Dacă nu vă puteți conecta la Steam și primiți erori de rețea enervante, există mai mulți pași de depanare pe care îi puteți încerca. Consultați câteva sfaturi și trucuri de mai jos pentru a reveni online și a vă juca jocurile Steam preferate.
Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Vista, 8 și 7.
Cauza (cauzele) erorilor de rețea Steam
Dacă vedeți mesajul de eroare de mai jos, cel mai probabil aveți de-a face cu o problemă de rețea sau software. Ar putea fi orice, de la o actualizare Steam la o întrerupere a rețelei, chiar și la intrări Winsock corupte.
O parolă greșită este cea mai puțin probabilă cauză a faptului că nu vă puteți conecta la Steam. Aplicația Steam oferă o eroare diferită pentru o parolă incorectă, așa cum se arată mai jos:
Cum se remediază erorile de conexiune la rețeaua Steam
Majoritatea problemelor de rețea sunt universale. Fie că utilizați Windows 10, Windows Vista, Windows 8 sau Windows 7, multe dintre aceste trucuri ar trebui să se aplice.
-
Reporniți conexiunea Steam. Dacă primiți eroarea de conectare la rețea, poate fi necesar să reporniți Steam. Pentru a face acest lucru, selectați Aburi > Du-te on-line > Conectează la internet > Reporniți Steam. Când primiți Nu se poate conecta la Steam eroare, aveți opțiunea de a Reîncercați conexiunea or Începeți în modul Offline. Dacă selectați să Începeți în modul Offline, puteți vedea interfața Steam și puteți verifica orice setări înainte de a încerca să vă reconectați.
-
Verificați starea serverului Steam. Steam pune la dispoziția clienților un site web util care monitorizează traficul de pe server. Verificând acest site, puteți vedea dacă Steam are întreruperi ale rețelei sau serverului.
-
Suport conectare la internet. Unul dintre primele lucruri pe care le puteți privi este conexiunea dvs. la internet. Windows oferă o vizualizare rapidă dacă sunteți deconectat de la rețea. Cea mai rapidă modalitate de a verifica starea conexiunii este căutând în bara de activități un simbol de rețea deconectat sau un mesaj că cablul de rețea este deconectat. Simbolul arată ușor diferit în funcție de versiunea dvs. de Windows, dar aceeași idee de bază arată o alertă, un semn de exclamare sau chiar un cerc roșu cu o linie trasată. Toate acestea indică faptul că nu sunteți conectat la internet. Din păcate, nu oferă mult mai multe informații decât acestea, așa că trebuie să urmăriți pașii suplimentari de depanare a rețelei pentru a o rezolva.
-
Reporniți computerul. Deși poate părea o soluție puțin probabilă, repornirea computerului dvs. poate rezolva orice problemă a driverului, blocarea software-ului sau aplicațiile înghețate. Este, de asemenea, o modalitate simplă de a reseta setările de rețea.
-
Interferența din aplicațiile de fundal. Potrivit Steam, unele aplicații precum antivirus, anti-spyware, aplicații P2P și chiar unele aplicații VPN pot interfera cu conexiunea la rețea. Pentru a testa această posibilitate, dezactivați temporar Windows Defender și alte aplicații de securitate și încercați să vă conectați din nou cu Steam.
-
Rulați Steam ca administrator. Rularea ca administrator poate suna ca o remediere ciudată, dar în multe ocazii, o aplicație necesită privilegii ridicate pentru a rula corect. Deși este posibil să fi rulat Steam de sute de ori înainte în mod normal, mulți utilizatori spun că această soluție simplă și-a remediat erorile de rețea.
-
Probleme cu routerul și modemul. Cu toții am experimentat când serviciul nostru de internet pare să se descompună sau pur și simplu nu funcționează. Problemele de ruter sau modem, indiferent dacă sunt doar înghețate sau nu au actualizat contractul de închiriere DHCP, pot fi rezolvate rapid prin repornirea routerului, modemului sau ambelor.
-
Dezactivați Paravanul de protecție Windows. Deși este o modalitate excelentă de a vă proteja PC-ul și rețeaua de malware și potențiali hackeri, Paravanul de protecție Windows ar putea fi vinovatul erorii dvs. de conexiune Steam. Scopul său este de a bloca sau preveni orice amenințare să ajungă la sistemul dvs. Cu toate acestea, nu este suficient de inteligent pentru a detecta traficul bun față de traficul rău. Paravanul de protecție ar putea bloca portul pe care trebuie să ruleze Steam.
-
Conexiune fizică de rețea. Un pas rapid și ușor de depanare pentru problemele de rețea Steam este verificarea cablului fizic de rețea. Asigurați-vă că este conectat ferm la computer și la modem (sau router).
-
ISP care se confruntă cu întreruperi. Un alt factor legat de internetul dvs. este dacă ISP-ul dvs. (Furnizor de servicii Internet) întâmpină dificultăți tehnice. Majoritatea furnizorilor au o pagină de stare pe site-ul lor web pe care o puteți verifica pe telefonul smartphone.
-
Descărcați un driver nou. Actualizările și patch-urile sunt un fapt al vieții. Acest lucru este valabil și pentru placa de rețea. Dacă întâmpinați erori de conexiune Steam, poate fi necesar să vă actualizați driverul de dispozitiv al plăcii de rețea. Majoritatea producătorilor furnizează drivere actualizate pe site-urile lor web.
Dacă nu există un driver actualizat, poate fi necesar să reinstalați driverul curent.
-
Actualizări ale clientului Steam. O altă cauză și soluție obișnuită pentru erorile de conexiune la rețea este actualizarea clientului dvs. Steam. De obicei, Steam verifică dacă există actualizări după conectare, dar în caz că nu, actualizarea manuală este rapidă și ușoară. Puteți face acest lucru selectând Aburi > Verificați dacă există actualizări ale clientului Steam.
-
Încercați alt protocol. Steam rulează de obicei prin User Datagram Protocol (UDP). Pentru depanare, puteți comuta clientul Steam pentru a utiliza TCP în schimb. Este o modalitate excelentă de a elimina orice problemă cu protocoalele. Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe comanda rapidă Steam de pe desktop și selectați Proprietăţi. În Ţintă câmp, adăugați -tcp până la sfârșitul căii și selectați OK or Aplică. Acest steag îl obligă pe Steam să utilizeze TCP în schimb.
Utilizarea TCP ar putea declanșa unele probleme de latență în Steam.
-
Posibile probleme cu Winsock. Winsock permite software-ului să acceseze rețeaua. Dacă descoperiți că Steam nu se conectează corect, este posibil să aveți un Winsock corupt. Puteți încerca unele aplicații terțe pentru a o rezolva sau puteți parcurge alți pași de depanare pentru a remedia Winsock.dll.
-
Resetați stiva TCP / IP. Dacă resetarea setărilor Winsock nu vă ajută, vă recomandăm să resetați stiva TCP / IP. De multe ori resetarea ambelor poate rezolva problemele de rețea pe care le aveți.
-
Verificați porturile deschise. Steam necesită mai multe porturi pe router și / sau firewall. Confirmați că aceste porturi sunt deschise pentru Steam. Dacă nu sunt, deschideți-le și reporniți aplicația.
-
Reinstalați Steam. Dacă orice altceva eșuează, reinstalarea aplicației Steam ar putea ajuta la remedierea fișierelor corupte care vă împiedică să vă conectați. Este important să rețineți că orice jocuri instalate în steamapps folderul va fi șters, de asemenea. Deci, dacă nu doriți să vă pierdeți jocurile și progresul, trebuie să mutați steamapps dosar în altă parte. Puteți găsi acest folder în C: Program Files Steam. Copiați acest folder într-o altă locație, apoi dezinstalați și reinstalați aplicația Steam.
Setările personalizate sunt șterse și în timpul dezinstalării. Asigurați-vă că faceți backup.