Cum se folosește modul de recuperare iPad

Ce să știți

  • Modul de recuperare iPad necesită utilizarea iTunes.
  • Modul de recuperare iPad vă va șterge efectiv toate datele și va reseta iPad-ul la valorile implicite din fabrică.
  • Puteți recupera unele dintre datele dvs. după utilizarea modului de recuperare iPad, instalând o copie de rezervă creată anterior.

Dacă iPad-ul dvs. este blocat sau blocat pe sigla Apple, îl puteți forța să intre în modul de recuperare, care resetează iPad-ul la setările implicite din fabrică. Iată cum să utilizați modul de recuperare iPad.

Instrucțiunile din acest articol se aplică iPadOS 13 și iTunes 12.8 sau o versiune ulterioară pe macOS Catalina (10.15) sau Windows 10.

Utilizați modul de recuperare numai atunci când nu puteți intra pe iPad pentru al utiliza. Dacă iPad-ul dvs. pornește, dar se blochează în timp ce îl utilizați, încercați pașii de bază pentru depanarea iPad-ului pentru a remedia mai întâi problema. Dacă iPad-ul dvs. este blocat pe o aplicație sau pe alt ecran, aflați cum să remediați un iPad blocat.


Înainte de a forța modul de recuperare, încercați să forțați o repornire

Lifewire 

Înainte de a forța iPad-ul în modul de recuperare, încercați mai întâi o repornire forțată. Acest proces forțează iPad-ul să se închidă atunci când procesul normal de oprire nu funcționează. Modul în care forțați iPad-ul să repornească depinde dacă acesta are un buton Acasă:

  • Butonul Acasă: Dacă iPad are un buton Acasă, țineți apăsat butonul de sus și butonul Acasă în același timp. Eliberați ambele butoane când apare logo-ul Apple.
  • Fără buton Acasă: Dacă iPad-ul are Face ID, apăsați și eliberați rapid butonul de creștere a volumului, apăsați și eliberați rapid butonul de reducere a volumului, apoi apăsați și mențineți apăsat butonul de sus. Eliberați butonul de sus când apare logo-ul Apple.

Dacă iPad-ul se blochează la sigla Apple, va trebui să îl forțați în modul de recuperare.


Cum să forțezi iPad-ul în modul de recuperare

Aveți nevoie de cea mai recentă versiune de iTunes de pe computer pentru a utiliza modul de recuperare. Pentru a actualiza iTunes la cea mai recentă versiune:

  • Pe un Mac: Actualizați la cea mai recentă versiune de macOS. Dacă nu puteți actualiza Mac-ul la cea mai recentă versiune de macOS, deschideți App Store, apoi selectați actualizări. Dacă sunt disponibile actualizări iTunes, selectați Instala.
  • Pe un PC Windows: Dacă ați instalat iTunes, deschideți-l. Dacă este disponibilă o nouă versiune de iTunes, aplicația vă anunță (sau puteți selecta Ajutor > Verifică pentru actualizări). Dacă nu ați instalat iTunes, descărcați-l din Microsoft Store sau descărcați-l de pe site-ul Apple.

Acest proces funcționează de pe orice computer. Dacă nu dețineți un computer, utilizați acest proces pe computerul Mac sau pe computerul unui prieten.

Pentru a forța iPad-ul în modul de recuperare, parcurgeți următorii pași:

  1. Utilizați cablul livrat împreună cu iPad-ul pentru a conecta iPad-ul la PC sau Mac.

  2. Pe un Mac cu macOS Catalina, deschide Finder. Pe un Mac cu macOS Mojave (10.14) sau anterior sau pe un computer, deschideți iTunes.

    Dacă iTunes a fost deschis sau a fost deschis automat când ați conectat iPad-ul la computer, închideți iTunes, apoi redeschideți-l.

  3. Cu iTunes deschis și iPad-ul conectat la computer, efectuați una dintre următoarele sarcini:

    • iPad cu Face ID: Apăsați și eliberați rapid butonul de creștere a volumului, apăsați și eliberați rapid butonul de reducere a volumului, apoi apăsați și mențineți apăsat butonul de sus până când iPad-ul intră în modul de recuperare.
    • iPad cu butonul Acasă: Țineți apăsate butonul Acasă și butonul de sus în același timp până când apare ecranul modului de recuperare.

  4. Găsiți iPad-ul pe computer, apoi selectați Actualizează.

    Este posibil să dureze mult timp pentru a descărca fișierele necesare. Dacă iPad-ul se oprește în timpul acestui proces, începeți din nou.

  5. După finalizarea actualizării, parcurgeți procesul de configurare iPad. Acest proces este similar cu momentul în care ați configurat iPad-ul pentru prima dată.


Cum să vă recuperați iPad-ul fără computer

Dacă iPad-ul dvs. este blocat și nu aveți acces la un computer, utilizați aplicația Găsește-mi pentru a șterge iPad-ul de la distanță. Dacă aplicația Găsește-mi este activată pe iPad, îți poți șterge iPad-ul de la distanță de pe iCloud sau folosind aplicația Găsește-mi pe iPhone.

Dacă ați făcut backup pentru iPad folosind iTunes sau iCloud, puteți recupera totul până la punctul de rezervă. Dacă nu ați făcut backup pentru iPad, puteți recupera aplicațiile achiziționate anterior descărcând acele aplicații din App Store.