Cum se folosește testul de viteză Netflix

Plănuiți să transmiteți videoclipuri 4K Netflix pe televizorul dvs. 4K Ultra HD? Fast.com este site-ul oficial de testare a vitezei Netflix pe care îl puteți utiliza pentru a testa viteza internetului pentru a vedea dacă conexiunea dvs. este suficient de rapidă pentru a transmite Netflix.

Testul de viteză Netflix este diferit de celelalte site-uri de testare a vitezei, deoarece în loc să testeze conexiunea pe un server aleatoriu undeva în întreaga lume la care s-ar putea să nu vă conectați niciodată, folosește sistemul de livrare a conținutului Netflix.

Acestea fiind spuse, îl puteți folosi în continuare ca soluție generală de testare a vitezei, chiar dacă nu sunteți abonat Netflix. Fast.com este util și dacă intenționați să vă abonați la unul dintre planurile de streaming Netflix de calitate inferioară. Veți ști dacă rețeaua dvs. este suficient de rapidă pentru a gestiona videoclipurile Netflix sau dacă va trebui să vă actualizați planul de internet.

Testul de viteză Fast.com Netflix funcționează de oriunde din lume și de pe diferite dispozitive, cum ar fi telefoane, tablete și televizoare inteligente.


Cum se folosește testul de viteză pe internet Netflix

Puteți rula testul de flux de la Netflix cu aplicația FAST Speed ​​Test sau prin site-ul Fast.com. Amândoi funcționează exact la fel.

  1. Deschideți Fast.com sau descărcați aplicația FAST Speed ​​Test. Aplicația de testare a vitezei Netflix funcționează pe Android, iPhone și iPad:

    Android iOS

  2. Testul va începe imediat. Așteptați câteva secunde până când se termină.

  3. În acest moment, puteți înregistra viteza și puteți presupune că este corectă, dar este întotdeauna mai bine să o rulați de câteva ori pentru a obține o medie. S-ar putea să fi existat un sughiț cu primul test sau altceva din rețea ar fi putut afecta primul număr.

  4. În ecranul cu rezultate, puteți selecta Afișați mai multe informații pentru a vedea măsurătorile de latență și pentru a accesa setările. Setările vă permit să reglați opțiuni precum conexiunile paralele minime și maxime și durata testului. Puteți lăsa aceste setări în pace dacă nu sunteți sigur la ce servesc.


Viteza internetului pentru streaming Netflix

Acum că ați stabilit viteza pe care o puteți obține între dispozitivul dvs. și serverele Netflix, este important să știți dacă este suficient de rapid să transmiteți Netflix, mai ales dacă intenționați să vizionați videoclipuri Ultra HD / 4K.

Netflix are o listă de viteze de internet recomandate pentru diferite calități video. Comparați-vă viteza cu lista lor pentru a vedea dacă rețeaua dvs. este potrivită pentru transmiterea în flux a acestor tipuri de videoclipuri:

  • 3 Mbps este recomandat pentru calitatea SD
  • 5 Mbps este recomandat pentru calitate HD
  • 25 Mbps este recomandat pentru calitate Ultra HD / 4K

În timp ce acestea sunt vitezele recomandate, este posibil să reușiți să treceți cu viteze minime de streaming Netflix.


Vă puteți face internetul mai rapid?

Dacă testul de viteză Netflix vă arată un număr care nu este la fel de rapid ca ceea ce recomandă Netflix, ar putea însemna că internetul dvs. este prea lent pentru Netflix. Dar nu fiți prea repede pentru a vă retrograda planul Netflix sau pentru a evita abonarea; există două moduri de a înțelege viteza internetului.

Primul lucru pe care ar trebui să îl luați în considerare este că s-ar putea să plătiți pentru o viteză care este pe deplin capabilă să transmită în flux 4K sau alte videoclipuri de calitate, dar sunt în joc și alți factori care vă limitează viteza la serverele Netflix. Vedeți ce puteți face pentru a vă accelera internetul pentru câteva idei, cum ar fi limitarea aplicațiilor care necesită lățime de bandă în rețea.

Dacă totuși încetinești viteza după revizuirea acelor soluții, s-ar putea să te afli într-o situație în care viteza pe care o plătești este prea lentă pentru a transmite Netflix. Singura dvs. opțiune în acest caz este să vă actualizați planul de internet contactând furnizorul de servicii Internet.