Cum se face un index în Word

Superscriptul vă permite să tastați caractere care apar ușor deasupra liniei curente de text și este adesea utilizat atunci când afișează exponenți în expresii matematice, citări de note de subsol și temperaturi. Încorporarea textului cu superscript în documentele Microsoft Word se poate face urmând pașii următori. Este mult mai rapid decât să folosiți comanda rapidă de la tastatură pentru un simbol de grad.


Cum se superscriptează în Word

  1. Deschideți documentul în care doriți să adăugați text cu indicativ sau creați un document nou.

  2. Introduceți textul așa cum ați face în mod normal, fără a aplica o formatare specială. De exemplu, dacă doriți să descrieți o formulă care începe cu litera „x” pătrat, tastați pur și simplu x2.

  3. Selectați textul specific pe care doriți să-l afișați ca supercript, astfel încât acesta să fie evidențiat. În acest exemplu, ați dori să selectați numărul 2.

  4. Pe Windows și Mac, selectați Exponent , situat în butonul Font secțiunea din bara principală de instrumente Word și reprezentată de litera „x” și un număr ridicat 2.

    Pentru Word Online, selectați Mai multe opțiuni de font buton, reprezentat de trei puncte aliniate orizontal și situat între Ștergeți formatarea Marcatori butoanele de pe bara principală de instrumente Word. Când apare meniul derulant, selectați Exponent opțiune.

    De asemenea, puteți utiliza următoarea comandă rapidă de la tastatură în locul selectării acestui buton. Ferestre: Ctrl + Shift + Plus (+); macOS: Cmd + Shift + Plus (+).

  5. Caracterele selectate ar trebui să apară acum în format de indicativ, cum ar fi x2.

Repetați acești pași în orice moment pentru a inversa această formatare.