Cum se efectuează o resetare Netsh Winsock

Winsock (Windows Socket) este termenul folosit de Windows pentru a descrie datele de pe computerul pe care programele le folosesc pentru a accesa o rețea. Dacă aveți probleme la conectarea la web, puteți utiliza linia de comandă pentru a reseta Winsock cu netsh comanda.

Aceste instrucțiuni pentru resetarea Winsock se aplică pentru Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista și Windows XP.


Când efectuați o resetare Winsock

Dacă nu puteți vizualiza nicio pagină web în ciuda faptului că aveți o conexiune Wi-Fi stabilă, resetarea Winsock ar putea rezolva problema. O resetare Winsock poate fi utilă dacă aveți probleme de conexiune la internet în aceste situații:

  • După eliminarea programelor malware
  • Când vedeți erori pop-up legate de rețea
  • Când există probleme de căutare DNS
  • Când tocmai ați dezinstalat software-ul legat de rețea, cum ar fi un program firewall sau VPN
  • Când vedeți erori „conectivitate limitată sau deloc”
  • Când eliberați și reînnoiți adresa IP nu restabiliți conectivitatea
  • Când internetul funcționează pe alte dispozitive din aceeași rețea, dar nu pe computerul dvs. Windows

O resetare Wetsock netsh va întrerupe funcționalitatea în unele programe, astfel încât s-ar putea să trebuiască să reconfigurați o parte din software-ul dvs. pentru a le face să funcționeze din nou în mod normal.


Ce face o resetare Netsh Winsock?

Resetarea Winsock va anula configurațiile făcute în catalogul Winsock din Windows. Modificările pot fi făcute prin programe de rețea, cum ar fi browsere web, clienți de e-mail sau programe VPN. O resetare Wetsock netsh readuce fișierul DLL wsock32 înapoi la setarea implicită, oferind astfel unui software un nou început la conectarea la traficul TCP / IP.

Fișierul wsock32.dll nu este același cu winsock.dll. Consultați ghidul nostru de depanare a erorilor winsock.dll, dacă este mai potrivit.


Cum se efectuează o resetare Netsh Winsock

Pentru a reseta Winsock, trebuie să vă conectați ca administrator sau să cunoașteți parola de administrator Windows.

Comanda netsh funcționează în Windows XP numai dacă pachetul de service instalat este versiunea 2 sau 3. Descoperiți ce pachet de service Windows ați instalat și descărcați Windows XP SP2 sau SP3 dacă este necesar.

  1. Deschideți linia de comandă ca administrator.

  2. Tastați următoarea comandă și apăsați Introduce:

    netsh winsock resetare

    Comanda ar trebui să returneze un mesaj ca următorul:

    Resetați cu succes catalogul Winsock.
    Trebuie să reporniți computerul pentru a finaliza resetarea.

    Dacă vedeți un mesaj diferit după executarea comenzii, deschideți Manager dispozitive pentru a activa orice adaptoare de rețea dezactivate și instalați orice driver de rețea lipsă.

  3. Reporniți computerul Windows.

    Puteți reporni Windows utilizând comanda shutdown / r din Linia de comandă.

După repornire, deschideți un site web în Chrome sau în alt browser pentru a vedea dacă problema a fost rezolvată.


Cât de des puteți reseta Winsock?

Nu este nimic în neregulă cu executarea comenzii de resetare Winsock de câte ori este nevoie, dar nu ar trebui să o faci mai mult decât de câteva ori de-a lungul întregii vieți a computerului. Trebuie să resetați Winsock mai des decât asta sugerează o problemă de bază care trebuie soluționată.

Luați o notă specială a software-ului pe care îl instalați și când întâmpinați erori de rețea. Știind când PC-ul întâmpină o problemă vă va ajuta să aflați cauza. De asemenea, este vital să mențineți un program antivirus rulat în permanență pe computerul dvs. pentru a detecta infecții care ar putea provoca erori legate de Winsock.

Dacă orice altceva eșuează, o reinstalare completă a sistemului ar trebui să facă truc. Cu toate acestea, reinstalarea Windows ar trebui să fie cu siguranță ultima soluție, deoarece va șterge toate fișierele și software-ul de pe hard disk.