Microsoft Edge reprezintă o îmbunătățire față de venerabilul Internet Explorer, totuși mulți consideră Safari-ul Apple mai ușor de utilizat și mai compatibil decât aceste oferte Windows.
Există multe opțiuni de browser disponibile pentru Mac, inclusiv actualul lider în navigarea pe web, Google Chrome, dar Firefox pentru Mac de la Mozilla ar trebui să fie un candidat pentru oricine caută o alternativă la Safari. Să aruncăm o privire la meritele sale în secțiunile de mai jos, precum și să vă arătăm cum să îl instalați.
De ce să ne gândim la Firefox pentru Mac?
Numărul tot mai mare de sarcini pe care le executăm astăzi pe web, în comparație cu aplicațiile desktop, fac ca alegerea browserului să fie importantă. Iată câteva motive pentru care ați putea lua în considerare Firefox:
- Maturitate: Firefox a existat mai mult decât Safari. În timp ce ambele sunt produse mature, Firefox poate avea un avantaj în anumite domenii. Un exemplu este extensiile: biblioteca de extensii Firefox a existat de mai mult timp și are probabil o selecție mai largă de programe de completare. De asemenea, are o porțiune mai mare a pieței (a doua doar după Chrome), astfel încât dezvoltatorii sunt mai susceptibili să ia în considerare Firefox pentru extensiile lor decât Safari.
- Libertate: Mozilla Corporation funcționează ca o organizație non-profit, iar Firefox în sine este un software open source. Dacă libertatea și confidențialitatea sunt importante pentru dvs., procesul de dezvoltare al Firefox este mai transparent și nu există o companie cu scop lucrativ care să ia decizii cu privire la aceasta.
- Privacy: Funcția de navigare privată a Firefox depășește doar faptul că nu vă înregistrează istoricul și, de fapt, va împiedica site-urile web să vă urmărească.
- Compatibilitate: În ceea ce privește compatibilitatea, atât Firefox, cât și Safari (și Chrome, de altfel) sunt destul de conforme cu standardele web. Dar dacă există un site web care nu va funcționa corect în Safari, motorul de redare Quantum de la Mozilla poate rezolva lucrurile.
- personalizare: O caracteristică lipsește Safari, datorită unor decizii de proiectare de către Apple, este capacitatea de a personaliza interfața. Nu puteți să aranjați din nou barele de instrumente sau să efectuați alte ajustări ale gusturilor dvs. Firefox vă permite să faceți unele dintre aceste modificări.
- Securitate: În timp ce alte browsere vă vor avertiza dacă aterizați pe un site suspect, Firefox va bloca de fapt descărcările pe care le consideră rău intenționate. Safari vă va permite să continuați cu descărcarea dacă ignorați toate avertismentele.
Rețineți că aceasta nu este o decizie. Atât Safari cât și Firefox vor coincide fericit pe Mac-ul tău. Acum, dacă unul sau mai multe dintre motivele de mai sus v-au convins, este timpul să instalați Firefox pe MacOS Mojave.
Cum se instalează Firefox pe macOS
-
Accesați site-ul web Mozilla și faceți clic pe descărcare Firefox în antet.
-
Arhiva .DMG ar trebui să înceapă descărcarea automată, dar dacă nu, există un link pe pagină în care îl puteți reîncerca. Există, de asemenea, un câmp pentru a vă furniza e-mailul, dar nu este necesar să îl furnizați pentru a utiliza Firefox.
-
Faceți dublu clic pe.DMG pentru a-l deschide ca de obicei.
-
.DMG conține Firefox în format .APP. Doar glisați și plasați acest lucru în folderul Aplicații.
-
Fișierele Firefox vor începe să fie copiate pe Mac.
-
Apasă pe Firefox pictogramă pentru a lansa browserul.
Acum că aveți Firefox rulat, veți descoperi că activitățile dvs. standard de navigare sunt la fel ca și alte browsere. Așadar, aici vom explora câteva dintre caracteristicile unice care îl diferențiază de Safari.
Gestionarea extensiilor pentru Firefox pe macOS
Vasta bibliotecă de extensii Firefox este unul dintre cele mai mari puncte forte. Pentru a începe să le utilizați:
-
Apasă pe hamburger meniul din extrema dreaptă a barei de instrumente principale, apoi faceți clic pe Firefox.
-
Din pagina Manager add-ons, faceți clic pe Extensii pe stanga.
-
Aceasta vă va afișa o listă de extensii pe care le-ați putea instala, precum și un meniu Setări care vă oferă opțiunea de a găsi mai multe sau de a le actualiza pe cele pe care le aveți în prezent.
Consultați prezentarea noastră generală despre ce sunt extensiile Firefox, cum să le obțineți și cum să le instalați.
-
Asta e!
Cum se personalizează bara de instrumente Firefox pe macOS
Aveți posibilitatea de a personaliza bara de instrumente principală în funcție de nevoile dvs. În mod implicit, va conține următoarele:
- Pictograme de navigare înainte și înapoi
- O pictogramă de reîmprospătare
- Un link către pagina dvs. de pornire
- Bara de căutare / URL
- O pictogramă de descărcare
- O pictogramă Bibliotecă (Biblioteca este practic un submeniu de conținut pe care îl adunați, inclusiv Descărcări, file sincronizate și / sau articole pe care le-ați adăugat în Pocket).
- O comutare de bare laterale
- Meniul Overflow (adică meniul „hamburger”) unde puteți ascunde alte instrumente și elemente de meniu.
Faceți clic dreapta pe bara de instrumente principală și faceți clic pe Particularizarea pentru a alege ce elemente apar în care bare de instrumente. De exemplu, Biblioteca conține un link către Descărcări, deci de ce avem nevoie de butonul Descărcări separat? Pur și simplu trageți-l din bara de instrumente înapoi în zona principală a paginii și nu va mai apărea. Clic Făcut pentru a finaliza modificările. Puteți, de asemenea, să preluați elemente din centrul paginii și să le aruncați pe bara de instrumente sau în meniul său Overflow
De asemenea, puteți activa sau dezactiva bara de instrumente Marcaje. Faceți clic dreapta simplu, apoi selectați / deselectați opțiunea corespunzătoare. Utilizați aceste personalizări pentru a crea o interfață Firefox care să fie la fel de simplă sau elegantă pe care doriți.
Blocarea conținutului în Firefox pe macOS
Modul de navigare privată pe majoritatea browserelor vă protejează confidențialitatea prin:
- Nu vă înregistrați istoricul în timp ce navigați
- Dacă nu acceptați fișiere cookie, site-urile web pot utiliza pentru a vă urmări
- Nu păstrați copii temporare ale paginilor sau fișierelor, care pot fi dăunătoare
Dincolo de aceasta, Firefox folosește o caracteristică de blocare a conținutului pentru a bloca sistemele de urmărire pe care unele site-uri web le utilizează. Firefox este actualizat cu noi informații despre sistemul de urmărire ca parte a versiunilor mai noi.
Pentru a regla această funcție:
-
Apasă pe Hamburger meniu, apoi faceți clic pe Blocarea conținutului.
-
Blocarea conținutului este etichetată „Standard” în mod prestabilit, care va bloca sistemele de urmărire numai atunci când vă aflați în modul Navigare privată. Cu toate acestea, puteți face clic Mod strict pentru a le bloca tot timpul sau faceți clic Obicei pentru a crea propriile setări.
-
Deoarece blocarea acestor sisteme poate cauza probleme cu unele site-uri web, faceți clic pe Gestionați excepțiile pentru a adăuga respectivele site-uri web și a le scuti de setările de blocare a conținutului.
-
Clic Salvaţi Modificările după ce ați terminat de adăugat excepții la blocarea conținutului.