Cum se folosește căutarea și înlocuirea în Dreamweaver

Adobe Dreamweaver efectuează înlocuiri standard de căutare și înlocuire a fișierului curent sau a fișierelor selectate sau a fiecărui fișier de pe site-ul dvs. web. Instrumentul este puternic, dar nu este lipsit de unele limitări importante.

Aceste instrucțiuni se aplică Dreamweaver CC 2020 pentru Windows și Mac, deși funcția funcționează similar în versiunile mai vechi ale programului.


Noțiuni de bază

Pentru a căuta într-un singur fișier, deschideți fișierul de editat în Dreamweaver. presa Ctrl-F or Cmd-F. Tastați termenul de căutare în caseta Căutare și înlocuirea în caseta Înlocuire. Selectați Document curent selecta Înlocui. Ciclează fiecare apariție până când Dreamweaver se adresează fiecăruia.

Abordarea Adobe de a căuta și înlocui este aceeași în toate programele Creative Cloud. Deci, dacă sunteți familiarizat cu comportamentul InDesign, îl cunoașteți deja pe Dreamweaver și invers.

Pentru a căuta pe un întreg site web, deschideți un site definit. În lista de dosare, evidențiați fișierele prin care doriți să căutați. Apoi urmați aceeași procedură, doar de data aceasta, verificați asta Fișiere selectate în site este selectat dacă doriți doar să căutați în unele pagini de pe web, Deschideți documentele dacă doriți să căutați numai fișierele deschise pentru editare sau Întregul site local actual dacă doriți să căutați toate paginile. Apoi selectați Înlocuiește-le pe toate.

Dreamweaver vă avertizează că nu veți putea anula această operațiune. Selectați Da. Dreamweaver afișează toate locurile în care a fost găsit șirul de căutare. Rezultatele se afișează în panoul de căutare de sub fereastra site-ului dvs.


Sfaturi de căutare Adobe

Funcția de căutare implementată de Adobe prezintă câteva ciudățenii care nu sunt valabile, de exemplu, în Microsoft Word.

Pentru a evita potrivirea articolelor care nu ar trebui înlocuite, creați un anumit șir de căutare. De exemplu, șirul din meciurile din interiorul cuvintelor (tablă, interior, etc.). Includeți părți din fraza de găsire în fraza de înlocuire. De exemplu, pentru a înlocui în chestiunea cu cu în legătură cu, includeți toate cuvintele din șirul de căutare și înlocuiți șirul. Doar căutarea în va avea ca rezultat ca fiecare dintre aceste două litere să fie înlocuită cu on - transformând staniu în ton și din interior în onsider.

Dreamweaver acceptă opțiuni pentru restrângerea căutării: Caz de potrivire se potrivește exact cu majuscule sau minuscule ale textului pe care îl introduceți astfel încât In să nu se potrivească. Potriviți cuvântul întreg se potrivește doar cu cuvântul din și nu din interior sau din tablă.

Ignorați spațiul alb se potrivește cu expresii în care există o filă sau o cărucior întoarcere între cuvinte, chiar dacă fraza dvs. de căutare avea doar un spațiu. Folosiți expresia regulată vă permite să căutați cu caractere wildcard.

Dreamweaver vă permite, de asemenea, să căutați într-un bloc de text sau într-un folder specific de pe hard disk. Selectați acele opțiuni din Gasit in casetă derulantă. Dreamweaver caută prin codul sursă, doar în textul paginii, în etichete (pentru a găsi atribute și valori ale atributelor) sau într-o căutare avansată de text pentru a căuta în mai multe etichete.