Cum se folosește Panoul de control iPad

Panoul de control este o modalitate excelentă de a obține acces la comenzile muzicale și la setările de bază ale iPad-ului de oriunde de pe iPad, inclusiv atunci când jucați un joc, navigați pe Facebook sau navigați pe web. De asemenea, puteți deschide Panoul de control al iPad-ului din ecranul de blocare, ceea ce este excelent dacă doriți să reduceți volumul sau să omiteți o melodie.

Aceste instrucțiuni se aplică dispozitivelor care rulează iOS 12 sau o versiune ulterioară.


Cum se deschide panoul de control de pe iPad

Panoul de control s-a mișcat puțin în ultimele câteva actualizări, dar îl accesați glisând în jos din colțul din dreapta sus al ecranului pe orice pagină. Pe ecranul de blocare care apare după ce vă treziți iPad-ul, dar înainte de a-l debloca, o linie orizontală este vizibilă în acel colț, sub indicatoarele de ceas și baterie.


Cum se utilizează panoul de control

Panoul de control vă permite accesul rapid la diverse setări, cum ar fi modul avion și comenzile muzicale. Unele se vor extinde dacă le atingeți lung. De exemplu, prima secțiune care include modul Avion va apărea și vă va arăta informații suplimentare despre fiecare buton din acesta. Vizualizarea extinsă vă permite să previzualizați mai multe controale în panou.

  • Modul avion - Acest comutator oprește orice comunicare de pe iPad, inclusiv Wi-Fi și conexiunea de date.
  • Setări AirDrop - AirDrop este o funcție convenabilă care vă permite să partajați rapid fotografii și site-uri web cu cineva care se află în aceeași cameră. Puteți accesa caracteristicile de partajare prin butonul Partajare al iPad-ului. În panoul de control, puteți dezactiva AirDrop, setați-l să primească conținut numai de la contacte sau îl puteți activa pentru toată lumea. 
  • Wifi - Dacă aveți un iPad cu o conexiune de date 4G, uneori poate fi agravant să primiți un semnal Wi-Fi slab atunci când conexiunea dvs. de date ar fi mult mai rapidă. Acest acces ușor pentru a dezactiva Wi-Fi vă salvează de la vânătoare prin setările iPad.
  • Bluetooth - Bluetooth vă poate arde prin baterie dacă îl lăsați pornit tot timpul. Această setare vă permite să o opriți rapid pentru a economisi energie.
  • Comenzi muzicale - Aceste controale includ butoanele standard de redare, pauză și omitere. Dacă țineți degetul apăsat pe comenzile muzicale, fereastra mărită vă va permite să treceți la un anumit punct al melodiei curente, să reglați volumul, să partajați muzica pe Apple TV sau să deschideți aplicația Muzică.
  • Luminozitate - Reglarea luminozității este o modalitate excelentă de a economisi durata de viață a bateriei, dar uneori o puteți scădea prea mult pentru a vă vedea ecranul confortabil. Centrul de control vă oferă acces rapid la un glisor.
  • Volum - Cea mai rapidă modalitate de a regla volumul de pe iPad este de a utiliza butoanele de volum fizice de-a lungul marginii iPad-ului. Dar puteți, de asemenea, să intrați în centrul de control și să-l schimbați acolo.
  • AirPlay - Funcția Apple AirPlay vă permite să trimiteți audio și video și să partajați ecranul cu un dispozitiv compatibil AirPlay. Puteți utiliza AirPlay cu Apple TV pentru a trimite videoclipuri din aplicații precum Netflix sau Hulu pe televizor. De asemenea, vă poate reflecta întregul ecran iPad. Puteți activa oglindirea ecranului cu acest control.
  • Orientare blocare - Capacitatea iPad-ului de a se orienta automat este excelentă, cu excepția cazului în care îl țineți la unghiul corect în care vrea să întoarcă orientarea atunci când nu doriți schimbarea. Acest buton va rezolva acea dilemă.
  • Mut - Trebuie să ucizi rapid sunetul de pe iPad? Butonul de mutare va face trucul.
  • Nu deranjați - O altă caracteristică mai utilă pentru telefoane, funcția Nu deranja poate fi la îndemână dacă primiți o mulțime de apeluri Facetime.
  • Temporizator / ceas - Acest buton deschide aplicația Ceas, unde puteți seta un cronometru sau o alarmă sau puteți rula cronometrul.
  • Aparat foto - Dacă uneori căutați să vă amintiți unde ați mutat pictograma Cameră pe ecranul de pornire, acum aveți acces rapid la aceasta pe Panoul de control. Și dacă doriți să faceți un selfie, țineți degetul apăsat pe butonul camerei până când activează camera frontală.