Există multe motive pentru care este posibil ca o pagină web să nu se încarce cu succes în browserul dvs. Uneori, problema este una a compatibilității, cum ar fi atunci când dezvoltatorii unui site web folosesc tehnici de codare proprietare pe care nu fiecare browser știe să le interpreteze. Puteți verifica acest tip de problemă utilizând un alt browser pentru a vizita site-ul web în cauză.
Acesta este unul dintre motivele pentru care este o idee bună să păstrați la îndemână browserele web Safari, Firefox și Chrome. Dacă o pagină se încarcă într-un browser, dar nu în altul, știți că este o problemă de compatibilitate.
Una dintre cele mai probabile cauze ale unei pagini web care nu se încarcă este un sistem DNS (Domain Name Server) configurat greșit sau slab întreținut de către ISP (Furnizor de servicii Internet). Majoritatea utilizatorilor de internet au sistemul DNS atribuit de către furnizorul lor de servicii Internet.
Uneori, acest lucru se face automat; uneori, un ISP vă oferă adresa de internet a serverului DNS pentru a introduce manual în setările de rețea ale Mac-ului. În ambele cazuri, problema este de obicei la sfârșitul conexiunii ISP.
DNS este un sistem care permite utilizatorilor să utilizeze nume ușor de reținut pentru site-uri web și alte servicii de internet, mai degrabă decât adresele IP numerice mai greu de reținut atribuite site-urilor web. De exemplu, este mult mai ușor să vă amintiți www.lifewire.com decât 207.241.148.80, care este una dintre adresele IP ale Lifewire.com.
Dacă sistemul DNS întâmpină probleme la traducerea www.lifewire.com la adresa IP corectă, atunci site-ul web nu se va încărca. Este posibil să vedeți un mesaj de eroare sau numai o parte a site-ului web poate fi afișată.
Asta nu înseamnă că nu poți face nimic. Puteți confirma dacă sistemul DNS al ISP-ului dvs. funcționează corect. Dacă nu este, sau chiar dacă este, puteți modifica setările DNS pentru a utiliza un server mai robust decât cel recomandat de ISP.
Testarea DNS-ului dvs.
Mac OS oferă diferite modalități de a testa și de a confirma dacă un sistem DNS operațional vă este disponibil. Iată una dintre aceste metode:
-
Lansa Terminal, situat la / Aplicații / Utilitare /.
-
Tastați sau copiați și lipiți următoarea comandă în fereastra Terminal.
gazdă www.lifewire.com
-
Apăsaţi reveni or introduce după ce introduceți linia de mai sus.
Dacă sistemul DNS al ISP-ului dvs. funcționează, ar trebui să vedeți următoarele două linii returnate în aplicația Terminal:
www.lifewire.com este un alias pentru dynwwwonly.lifewire.com. dynwwwonly.lifewire.com are adresa 208.185.127.122
Ceea ce este important este a doua linie, care verifică faptul că sistemul DNS a reușit să traducă numele site-ului web într-o adresă numerică de internet reală, în acest caz, 208.185.127.122. (Adresa IP pe care o vedeți poate fi diferită, dar va fi în același format sau similar).
Încercați comanda gazdă dacă aveți probleme la accesarea unui site web. Nu vă faceți griji cu privire la numărul de rânduri de text returnate; variază de la un site la altul. Ceea ce este important este că nu vedeți o linie care spune:
Găzduiți numele dvs. site-ul web.nu a fost găsit
Dacă vedeți un rezultat care nu a fost găsit pe un site web și sunteți sigur că ați introdus corect numele site-ului și că există într-adevăr un site web cu acel nume, atunci puteți fi destul de sigur că, cel puțin pentru moment, sistemul DNS al ISP-ului dvs. este având probleme.
Folosiți un alt DNS
Cel mai simplu mod de a remedia DNS-ul defectuos al unui ISP este să înlocuiți un DNS diferit cu cel furnizat. Un sistem DNS excelent este condus de o companie numită OpenDNS (acum face parte din Cisco), care oferă utilizarea gratuită a sistemului său DNS. OpenDNS oferă instrucțiuni complete pentru modificarea setărilor de rețea Mac, dar dacă aveți probleme DNS, este posibil să nu puteți accesa site-ul web OpenDNS. Iată o scurtă prezentare despre cum să faceți singuri modificările.
-
Lansați Preferințe sistem făcând clic pe System Preferences pictogramă din Dock sau alegerea System Preferences element din măr meniu.
Preferințe sistem Mac.(...)
-
Apasă pe Reţea din fereastra Preferințe sistem.
-
Selectați conexiunea pe care o utilizați pentru acces la internet. Pentru aproape toată lumea, acesta este Wi-Fi or Ethernet încorporat.
Preferințe sistem Ecran rețea.
-
Apasă pe Avansat butonul.
-
Selectați fila DNS.
Fila DNS de rețea.
-
Faceți clic pe butonul plus (+) de sub câmpul Servere DNS și introduceți următoarea adresă DNS:
208.67.222.222
-
Repetați pașii de mai sus și introduceți o a doua adresă DNS, prezentată mai jos:
208.67.220.220
-
Apasă pe OK butonul.
-
Apasă pe Aplică butonul.
-
Închideți panoul Preferințe rețea.
Mac-ul dvs. are acum acces la serviciile DNS furnizate de OpenDNS, iar site-ul web capricios ar trebui să se încarce acum corect.
Această metodă de adăugare a intrărilor OpenDNS păstrează valorile DNS originale. Dacă doriți, puteți reordona lista, mutând noile intrări în partea de sus a listei. Căutarea DNS începe cu primul server DNS din listă.
Dacă site-ul nu este găsit în prima intrare, căutarea DNS apelează la a doua intrare. Aceasta continuă până când se efectuează căutarea sau toate serverele DNS din listă au fost epuizate.
Dacă noile servere DNS pe care le-ați adăugat sunt mai performante decât cele originale, mutați noile intrări în partea de sus a listei selectând-o și glisând-o în partea de sus.