).


Configurați e-mailul pentru a goli coșul de gunoi într-o programare

Dacă nu vă amintiți să goliți coșul de gunoi în mod regulat în lista dvs. de priorități, puteți instrui aplicația Mail când și cât de des să goliți coșul de gunoi pentru dvs.

Pentru a goli Coșul de gunoi într-un program, parcurgeți următorii pași:

  1. Lansați aplicația Mail. Apoi, pe bara de meniu, selectați Mail > Preferințe.

  2. selectaţi Conturi fila și faceți clic pe contul pe care doriți să îl configurați în bara laterală din stânga.

  3. selectaţi Comportamentele cutiei poștale tab.

  4. Folosește Ștergeți mesajele șterse meniul derulant pentru a selecta preferința. Alegerile includ Niciodată, După o zi, Dupa o saptamana, După o lună, Sau Când renunțați la Mail. Aveți aceleași opțiuni pentru ștergerea mesajelor nedorite dacă doriți să le includeți pe cele din purjare.

  5. Inchide Conturi casetă de dialog pentru a salva preferințele.

Dacă aveți un cont IMAP configurat în Mail și acel cont este configurat pe serverul său pentru a șterge mesajele după o anumită perioadă, setările dvs. de pe Mac nu au efect.


Goliți coșul de gunoi manual

Dacă preferați să controlați când Coșul de gunoi este golit, puteți face acest lucru manual și rapid.

Pentru a goli manual Coșul de gunoi, parcurgeți următorii pași:

  1. Deschideți aplicația Mail.

  2. În bara de meniu, selectați Cutie poştală.

  3. Selectați Ștergeți articolele șterse. Din meniul contextual, selectați o anumită cutie poștală, În Toate conturile, Sau Pe Mac-ul meu.

  4. În caseta de dialog de confirmare, selectați Şterge.


Goliți coșul de gunoi folosind o comandă rapidă de la tastatură

Pentru a goli toate folderele din Coșul de gunoi și a șterge definitiv mesajele șterse, parcurgeți următorii pași:

Nu puteți utiliza metoda de comandă rapidă de la tastatură pentru un singur cont: este totul sau nimic.

  1. Deschideți Mail cerere. Verificați dacă niciun e-mail pe care poate fi necesar să îl recuperați nu se află în folderul Coș de gunoi al niciunui cont.

  2. Pe tastatură, apăsați Comandă+Schimba+De.

  3. În caseta de dialog de confirmare, selectați Şterge pentru a goli coșul de gunoi și a șterge e-mailurile șterse din toate conturile pe care le-ați configurat în Mail.


Ce este o ștergere dificilă?

Dacă aveți încredere că nu veți lua niciodată o decizie slabă la coșul de gunoi, este posibil să preferați să utilizați o ștergere dură cu conturile dvs. de e-mail. În Mail, selectați un e-mail pe care doriți să îl ștergeți și apoi apăsați comanda rapidă de la tastatură Opțiune+De pentru a șterge mesajul și a sări peste dosarul complet.

Cum să restaurați mesajele de e-mail șterse

După ce ștergeți conținutul folderului Coș de gunoi al Mail, singura modalitate de a recupera un mesaj este să îl restaurați dintr-o copie de rezervă. Dacă utilizați Time Machine, de exemplu, reveniți la ziua înainte de a șterge mesajul de e-mail. Apoi, deschideți Mail, localizați mesajul și preluați-l.