Cum se folosește meniul Setări rapide pe Android

Meniul Setări rapide Android a fost o caracteristică puternică a Android de la Android Jellybean. Puteți utiliza acest meniu pentru a efectua tot felul de sarcini utile fără a fi nevoie să vă scufundați în aplicațiile telefonului. Este posibil să știți deja unde este acest lucru și cum să îl utilizați pentru a vă pune rapid telefonul în modul avion pentru un zbor sau pentru a vă verifica nivelul bateriei, dar știați că puteți personaliza meniul?

Sfaturile și informațiile de mai jos ar trebui să se aplice indiferent cine a făcut telefonul dvs. Android: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi etc.


Obțineți o tavă completă sau abreviată cu setări rapide

Primul pas este de a găsi meniul. Pentru a găsi meniul Setări rapide Android, trebuie doar să trageți degetul din partea de sus a ecranului în jos. Dacă telefonul dvs. este deblocat, veți vedea un meniu prescurtat (ecranul din stânga) pe care îl puteți folosi ca atare sau trageți în jos pentru a vedea o tavă de setări rapide extinse (ecranul din dreapta) pentru mai multe opțiuni. 

Valorile implicite disponibile pot varia ușor între telefoane. În plus, aplicațiile pe care le instalați pe telefon pot avea, de asemenea, plăci de Setări rapide care apar aici. Dacă nu îți place comanda sau opțiunile tale, le poți schimba. Vom ajunge la asta în curând.


Utilizați Setări rapide când telefonul este blocat

Nu trebuie să vă deblocați telefonul cu numărul PIN, parola, modelul sau amprenta. Dacă Android este activat, puteți accesa meniul Setări rapide. Nu toate setările rapide sunt disponibile înainte de al debloca. Puteți porni lanterna sau puteți pune telefonul în modul avion, dar dacă încercați să utilizați o Setare rapidă care ar putea oferi utilizatorului acces la datele dvs., vi se va solicita să vă deblocați telefonul înainte de a continua.


Editați meniul Setări rapide

Nu-ți plac opțiunile? Editați-le. 

Pentru a edita meniul Setări rapide, trebuie să aveți telefonul deblocat.

  1. Trageți în jos din meniul prescurtat în tava complet extinsă.

  2. Atingeți pictograma creion.

  3. Apoi veți vedea meniul Editați

  4. Apasare prelungită (atingeți elementul până când simțiți o vibrație de feedback) și apoi trageți pentru a face modificări.

  5. Trageți plăcile în tavă dacă doriți să le vedeți și afară din tavă dacă nu.

  6. De asemenea, puteți modifica ordinea în care apar plăcile Setări rapide. Primele șase elemente vor apărea în meniul Quick Settings abreviat.

Este posibil să aveți mai multe opțiuni disponibile decât credeți. Uneori există mai multe dale dacă derulați în jos (trageți degetul din partea de jos a ecranului în sus). 

Acum, să ne uităm la unele dintre plăcile Setări rapide și la ce fac acestea.


Wi-Fi

Setarea Wi-Fi vă arată rețeaua Wi-Fi pe care o utilizați (dacă există) și atingând pictograma de setări vă vor afișa rețelele disponibile în zona dvs. De asemenea, puteți accesa meniul complet de setări Wi-Fi pentru a adăuga mai multe rețele și pentru a controla opțiunile avansate, cum ar fi dacă doriți ca telefonul dvs. să se conecteze automat la rețelele Wi-Fi deschise sau să rămână conectat chiar și în modul de repaus.

Datele celulare

Butonul de date celulare vă arată la ce rețea celulară sunteți conectat (acesta va fi în general operatorul dvs. obișnuit) și cât de puternică este conexiunea dvs. de date. Acest lucru vă va informa, de asemenea, dacă nu aveți un semnal puternic sau dacă vă aflați în modul roaming. 

Atingând setarea vă va arăta cât de multe date ați utilizat în ultima lună și vă va permite să activați sau să dezactivați antena rețelei celulare. De asemenea, puteți utiliza această opțiune pentru a vă dezactiva datele celulare și a vă menține Wi-Fi activat în cazul în care vă aflați într-un zbor care oferă acces Wi-Fi.


Baterie

Placa Battery este probabil deja familiară majorității utilizatorilor de telefoane. Vă arată nivelul de încărcare pentru baterie și dacă bateria dvs. se încarcă sau nu în prezent. Dacă îl atingeți în timpul încărcării, veți vedea un grafic al utilizării recente a bateriei.

Dacă îl atingeți în timp ce telefonul nu se încarcă, veți vedea o estimare a timpului rămas pe baterie și opțiunea de a intra în modul Economisire baterie, care diminuează ușor ecranul și încearcă să economisească energie.

Lanternă

Lanterna pornește blițul din spatele telefonului, astfel încât să îl puteți folosi ca lanternă. Nu există o opțiune mai profundă aici. Doar comutați-l pentru a ajunge undeva în întuneric. Nu trebuie să vă deblocați telefonul pentru a utiliza acest lucru.

Arunca

Dacă aveți instalat un Chromecast și Google Home, puteți utiliza dala Cast pentru a vă conecta rapid la un dispozitiv Chromecast. Deși vă puteți conecta din aplicație (Google Play, Netflix sau Pandora, de exemplu), conectarea mai întâi și apoi turnarea vă economisesc timp și ușurează navigarea.

Rotire automată

Controlați dacă telefonul dvs. se afișează orizontal sau nu atunci când îl rotiți orizontal. Puteți utiliza acest lucru ca o comutare rapidă pentru a preveni rotirea automată a telefonului atunci când citiți în pat, de exemplu. Rețineți că meniul Home Android este blocat în modul orizontal, indiferent de starea acestei plăci. 

Dacă apăsați lung pe dala de rotire automată, aceasta vă va duce la meniul de setări de afișare pentru opțiuni avansate.

Bluetooth

Activați sau dezactivați antena Bluetooth a telefonului atingând această placă. Puteți apăsa lung pentru a asocia mai multe dispozitive Bluetooth.

Modul avion

Modul avion dezactivează datele Wi-Fi și celulare ale telefonului. Atingeți această țiglă pentru a activa sau dezactiva rapid modul Avion sau apăsați lung pe țiglă pentru a vedea meniul de setări Wireless și rețele. 

Modul avion nu este doar pentru avioane. Activați acest lucru pentru a nu deranja în timp ce economisiți bateria.

Nu deranjați

Platforma Nu deranja gresie vă permite să controlați notificările telefonului. Apăsați pe această filă și veți activa amândouă Nu deranjați și veți intra într-un meniu care vă va permite să personalizați cât de neperturbat doriți să fiți. Dezactivați-l dacă a fost o greșeală.

Tăcerea totală nu lasă nimic să treacă, în timp ce prioritatea ascunde doar majoritatea tulburărilor de neplăcere, cum ar fi notificările că există o nouă vânzare pe cărți.

Puteți specifica, de asemenea, cât timp doriți să rămâneți netulburat. Setați o oră sau păstrați-o în modul Nu deranjați până nu o opriți din nou.

Locație

 Locația activează sau dezactivează GPS-ul telefonului.

Hotspot

Hotspot vă permite să utilizați telefonul ca hotspot mobil pentru a partaja serviciul de date cu alte dispozitive, cum ar fi laptopul. Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de tethering. Unii transportatori vă taxează pentru această caracteristică, așa că utilizați cu grijă.

Invertiți culorile

Această țiglă inversează toate culorile de pe ecran și din toate aplicațiile. Puteți utiliza acest lucru dacă inversarea culorilor vă face mai ușor să vedeți ecranul.

Economizor de date

Data Saver încearcă să economisească utilizarea datelor dvs. prin dezactivarea multor aplicații care utilizează conexiuni de date de fundal. Utilizați acest lucru dacă aveți un plan de date celulare cu lățime de bandă limitată. Atingeți pentru a activa sau dezactiva.

NFC

Placa NFC a fost adăugată de Android 7.1.1 (Nougat), deși nu a fost adăugată în tava Setări rapide implicite. Vă permite să partajați informații între o aplicație pe două telefoane din apropiere - în esență, o caracteristică de partajare socială. Aveți nevoie de o aplicație care să profite de funcția În apropiere pentru ca această țiglă să funcționeze. Exemple de aplicații includ Trello și Pocket Casts.