Cum se face un server Discord

Discord este un serviciu de chat și voce format inițial pentru ca jucătorii să se conecteze cu ușurință și să înceapă jocuri împreună. Dar serviciul a evoluat într-o platformă mai socială pentru ca prietenii să distribuie, să chat, să aibă apeluri vocale și multe altele. Este ușor (și gratuit) să porniți propriul server Discord și să configurați regulile serverului Discord. Vă vom arăta cum.


Cum se configurează un server Discord

Puteți configura un server Discord pe orice dispozitiv - Windows, macOS, iOS, Android sau online la discord.com. Acest articol vă va arăta cum să îl configurați utilizând un Mac, dar pașii sunt similari pentru toate platformele, chiar dacă plasarea butonului diferă ușor de la platformă la platformă. Mai întâi trebuie să descărcați și să instalați aplicația Discord și să vă creați un cont. Odată ce ați terminat, trebuie doar să vă conectați și apoi veți putea urma ghidul nostru de mai jos.

  1. Dacă aveți deja configurate și conectate servere, le veți găsi în partea stângă. Sub aceasta, faceți clic pe +.

    Dacă sunteți un utilizator nou pentru Discord, atunci când deschideți prima dată aplicația, veți fi direcționat imediat la ecranul prezentat la pasul 2.

  2. Clic Creați un server.

  3. Tastați un nume pentru server, apoi faceți clic pe Crea.

  4. Clic A invita lângă orice prieten Discord pentru a-i invita la server. În partea de jos, veți găsi un link unic de invitație Discord. Dacă prietenii tăi nu sunt deja în Discord, poți copia linkul respectiv și le poți trimite într-un mesaj.

  5. Opțional, puteți face clic Editați | × link de invitație și puteți seta o dată de expirare diferită pentru link și, de asemenea, să limitați numărul de ori când linkul poate fi utilizat.

     Lifewire / Adam Doud

Asta este! Acum ați creat un server Discord, dar nu ați terminat. Înainte ca prietenii dvs. să înceapă să apară și să facă o mizerie, puteți atribui roluri diferiților membri ai serverului.


Cum să faci roluri în discordie

Rolurile în Discord sunt importante pentru a vă asigura că aveți un anumit control asupra serverului dvs. Puteți seta oricâte tipuri de roluri doriți. De obicei, veți găsi roluri precum Administrator, Moderator, Membru și altele de genul acesta. Fiecare are propriul set de permisiuni pentru acțiunile pe care le sunt permise și nu li se permite să efectueze.

  1. Pentru a configura roluri pe serverul dvs. Discord, faceți clic dreapta pe pictograma serverului dvs. din bara din stânga.

    De asemenea, puteți accesa setările făcând clic pe pictograma serverului dvs. și făcând clic pe săgeata în jos de lângă numele serverului.

  2. Clic Setări server > Roluri.

  3. În mod implicit, toate serverele au un rol numit @toata lumea. Pentru a adăuga un rol, faceți clic pe + chiar lângă Roluri.

  4. Se va crea un nou rol. Schimbați numele sub Nume rol. De acolo puteți modifica permisiunile dorite pentru noul rol. După ce ați terminat, faceți clic pe Salvaţi Modificările în partea de jos a ecranului.

    Discord nu vă va permite să închideți noua casetă de rol înainte de a vă salva numele și permisiunile.

Puteți configura mai multe roluri și permisiuni diferite pentru fiecare rol în acest fel. @toata lumea rolul va fi rolul implicit pentru noii membri când aceștia se alătură serverului.


Cum să atribuiți roluri noilor utilizatori

Când un utilizator nou acceptă invitația dvs., i se va atribui automat fișierul @toata lumea rol. Puteți schimba rolul lor direct din lista de utilizatori din dreapta.

  1. Faceți clic pe numele persoanei al cărei rol doriți să îl modificați.

  2. Apasă pe + în Fără roluri.

  3. Selectați rolul pe care doriți să-l atribuiți.

Gestionarea rolurilor în discordie

Puteți decide la un moment dat că vă gestionați prea mult utilizatorii. Puteți șterge cu ușurință rolurile pe care le-ați creat în Discord.

  1. Faceți clic dreapta pe pictograma server din stânga.

  2. Clic Setări server > Roluri.

  3. Faceți clic pe rolul pe care doriți să îl ștergeți și derulați până la capătul ecranului. Clic Șterge.

    Puteți șterge doar rolurile pe care le-ați creat. Rolurile create de roboți nu pot fi eliminate. Dacă lipsește butonul de ștergere, rolul a fost creat probabil de un bot.


Câteva note despre roluri

Există câteva lucruri importante de știut despre rolurile din Discord. Utilizatorii pot avea mai multe roluri. De exemplu, un utilizator poate fi moderator și administrator. Fiecare rol poate acorda permisiuni diferite în funcție de ceea ce setați. Dacă un utilizator nu are atribuite roluri, acesta va primi permisiunile atribuite rolului @everyone.

Rolurile pot fi atribuite manual utilizatorilor doar câte un utilizator la un moment dat. Dacă eliminați un rol care are 900 de utilizatori și apoi vă răzgândiți, va trebui să reatribuiți 900 de utilizatori unul câte unul. Roboții pot ajuta în acest sens. Unele servicii care se integrează cu Discord, cum ar fi Patreon, folosesc roboții pentru a aloca automat roluri utilizatorilor.