Cum se folosește iCloud Drive

iCloud Drive, care este doar un aspect al iCloud, oferă stocare bazată pe cloud pentru iPhone, iPad, iPod touch, Mac și PC Windows. iCloud Drive vă permite să vă actualizați toate fișierele și folderele pe toate dispozitivele, să partajați fișiere cu alte persoane, să creați fișiere și foldere noi și multe altele.

Frumusețea iCloud Drive este să vă puteți accesa fișierele de pe orice dispozitiv, indiferent unde vă aflați. Stocați orice tip de fișier în iCloud Drive, atâta timp cât este de 50 GB sau mai puțin și nu depășiți limita de stocare iCloud. 

Aceste informații se aplică iCloud Drive pe toate dispozitivele acceptate, inclusiv iPhone, iPad, iPod touch, Mac și PC Windows.


Cum se configurează iCloud Drive

Mai întâi, asigurați-vă că iCloud Drive este configurat pe toate dispozitivele dvs.

Înainte de a configura iCloud Drive, actualizați dispozitivul Apple la cele mai recente iOS, iPadOS sau macOS. Dacă aveți un PC Windows, actualizați la Windows 7 sau o versiune ulterioară și descărcați iCloud pentru Windows. Asigurați-vă că iCloud este configurat pe toate dispozitivele dvs. și că sunteți conectat la iCloud.

Pe iPhone, iPad sau iPod Touch

Mergi la pagina Setări [numele tău], apoi atingeți icloud. Este posibil să vi se solicite parola. Derulați în jos și găsiți iCloud Drive; asigurați-vă că este activat (verde).

Pe un Mac

Du-te la Meniu Apple și selectați System Preferences, Apoi Apple a ID-ul. (Dacă utilizați macOS Mojave sau o versiune anterioară, nu este necesar să selectați ID-ul Apple.)

Selectați icloud și conectați-vă cu ID-ul dvs. Apple, dacă vi se solicită. (Este posibil să vi se solicite codul de acces al iPhone-ului dvs.) Dacă este prima dată când accesați iCloud de pe Mac, faceți clic pe Următor → prin ecranele introductive. Selectați iCloud Drive pentru a porni.

Pe iCloud.com

Conectați-vă la iCloud.com. Selectați pagini, Numere, Sau Keynote. Selectați Treceți la iCloud Drive dacă vi se cere să faceți upgrade. 

Pe un PC Windows

După ce configurați iCloud Drive pe iPhone, iPad, iPod touch sau Mac, configurați-l pe computerul Windows. Mergi la acasă, deschis Aplicații sau programeși deschideți iCloud pentru Windows. Introduceți ID-ul dvs. Apple pentru a vă conecta la iCloud. Selectați iCloud Drive, Și apoi selectați Aplică.


Accesarea fișierelor din iCloud Drive

iCloud Drive este un instrument la îndemână, deoarece vă permite să accesați fișierele dvs. de oriunde. Există câteva modalități de a vă accesa fișierele din iCloud Drive, în funcție de dispozitivul pe care îl utilizați.

  • Pentru a accesa fișiere de pe iCloud.com, accesați iCloud Drive.
  • Pentru a accesa fișiere de pe iPhone sau iPad, accesați Fişiere aplicație. (Pe iOS 9 sau iOS 10, accesați-le din iCloud Drive aplicație.)
  • Pe computerul dvs. cu Windows 7 sau o versiune ulterioară și iCloud pentru Windows, accesați iCloud Drive in Explorator de fișiere.

Accesarea fișierelor dvs. pe un Mac

Pe Mac, du-te la iCloud Drive in Găsitor.

Pentru a muta toate fișierele din fișierul Desktop și documente în iCloud Drive, trebuie să porniți Desktop și documente caracteristică. Pentru a porni Desktop și documente:

  1. Du-te la măr meniu și selectați System Preferences urmată de iCloud. (Asigurați-vă că iCloud Drive este pornit.)
  2. Lângă iCloud Drive selecta Opţiuni.
  3. Alege Desktop și documente dosar.
  4. Selectați Făcut.

In Găsitor, veți vedea acum Desktop și documente dosar în icloud secțiunea din bara laterală. 

Pentru a activa Desktop și documente, aveți nevoie de macOS Sierra sau o versiune ulterioară.


Spațiu de stocare iCloud Drive

Fiecare cont Apple ID are 5 GB de spațiu de stocare iCloud Drive. Acesta este suficient spațiu de stocare pentru a face backup pentru iPhone sau iPad și chiar pentru a stoca unele fotografii. Cu toate acestea, dacă doriți să accesați o mulțime de fotografii și fișiere sau aveți membri ai familiei pe același ID Apple, vă recomandăm să adăugați spațiu de stocare.

iCloud Drive este relativ ieftin în comparație cu alte servicii bazate pe cloud. Apple oferă un plan de 50 GB pentru 99 de cenți pe lună, un plan de 200 GB pentru 2.99 USD pe lună și un terabyte de stocare pentru 9.99 USD pe lună. Majoritatea oamenilor vor fi în regulă cu planul de 50 GB.

Actualizați spațiul de stocare de pe iPhone, iPad sau iPod Touch

Pentru a actualiza planul de stocare, pe iPhone, iPad sau iPod touch, accesați Setări> [numele tău]> iCloud> Gestionați stocarea. Atingeți Cumpără mai mult spațiu de stocare or Modificați planul de stocare. Alegeți un plan, atingeți A cumparași urmați instrucțiunile de pe ecran.

Actualizați spațiul de stocare de pe Mac

Du-te la Meniu Apple> Preferințe sistem, Apoi selectați ID Apple> iCloud. Selecta Administrare, urmat de Modificați planul de stocare or Cumpără mai mult spațiu de stocare. Alegeți un plan, selectați Următor →și introduceți parola ID-ului dvs. Apple.

Actualizați spațiul de stocare de pe computerul dvs. Windows

Deschideți iCloud pentru Windows. Clic Depozitare, urmat de Modificați planul de stocare. Alegeți un plan, apoi faceți clic Următor →. Introduceți parola Apple ID, apoi faceți clic pe A cumpara.