Cum se fixează pe bara de activități pe Windows 10

Bara de activități Windows este un loc la îndemână pentru a avea comenzi rapide, deoarece este întotdeauna vizibilă atunci când utilizați Windows. De asemenea, puteți fixa site-uri web preferate și chiar fișiere (deși fixarea fișierelor necesită un efort mai mare). Aici descriem cum să facem fiecare.

Acest articol se aplică pentru Windows 10.


Fixați un program în bara de activități

Folosiți Chrome de fiecare dată când porniți computerul? Dar Skype sau Excel? Puteți fixa oricare dintre programele pe care le utilizați cel mai frecvent, astfel încât să le puteți porni cu ușurință oricând. Există două moduri de a efectua fixarea, din programul deschis sau dintr-o comandă rapidă de pe desktop.

  1. Prima metodă este de a fixa dintr-un program care rulează. Mai întâi, lansați programul așa cum ați face în mod normal.

  2. În partea de jos a ecranului, pictograma programului apare pe bara de activități. Faceți clic dreapta pe el și, din meniu, selectați Adaugă la bara de activități.

  3. Pictograma este fixată permanent în bara de activități.

    Pentru a schimba ordinea pictogramelor, selectați-le și trageți-le acolo unde doriți.

  4. Alternativ, trageți o comandă rapidă de pe desktop pe bara de activități. Comanda rapidă este fixată permanent în bara de activități.


Fixați un fișier în bara de activități

Așa cum există anumite programe la care doriți acces ușor, pot exista anumite fișiere pe care le deschideți frecvent și doriți să aveți la îndemână în orice moment. Iată cum să fixați un fișier pe bara de activități.

Când fixați un fișier în bara de activități, îl fixați de fapt pe programul cu care este asociat, deci nu va apărea ca o pictogramă de unul singur.

  1. Deschis Explorator de fișiere și navigați la fișierul pe care doriți să îl fixați. Selectați și trageți fișierul în bara de activități.

  2. Pictograma afișează o notă: „Fixați la X”, X fiind aplicația cu care este asociat fișierul.

  3. Pentru a accesa fișierul din bara de activități, faceți clic dreapta pe pictograma aplicației asociate și, din meniu, alegeți numele fișierului.


Fixați un site web în bara de activități folosind Google Chrome

De asemenea, puteți accesa un site web direct din bara de activități Windows. Dacă faceți acest lucru, se va deschide Chrome și apoi site-ul web, dar va trebui doar să executați un singur clic.

  1. Deschideți Chrome și navigați la site-ul web pe care doriți să îl fixați.

  2. În colțul din dreapta sus, selectați Particularizarea pictogramă (trei puncte verticale).

  3. Alege Mai multe unelte > Crează o scurtătură.

  4. În Crează o scurtătură caseta de dialog, tastați un nume pentru comanda rapidă. Selectați Crea.

  5. Mergeți la desktop, unde veți găsi noua comandă rapidă. Trageți comanda rapidă în bara de activități.

  6. Comanda rapidă este fixată permanent în bara de activități.