Cum se dezinstalează Avast Antivirus

Avast Antivirus are un mod special de autoapărare care împiedică software-ul rău intenționat să dezinstaleze Avast din sistemul dvs. Din păcate, acest lucru înseamnă că nici nu îl puteți dezinstala.

Dacă tot trebuie să știți cum să dezinstalați Avast Antivirus, urmați pașii de mai jos pentru a dezactiva caracteristica de autoapărare Avast și a dezinstala software-ul.

Dacă dezinstalați Avast Antivirus, asigurați-vă că îl înlocuiți cu un alt program antivirus. Nu lăsați niciodată computerul conectat la internet fără ca vreun software antivirus să îl protejeze.


Cum să dezactivați modul de autoapărare al lui Avast

Pentru a dezactiva modul de autoapărare în Avast, va trebui să accesați o zonă „ascunsă” a Setărilor.

  1. Deschideți interfața utilizator Avast și faceți clic Meniu în partea de sus a interfeței cu utilizatorul.

  2. Selectați setările din meniul derulant care apare.

  3. Aceasta deschide un nou setările fereastră. Selectați general din panoul de navigare din stânga, apoi selectați Depanare din submeniu.

  4. Debifați caseta de selectare de lângă Activați autoapărarea pentru a dezactiva modul de autoapărare.

  5. Aceasta deschide o fereastră pop-up care vă cere să confirmați. Selectați OK pentru a confirma schimbarea.

  6. In acest punct, Auto-aparare este dezactivat și puteți închide setările fereastra, precum și interfața cu utilizatorul Avast.


Finalizați dezinstalarea Avast

Acum că Avast Self-Defense este dezactivat, sunteți gata să dezinstalați Avast Antivirus.

Procesul de dezinstalare pentru Avast este același, indiferent dacă doriți să dezinstalați Avast din Windows 10 sau să efectuați dezinstalarea Avast pentru Windows 8 și Windows 7.

  1. Selectați meniul Start și tastați Control Panel. Selectează Panou de control pentru a o deschide.

  2. În fereastra Panoului de control, selectați Programe și caracteristici.

  3. În Programe și caracteristici , derulați în jos până la aplicația Avast Antivirus și selectați-o. Apoi selectați Dezinstalarea pentru a începe procesul de dezinstalare.

  4. Aceasta va lansa ecranul de configurare Avast, unde există mai multe opțiuni disponibile pentru a modifica instalarea Avast. Opțiunile principale sunt Actualizare, Reparare sau Modificare. Cu toate acestea, veți vedea Dezinstalarea butonul din partea de jos a acestei ferestre. Selectați-l pentru a lansa procesul de dezinstalare Avast.

  5. Veți vedea o fereastră de confirmare care vă va întreba dacă doriți cu adevărat să dezinstalați Avast. Selectează Da butonul.

  6. Aceasta va lansa procesul de dezinstalare Avast. Poate dura câteva minute pentru ca bara de progres să se finalizeze, deoarece dezinstalarea șterge toate fișierele Avast distribuite în întregul sistem.

  7. Când dezinstalarea este finalizată, veți vedea o solicitare pentru a reporni computerul, astfel încât dezinstalarea să se poată finaliza. Selectează Reporniți computerul pentru a termina.

  8. Repornirea computerului va finaliza procesul de dezinstalare. Odată ce ați făcut acest lucru, Avast va fi complet dezinstalat din sistemul dvs.


Instalați un nou software antivirus

Dacă ați dezinstalat Avast Antivirus, astfel încât să puteți instala un nou software antivirus, există o mulțime de opțiuni bune, gratuite de software antivirus din care să alegeți.

Dacă îl dezinstalați doar pentru a testa dacă interferează cu alte lucruri pe care încercați să le faceți cu computerul, asigurați-vă că descărcați cea mai recentă versiune de Avast Antivirus și reinstalați-o pe sistemul dvs., astfel încât să fiți complet protejat.