Cum se folosește Facebook Messenger pentru iOS

Aplicația Facebook Messenger pentru dispozitivele iPhone, iPad și iPod Touch este mai mult decât o aplicație de chat. Utilizați aplicația Messenger pentru a accesa mesajele dvs. Facebook de pe dispozitivele dvs. mobile pentru a citi și a răspunde la mesaje și pentru a posta imagini, videoclipuri și mesaje vocale.

Pexels

Instrucțiunile din acest articol se aplică aplicației Messenger de pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch care rulează iOS 9.0 sau o versiune ulterioară.


Instalați aplicația Facebook Messenger

Dacă aplicația Facebook Messenger nu este instalată pe dispozitiv, accesați App Store și descărcați-o.

  1. Apăsați pe App Store pictogramă pe iPhone.

  2. Selectați CAUTĂ.

  3. În CAUTĂ casetă, introduceți Mesager.

  4. În lista de rezultate, atingeți fie Mesager or Facebook Messenger

  5. Robinet Obține pentru a descărca aplicația gratuită Messenger pe iPhone.

  6. Deschideți Mesager și introduceți numele de utilizator și parola Facebook în câmpurile furnizate.

    Dacă aplicația Facebook este instalată pe telefonul dvs., vi se cere dacă doriți să utilizați aceleași acreditări Facebook cu Messenger.

  7. Aplicația Facebook Messenger se sincronizează cu mesajele Facebook de pe site-ul Facebook și vă încarcă conversațiile.


Derulați prin conversațiile dvs. de pe Facebook

Când deschideți aplicația Messenger, pictogramele profilurilor de utilizator Facebook apar în partea de sus a ecranului Mesaje. Sub pictograme, veți găsi lista completă a utilizatorilor Facebook cu care ați schimbat mesaje. Fiecare nume include data și prima linie a ultimului mesaj. Dacă persoana respectivă este disponibilă în prezent în Messenger, apare un punct verde lângă nume.

Dacă persoana cu care doriți să discutați nu este online, mesajul dvs. este salvat și livrat data viitoare când destinatarul este pe Facebook.

Pentru a găsi pe cineva, navigați prin lista dvs. de contacte. Fie glisați în sus pentru a derula conversațiile sau introduceți un nume în câmpul de căutare din partea de sus a ecranului.


Trimiteți un mesaj pe Facebook

Atingeți un nume pentru a deschide conversația și a vedea mesajele conținute în conversație. Există, de asemenea, un câmp în care puteți introduce un mesaj sau un răspuns nou.

  1. Atingeți conversația pentru a o deschide.

  2. Tastați un mesaj pentru a continua unde a rămas chatul.

  3. Selectați o pictogramă lângă câmpul de introducere a mesajului pentru a adăuga o imagine, pentru a insera un videoclip sau pentru a înregistra un mesaj vocal.

  4. Atingeți fața zâmbitoare din câmpul de răspuns pentru a adăuga un sticker, GIF sau emoji la mesaj.

  5. Apăsați pe $ simbol pentru a trimite sau a solicita bani.


Porniți un mesaj nou

Dacă doriți să discutați cu cineva cu care nu ați mai discutat niciodată, începeți o conversație nouă.

  1. Apăsați pe Compune pictogramă. Arată ca o bucată de hârtie cu un stilou deasupra.

  2. În Mesaj nou ecran, accesați La și introduceți numele destinatarului Facebook pentru mesajul dvs.

    Pe măsură ce introduceți un nume, selecțiile prietenilor se modifică și se bazează pe caracterele pe care le tastați.

  3. Introduceți mesajul.

  4. Robinet Retur de pe tastatură pentru a trimite mesajul.


Efectuați apeluri telefonice și video

Puteți efectua apeluri vocale și video folosind aplicația Facebook Messenger. Atingeți contactul pentru a-l deschide într-un ecran și apoi selectați fie telefon or il video pictogramă pentru a iniția un apel vocal sau un apel video. Un punct verde lângă o pictogramă indică faptul că persoana respectivă este online. Dacă ați ales un apel video, camera iPhone este implicată în chatul video. Trebuie să permiteți Messenger să acceseze camera.

Joacă jocuri Messenger

Atingeți cele patru puncte dintr-un pătrat din partea de jos a aplicației Messenger pentru a afișa locația dvs., alte opțiuni ale aplicației și o selecție de jocuri pe care le puteți juca cu prietenii dvs. prin Messenger. Jocurile includ Words With Friends, Cookie Crush, Uno, Daily Sudoku și altele.

După ce joci un joc, întreaga bibliotecă de jocuri este deblocată. Fiecare joc are acces la informațiile dvs. de profil public și la persoanele pe care le cunoașteți care joacă, de asemenea, jocul. Jocul vă poate trimite mesaje care conțin sfaturi sau anunțuri.

Trimiteți bani prin Messenger

Dacă utilizați un card de debit sau aveți un cont PayPal, puteți trimite bani unuia dintre prietenii dvs. de pe Facebook din Messenger. Deschideți conversația persoanei și atingeți $ de lângă câmpul de introducere a mesajului. Apoi, atingeți Plăţile, introduceți suma pe care doriți să o trimiteți, atașați o notă și atingeți Plătește buton. Introduceți informațiile de plată conform instrucțiunilor. Plata dvs. este pe drum și prietenul dvs. este notificat.

Această caracteristică este utilă atunci când prietenii doresc să împartă o factură la un restaurant sau datorează jumătate din chirie unui coleg de cameră. Serviciul este gratuit și sigur. De asemenea, îl puteți utiliza pentru a solicita o plată de la cineva.

Schimbați setările aplicației Facebook Messenger

Pentru a modifica setările aplicației Facebook Messenger, atingeți fotografia de profil din partea de sus a ecranului aplicației. Apoi, ajustați setările de notificare, schimbați-vă starea activă, introduceți un număr de telefon, schimbați conturile Facebook, setați preferințele pentru Facebook Payments, sincronizați contactele, invitați persoane la Messenger și multe altele.