Cum se folosește Apple Music pe Apple TV

Dacă vă numărați printre cei 20 de milioane de oameni care se abonează la Apple Music și dețin și un Apple TV, atunci aveți la dispoziție toată muzica din lume, totul împachetat în televizorul dvs. Iată tot ce trebuie să înveți pentru a profita la maximum de Apple Music de pe Apple TV.


Ce este Apple Music?

Apple Music este un serviciu de streaming de muzică bazat pe abonament cu un catalog de peste 30 de milioane de melodii. Pentru o taxă lunară (care variază în funcție de țară) puteți accesa toată acea muzică, împreună cu popularul post de radio Beats1, recomandări muzicale, colecții de liste de redare curate, artistul către serviciul de conectare axat pe fani și multe altele. Disponibil pe toate dispozitivele Apple, serviciul este disponibil și pentru Android, Apple TV și cu suport limitat pentru Windows.


Apple Music pe Apple TV 4

Lifewire / Derek Abella

Cel mai recent Apple TV Apple oferă aplicația Muzică.

Aplicația vă permite să ascultați toată muzica dvs. prin intermediul iCloud Music Library din secțiunea Muzica mea și permite abonaților Apple Music să acceseze toate piesele puse la dispoziție prin intermediul acestui serviciu, inclusiv posturile de radio.

Odată ce v-ați abonat la Apple Music, trebuie să vă conectați la Apple TV folosind același ID Apple folosit pentru contul dvs. Apple Music Setări> Conturi. Apoi puteți activa serviciul pe Apple TV în Setări> Aplicații> Muzică, unde ar trebui să activați Biblioteca muzicală iCloud pentru a accesa toată muzica dvs. din sistem.


Distribuirea acasă

Pentru a asculta colecțiile de muzică pe care le dețineți și le păstrați pe dispozitivele Mac și iOS pe care le aveți acasă, trebuie să configurați funcția Partajare acasă.

Pe un Mac: Lansați iTunes și conectați-vă cu ID-ul dvs. Apple, apoi accesați Fișier> Partajare la domiciliu pentru a activa funcția.

Pe un dispozitiv iOS: Deschis Setări> Muzică, găsiți Partajare la domiciliu și conectați-vă cu ID-ul și parola dvs. Apple.

Pe Apple TV: deschis Setări> Conturi> Partajare la domiciliu. (Pe televizoarele Apple mai vechi la care trebuie să mergeți Setări> Calculatoare). Activați Partajarea la domiciliu și introduceți ID-ul dvs. Apple.


Secțiunile muzicale de pe Apple TV

Apple a îmbunătățit navigarea în cadrul Apple Music în 2016. Astăzi, serviciul Apple Music este împărțit în șase secțiuni cheie:

  • Bibliotecă: Muzica pe care o dețineți deja
  • Pentru dumneavoastră: Recomandări muzicale personalizate, liste de redare și multe altele
  • Naviga: Spoturi pentru artiști, colecții curate, liste de redare, colecții noi de muzică, liste de redare curate editorial și multe altele. Link-uri suplimentare către muzică nouă, liste de redare, videoclipuri, topuri și genuri sunt găzduite în secțiunea Răsfoire.
  • radio: Beats1 și o serie de liste de redare automate a stațiilor. Dacă te uiți în partea de sus a ecranului, găsești submeniuri suplimentare care te conduc la conținutul prezentat, se afișează Beats 1 și o selecție de stații virtuale, inclusiv graficarea acum și multe altele.
  • CAUTĂ: Locul în care căutați materiale specifice, atât în ​​propria colecție, cât și prin Apple Music.
  • acum joacă: Orice muzică cântați acum.

Puteți controla Apple Music folosind telecomanda Siri. Pe Apple TV, Siri înțelege o serie de comenzi, inclusiv:

  • „Porniți un post de radio pe baza acestui cântec.”
  • „Adăugați acest album la biblioteca mea”.
  • „Redați din nou acest cântec.”
  • „Adăugați„ Burn The Witch ”la colecția mea de melodii.”

Când muzica este redată prin aplicația Muzică de pe Apple TV, aceasta va continua să fie redată în fundal în timp ce navigați la alte aplicații și conținut, inclusiv în timp ce ecranele de protecție sunt active. Redarea se oprește automat când lansați o altă aplicație pe Apple TV.


Liste de redare

Pentru a crea liste de redare pe Apple TV redați doar o piesă pe care doriți să o adăugați la lista de redare, faceți clic în timp ce sunteți în acum joacă ecran și navigați telecomanda și faceți clic pe cercul mic care apare deasupra imaginii melodiei relevante pentru a accesa Mai Mult meniu.

Aici veți găsi o serie de opțiuni, inclusiv Adăugați la o listă de redare. Selectați acest lucru și fie adăugați pista la o listă existentă, fie creați și denumiți una nouă. Repetați acest proces pentru fiecare melodie pe care sperați să o adăugați la o listă de redare.

Ce puteți face cu melodii

Există mai multe lucruri pe care le puteți face atunci când redați muzică. Pentru a găsi aceste comenzi, atingeți secțiunea „În redare” și derulați pentru a selecta opera de artă pentru piesa curentă. Dacă utilizați o listă de redare, ar trebui să vedeți piesele anterioare și viitoare apar în vizualizarea carusel. Puteți întrerupe piesele sau puteți trece la următoarea piesă în această vizualizare, dar cele mai bune comenzi sunt puțin mai greu de găsit.

Cu piesa selectată derulați până în partea de sus a ecranului. Ar trebui să vedeți două puncte mici. Punctul din stânga va descărca piesa în curs de redare în colecția locală Apple Music, în timp ce punctul din dreapta (când este atins) oferă numeroase instrumente suplimentare:

  • Accesați Album: Vă duce la albumul care conține melodia curentă.
  • Mergi la Artist: Vă direcționează către pagina cu informații despre artist relevante pentru melodia curentă.
  • Adăugați la bibliotecă: Descarcă piesa curentă în biblioteca dvs. de muzică
  • Adăugați la o listă de redare: Alegeți în ce listă de redare să introduceți piesa folosind fereastra ulterioară.
  • Joacă Next: Aceasta vă va permite să alegeți o pistă pentru a urmări pista curentă.
  • Creați o stație: Creează un post de radio automat pe baza pistei curente.
  • Dragoste: Atingeți acest buton dacă vă place muzica care se redă. Acest lucru îmbunătățește capacitatea Muzicii de a vă înțelege preferințele, 
  • antipatie: Atingeți acest buton dacă urăști ceva care se redă pentru a împiedica Apple Music să sugereze melodii similare în viitor.
  • Difuzoare: Util numai dacă aveți la dispoziție mai multe sisteme de difuzoare, acest buton vă permite să alegeți ce difuzoare să utilizați pentru redarea muzicii.

Cum să AirPlay Apple Music pe modele mai vechi Apple TV

Dacă aveți un model Apple TV mai vechi, Apple Music nu este acceptat pe dispozitiv și nu veți găsi o aplicație pentru acesta. Puteți transmite în flux colecții de muzică deținute pe alte dispozitive Apple din jurul casei dvs. utilizând funcția Partajare acasă, dar dacă doriți să ascultați melodiile Apple Music, trebuie să le transmiteți la televizor de pe un alt dispozitiv Apple utilizând AirPlay. Nu veți putea utiliza telecomanda Siri pentru a controla redarea muzicii, pe care trebuie să o gestionați direct pe dispozitivul din care transmiteți conținut.

Iată cum să AirPlay conținut de pe un dispozitiv iOS:

Glisați în sus din partea de jos a ecranului dispozitivului iOS pentru a deschide Control Center, localizați butonul AirPlay din partea dreaptă jos a Centrului de control și alegeți să ascultați muzica AirPlay de pe acel dispozitiv prin intermediul Apple TV corect.