Cum se folosește Centrul de control Apple Watch

Centrul de control Apple Watch vă permite să verificați starea smartwatch-ului dintr-o privire și include aproape o duzină de comenzi rapide, cum ar fi modul avion, modul teatru și chiar un mod walkie talkie. Mai important, vă oferă acces rapid la aceste funcții fără a căuta o anumită pictogramă sau setare a aplicației. Odată ce ați învățat cum să utilizați centrul de control, vă veți întreba cum ați reușit vreodată fără el.


Cum se deschide centrul de control WatchOS

Primul lucru pe care va trebui să-l știți despre centrul de control este cum să îl deschideți. Centrul de control este disponibil numai atunci când vă aflați pe ecranul de blocare al Apple Watch, care este ecranul cu ceasul care apare când faceți clic pe coroana ceasului sau când vă bateți încheietura mâinii pentru a privi ceasul.

Compania Apple 

  • Puteți deschide centrul de control Apple Watch plasând vârful degetului chiar în partea de jos a ecranului ceasului, unde afișajul întâlnește rama.
  • Când țineți degetul pe această zonă a ecranului, veți vedea că centrul de control se uită în sus din partea de jos a ecranului. Pur și simplu glisați degetul în sus spre mijlocul ecranului pentru a deschide centrul de control. Sugestie: Nu trebuie să așteptați ca centrul de control să apară în partea de jos înainte de a glisa în sus. Puteți face acest lucru într-o singură mișcare pentru a deschide mai repede centrul de control.
  • Dacă vedeți un ecran cu un Particularizarea butonul din partea de jos, ați apăsat prea tare cu degetul. Apple Watch folosește comenzi tactile 3D, care sunt activate prin utilizarea unei presiuni mai mari cu degetul după ce ați atins inițial ecranul. Pur și simplu ridicați degetul și încercați din nou cu o atingere mai ușoară.

Cum se folosește Centrul de control Apple Watch pentru a verifica starea acestuia

Centrul de control WatchOS are o mulțime de caracteristici excelente, dar una dintre cele mai bune utilizări este capacitatea de a verifica starea Apple Watch. Acest lucru este excelent pentru depanarea dacă ceasul dvs. nu funcționează așa cum credeți că ar trebui.

Apple Inc.

  • Pictograma din colțul din stânga sus al ecranului care arată modul în care sunteți conectat. Dacă sunteți asociat cu dispozitivul dvs., această pictogramă va fi un telefon verde. Dacă utilizați Wi-Fi în locul iPhone-ului dvs., imaginea albastră Wi-Fi va apărea aici. O imagine a unui telefon roșu înseamnă că nu sunteți conectat la iPhone sau prin Wi-Fi.
  • Pictograma din colțul din dreapta sus al ecranului va fi o săgeată albastră dacă o aplicație sau o complicație de pe Apple Watch a folosit recent serviciile de localizare. Aceasta include harta, un eveniment din calendar care afișează condițiile de trafic, aplicația de antrenament în timpul rulării sau alte aplicații care utilizează serviciul.

Cum se utilizează butoanele de comandă rapidă din panoul de control Apple Watch

Desigur, cea mai bună utilizare a panoului de control sunt toate butoanele de comandă rapidă care vă oferă acces rapid la funcțiile Apple Watch. Unele dintre aceste caracteristici, cum ar fi lanterna, sunt disponibile numai prin intermediul panoului de control, în timp ce altele sunt pur și simplu comutări rapide la setările Apple Watch sau pur și simplu deschid o aplicație pe ceas.

Apple

  • Wi-Fi. Primul buton de pe panoul de control vă permite să activați sau să dezactivați Wi-Fi. Wi-Fi va permite Apple Watch să comunice cu iPhone-ul la o distanță mai mare, dar poate consuma mai repede energia. Este bine să păstrați această setare activă, cu excepția cazului în care consumați bateria.
  • Modul avion. Deplasându-se spre dreapta, butonul cu pictograma avionului acționează similar cu modul avion de pe iPhone. Aceasta va opri conexiunea celulară dacă aveți o versiune celulară a Apple Watch, precum și oprirea Wi-Fi și a altor aparate de radio pe ceas.
  • Baterie. Butonul cu procentajul arată cât de multă baterie aveți la ceas, dar nu este aici doar pentru spectacol. Dacă atingeți procentul, puteți activa modul de rezervă de energie, care practic scoate funcțiile inteligente și transformă Apple Watch într-un ceas digital obișnuit. Acest lucru este grozav atunci când vă rămâne foarte puțin baterie.
  • Ping. Poate că cea mai bună caracteristică a panoului de control este ping-ul iPhone-ului, ceea ce va face ca iPhone-ul dvs. să emită un sunet atunci când îl atingeți. Dacă țineți degetul în jos, iPhone-ul dvs. va începe chiar să clipească, ceea ce face ca localizarea să fie și mai ușoară.
  • Lanternă. Lanterna Apple Watch poate fi schimbată de la o lumină cenușie la o lumină albă strălucitoare atingând afișajul în timp ce este aprins. De asemenea, puteți glisa de la dreapta la stânga pentru a avea acces la o lumină intermitentă sau la o lumină roșie.
  • Nu deranjați. Butonul cu luna activează modul Nu deranja. Acest lucru poate fi extraordinar dacă utilizați Apple Watch ca ceas cu alarmă sau pur și simplu nu doriți să fiți anunțați despre apeluri sau mesaje text pentru o vreme. Puteți alege să activați / dezactivați acest lucru sau să îl activați până la un anumit eveniment, cum ar fi plecarea de acasă sau până dimineața.
  • Mod de teatru. Acum că aveți un Apple Watch, aveți două dispozitive de dezactivat în timp ce vizionați un film sau jucați. Fețele de teatru vesele și triste vă permit să puneți rapid ceasul în modul silențios și menține ecranul întunecat până când atingeți afișajul.
  • Apă de apă. Butonul cu picătură de apă pune Apple Watch în modul Water Lock, care este utilizat atunci când înoți cu ceasul. Pentru a dezactiva modul de blocare a apei, va trebui să întoarceți coroana ceasului până când este evacuată apă.
  • Mut. Butonul cu soneria activează sau dezactivează sunetul.
  • AirPlay. Butonul cu cercurile și triunghiul din partea de jos vă permite să controlați sunetul AirPlay. Deși nu puteți trimite videoclipuri utilizând AirPlay pe Apple Watch, puteți controla unde merge muzica dvs. utilizând acest buton.
  • Walkie Talkie. Ultima comandă rapidă din meniul implicit al panoului de control activează sau dezactivează disponibilitatea pentru modul walkie-talkie. Puteți configura modul walkie-talkie utilizând aplicația Walkie Talkie, care vă permite să alegeți ce persoane de contact vă pot vorbi prin intermediul funcției walkie-talkie.
  • Editați | ×. Butonul de editare se află chiar în partea de jos a panoului de control și vă permite să rearanjați comenzile rapide. Acest lucru este minunat dacă utilizați frecvent modul walkie-talkie sau blocarea apei și doriți acces rapid la acestea. Puteți muta un buton atingând Editați | ×, ținând degetul pe un buton de comandă rapidă până când este evidențiat, apoi trageți butonul în noua sa locație, mișcând degetul fără a-l ridica de pe ecran.