Google Maps este aplicația emblematică Google pentru hărți și navigare. Asistentul Google este un asistent virtual încorporat în Android și disponibil și pe iOS. Ambele sunt utile separat, dar integrarea Asistentului Google în Google Maps face navigarea mai ușoară și mai sigură și deblochează funcții suplimentare. Iată cum să utilizați comenzile vocale pentru Google Maps pentru a ajunge rapid unde doriți să mergeți.
Cum funcționează Asistentul Google în Google Maps
Asistentul Google înlocuiește comenzile vocale de bază pe care s-a bazat inițial Google Maps. Această integrare înseamnă că puteți controla pe deplin aplicația Google Maps spunând „Ok Google”, urmată de o comandă. De asemenea, înseamnă că puteți accesa o mulțime de funcții ale Asistentului Google fără a părăsi aplicația Google Maps.
Iată cum puteți utiliza Asistentul Google în Google Maps:
-
Deschideți Hărți Google aplicația și începeți navigarea așa cum ați face în mod normal.
-
Spune Bine Google.
Când vedeți că pictograma cu patru puncte apare în partea de jos a ecranului Google Maps, Asistentul Google ascultă.
-
Puneți o întrebare Asistentului Google, de exemplu gaseste gaz, sau cereți-i să îndeplinească o funcție precum text mama.
Spune apel or text, urmat de numele unei persoane din lista dvs. de contacte, pentru a iniția un apel telefonic sau un mesaj text. Spune Joaca, urmat de o melodie, album sau gen de muzică, pentru a reda muzică fără a părăsi aplicația Google Maps. Există multe alte comenzi de încercat.
Asistentul Google execută comanda fără a părăsi Google Maps sau a întrerupe navigarea. Puteți emite comenzi suplimentare activând din nou Asistentul Google sau puteți continua traseul.
De ce să folosiți comenzile vocale Google Maps?
Integrarea Asistentului Google cu Google Maps oferă o experiență mai bună, mai robustă și fără mâini atunci când se utilizează funcția de navigare pe dispozitive mobile compatibile.
Integrarea vă permite să accesați Asistentul Google fără a părăsi ecranul de navigare. De asemenea, puteți efectua sarcini în timp ce ecranul de navigare Google Maps rămâne în poziție.
În unele cazuri, solicitarea Asistentului Google pentru a efectua o sarcină face ca aplicația Google Maps să se reducă la dimensiunea miniaturii unei imagini în imagine (PIP), în timp ce informațiile sau aplicația solicitate par să preia. Revenirea la Google Maps la dimensiune completă în aceste situații este o simplă chestiune de a atinge miniatura sau de a cere Asistentului Google reluați navigarea.
Ce poate face Google Assistant în Google Maps?
Asistentul Google poate îndeplini orice funcție din Google Maps care ar necesita în mod normal să vă îndepărtați ochii de pe drum și să atingeți ecranul. Aceasta include comenzi de bază, cum ar fi dezactivarea ghidării vocale, modificarea unui traseu, schimbarea destinației dvs., găsirea orei estimate de sosire și verificarea traficului.
În plus față de controlul funcțiilor de navigare, Asistentul Google poate îndeplini și o serie de funcții care necesită în mod obișnuit să părăsiți Google Maps. Unele dintre funcțiile pe care Asistentul Google le poate îndeplini fără a părăsi ecranul de navigare includ:
- Faceți apeluri și trimiteți mesaje text.
- Găsiți benzinării, restaurante și alte locuri de interes.
- Raport despre condițiile meteorologice.
- Reda muzică.
- Accesați calendarul pentru a furniza informații despre întâlniri și întâlniri.
Cum se folosește Asistentul Google pentru a reda muzică în Google Maps
O caracteristică utilă pe care integrarea Asistentului Google o aduce pe Google Maps este capacitatea de a reda și controla muzică în timpul navigării. Acest lucru vă permite să solicitați un gen, o melodie, un album sau un artist în timp ce conduceți fără a ieși din Google Maps.
Iată cum funcționează:
-
Deschis Hărți Google și începeți navigarea ca de obicei.
-
Spune Bine Google pentru a activa Asistentul Google.
-
Spune Joaca, urmat de un gen muzical, cântec, album sau artist. De exemplu, să spunem joacă niște jazz pentru a genera automat o listă de redare jazz.
-
Aplicația de muzică setată ca prestabilită se lansează fără a întrerupe Google Maps. Dacă vă uitați în bara de stare din partea de sus a ecranului, veți vedea pictograma serviciului.
-
Utilizați Asistentul Google pentru a întrerupe sau opri muzica sau glisați în jos pe bara de stare pentru a accesa mini playerul.
-
Dacă atingeți mini-playerul, aplicația muzicală se lansează cu Google Maps într-o fereastră mică din colțul ecranului. Atingeți mica fereastră Google Maps pentru a o readuce la dimensiune completă.
Alte comenzi vocale pe care le puteți încerca în Google Maps cu Asistentul Google
Integrarea Asistentului Google cu Google Maps vă permite să utilizați comenzile vocale pentru a crea un traseu și a-l modifica pe parcurs. Acest lucru înlocuiește și îmbunătățește comenzile vocale de bază pe care aplicația Google Maps a fost întotdeauna capabilă să le accepte.
Iată câteva alte comenzi vocale de navigare care funcționează în Google Maps:
- Dezactivați ghidarea vocală: Dezactivează asistența vocală pas cu pas.
- Activează ghidarea vocală: Reia asistența vocală pas cu pas.
- Afișați traficul: Dezvăluie orice problemă de trafic pe ruta dvs.
- Afișați satelitul: Înlocuiește vizualizarea de bază a hărții cu o imagine de satelit.
- Navigaţi (destinație): generează o rută către orice destinație solicitați.
Spune navigați acasă pentru a obține indicații către casa dvs. sau pentru a spune numele unei companii. Această comandă funcționează și în afara Google Maps, caz în care lansează Google Maps și creează un traseu.
- Afișați prezentarea generală a traseului: Mărește harta traseului, astfel încât să puteți vedea întregul traseu.
- Afișați rute alternative: Oferă modalități alternative de a ajunge la destinație.
- Care este ora estimată de sosire (ETA): Oferă un timp estimat când veți ajunge la destinație.
- Evita (taxe / autostrăzi / feriboturi): modificați ruta pentru a evita drumurile cu taxă, autostrăzi sau feriboturi.
- Permite (taxe / autostrăzi / feriboturi): modificați ruta pentru a permite drumuri cu taxă, autostrăzi sau feriboturi.
În plus față de comenzile de navigare de bază, Asistentul Google răspunde la o varietate de alte comenzi din Google Maps. În majoritatea cazurilor, poate răspunde la întrebări și poate efectua sarcini asociate în timp ce navigarea rămâne pe ecran complet.
Iată alte comenzi vocale ale Asistentului Google pe care le puteți încerca în Google Maps:
- Apel (nume): efectuează un apel către cineva din lista dvs. de contacte.
- Trimiteți un text către (nume): pornește un mesaj text către cineva din lista dvs. de contacte.
- Cum e vremea: Oferă un rezumat al vremii locale.
- Cum este vremea (locație): oferă un rezumat al vremii în altă locație.
- Joaca (muzică): redă un gen, artist, album sau cântec la alegere.
- Care este cel mai apropiat (punct de interes): furnizează cea mai apropiată locație care se potrivește cererii dvs. De exemplu, Care este cel mai apropiat hotel oferă hotelul cel mai aproape de tine.
- Când este următoarea mea întâlnire: Vă accesează calendarul și oferă ora următoarei întâlniri programate.
De ce să integrezi Asistentul Google cu Google Maps când Android Auto există deja?
Integrarea Asistentului Google cu Google Maps duplică unele dintre funcționalitățile Android Auto. Totuși, ambele sunt utile diferitelor persoane aflate în situații diferite.
Android Auto este o interfață de utilizator decupată, concepută pentru a fi mai sigură de utilizat în mașini. Are text mai mare, butoane mai mari și vine cu comenzi vocale integrate. De asemenea, poate fi integrat direct cu mașinile și camioanele care au asistență Android Auto încorporată.
Google Maps este conceput pentru o utilizare mai generală. Poate fi folosit pentru a naviga într-o mașină și este, de asemenea, util pentru navigarea pe jos, cu autobuzul și cu alte mijloace de transport.
În timp ce Google Maps poate fi util indiferent dacă conduceți sau nu o mașină, Android Auto este proiectat de la bază pentru a fi utilizat în mașini. Android Auto este potrivit pentru călătorii lungi și este util mai ales dacă mașina dvs. acceptă integrarea Android Auto.
Google Maps cu Asistentul Google este mai bun dacă intrați și ieșiți din mașină mult, nu conduceți sau preferați să nu lansați o aplicație separată pentru a vă folosi telefonul în timp ce sunteți pe drum. Google Maps este disponibil și pe platforme non-Android, în timp ce Android Auto funcționează numai pe dispozitive Android.