Cum se folosește funcția text-la-vorbire Google pe Android

Lumea actuală a conectivității 24/7 poate fi o adevărată durere de cap. Vă solicită să puteți vedea un ecran mic și să citiți în mod constant text mic, dar cu ajutorul text-to-speech (TTS) Google, telefonul dvs. Android vă poate citi cu voce tare ceea ce este pe ecran. Cel mai bun dintre toate, aceasta este o caracteristică deja pe telefonul dvs. Trebuie doar să îl porniți și să-l utilizați.

Chiar dacă nu aveți probleme în a vedea litere mici, această caracteristică poate fi la îndemână pentru oricine învață să citească, care învață o limbă nouă sau pentru cei care au probleme în procesarea informațiilor scrise.


Funcții de accesibilitate Android similare cu Google TTS

Există mai multe funcții de accesibilitate încorporate în Android. Dacă doriți să auziți text citit cu voce tare pentru dvs., utilizați Selectați pentru a vorbi. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de o soluție completă de accesibilitate care să vă ajute să utilizați un telefon fără a vă cere să citiți sau să vedeți bine, utilizați Talkback, care vă transformă telefonul într-un dispozitiv pe care îl operați ascultând. Acesta preia operațiunile telefonului și va schimba complet modul în care interacționați cu acesta.

  1. Glisați în jos din partea de sus a telefonului, apoi atingeți echipamentul pictogramă pentru a deschide Setările dispozitivului.

  2. În meniul Setări, atingeți Accesibilitate.

  3. Ar trebui să vedeți un nou set de selecții. Acestea variază oarecum în funcție de ce versiune de Android rulează telefonul dvs. Cauta Selectați să vorbiți. Poate că va trebui să atingeți Servicii instalate pentru ao găsi.

  4. Robinet Selectați să vorbiți, apoi atingeți Selectați să vorbiți comutați pentru al porni.

  5. Android vă va cere să confirmați permisiunile de care are nevoie pentru a activa această funcție. Citiți-le și, dacă acceptați acești termeni, atingeți OK.

  6. Android va explica cum funcționează în câteva cuvinte pe ecran. Citiți asta, apoi accesați orice aplicație de pe telefon pentru a o încerca. Apasă pe Selectați să vorbiți pictogramă (pictograma în formă de persoană) în colțul din dreapta jos al ecranului și telefonul dvs. va citi cu voce tare din această aplicație.

  7. Un mic instrument de înregistrare se deschide în partea de jos a ecranului. Apasă pe Joaca pictograma și telefonul dvs. vor începe în partea de sus a ecranului și vor citi tot ce vedeți. Dacă doriți doar un text citit cu voce tare, evidențiați textul respectiv apasă pe Selectați să vorbiți icon.

    Puteți controla viteza, avansul rapid, mersul înapoi și pauza pe măsură ce citește.


Gestionarea textelor și opțiunilor vocale Android

Android vă oferă un anumit control asupra limbii și vocii utilizate pentru a citi textul cu voce tare atunci când utilizați Selectați pentru a vorbi. Este ușor să schimbați limba, accentul, tonul sau viteza vocii textului sintetizat.

  1. Glisați în jos din partea de sus a ecranului, apoi atingeți echipamentul icon.

  2. Robinet Management general > Limbă și introducere.

    Amplasarea caracteristicilor poate varia în diferite arome ale Android. Dacă nu îl găsiți aici, utilizați pictograma de căutare.

  3. Pentru a schimba motorul limbii, viteza vocii sintetizate sau pentru a modifica tonul, atingeți Text-to-Speech.

  4. În meniul care apare, reglați viteza de vorbire și Pitch până când sună așa cum doriți.

  5. Pentru a schimba limba, atingeți Limba, apoi alegeți limba pe care doriți să o auziți când textul este citit cu voce tare.


Utilizați Select-to-Speak With Google Lens pentru a traduce cuvinte scrise

Puteți folosi Select-to-Speak pentru a citi text simplu - cum ar fi semnele - pe care îl găsiți în lumea reală, ceea ce este minunat dacă nu vorbiți limba locală sau pentru cineva care învață să citească. Pur și simplu deschideți aplicația Google Lens și indicați textul. Google Lens va citi textul pe care îl vede cu voce tare în limba pe care ați selectat-o, acționând ca un traducător din mers.