Cum se dezactivează paravanul de protecție Windows în Windows

Paravanul de protecție Windows este conceput pentru a împiedica utilizatorii neautorizați să acceseze fișiere și resurse de pe computer. Un firewall este obligatoriu dacă vă preocupă siguranța computerului.

Din păcate, Paravanul de protecție Windows este departe de a fi perfect și uneori poate provoca mai mult rău decât bine, mai ales dacă există un alt program de paravan de protecție instalat.

Nu dezactivați paravanul de protecție Windows decât dacă aveți un motiv întemeiat, dar dacă aveți un alt program de securitate care îndeplinește aceleași funcții, nu ezitați.

Theresa Chiechi / Lifewire

Timp cerut: Dezactivarea Paravanului de protecție Windows este ușoară și durează de obicei mai puțin de 10 minute

Există instrucțiuni separate mai jos pentru Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista și Windows XP. Vedeți ce versiune de Windows am? dacă nu sunteți sigur cu ce pași urmați.


Dezactivați paravanul de protecție în Windows 10, 8 și 7

Pașii pentru dezactivarea Paravanului de protecție Windows în Windows 7 și versiunile mai noi de Windows sunt practic identici.

Capturile de ecran din această secțiune se aplică numai pentru Windows 10. Ecranul dvs. va arăta ușor diferit dacă utilizați Windows 8 sau Windows 7.

  1. Deschideți Panoul de control.

    Puteți face acest lucru în mai multe moduri, dar cea mai simplă metodă este prin meniul Power User sau prin meniul Start din Windows 7.

  2. Selectați Sistem și securitate.

    Acel link este vizibil numai dacă aveți opțiunea „Vizualizare după:” setată la „Categorie”. Dacă vizualizați applet-urile Panoului de control în vizualizarea pictogramelor, treceți la pasul următor.

  3. Alege Windows Firewall.

    În funcție de modul în care este configurat computerul, acesta ar putea fi apelat în schimb Paravanul de protecție Windows Defender. Dacă da, tratați fiecare instanță de „Paravan de protecție Windows” de mai jos ca și cum ar fi „Paravan de protecție Windows Defender”.

  4. Selectați Porniți sau dezactivați paravanul de protecție Windows în partea stângă a ecranului.

    O modalitate foarte rapidă de a ajunge la acest ecran este prin intermediul control firewall.cpl comandă din linia de comandă, pe care o puteți executa în linia de comandă sau în caseta de dialog Executare.

  5. Selectați balonul de lângă Dezactivați paravanul de protecție Windows (nu este recomandat).

    Puteți dezactiva Paravanul de protecție Windows numai pentru rețelele private, doar pentru rețelele publice sau pentru ambele. Pentru a dezactiva Paravanul de protecție Windows pentru ambele tipuri de rețea, trebuie să vă asigurați că selectați Dezactivați paravanul de protecție Windows (nu este recomandat) atât în ​​secțiunea privată, cât și în cea publică.

  6. Selectați OK pentru a salva modificările.

Acum că Paravanul de protecție Windows este dezactivat, repetați oricare dintre pașii care au cauzat problema dvs. pentru a vedea dacă dezactivarea acestei opțiuni a rezolvat problema.


Dezactivați Paravanul de protecție în Windows Vista

Paravanul de protecție Windows poate fi dezactivat în Windows Vista prin Panoul de control, similar cu modul în care se face în alte versiuni de Windows.

  1. Deschideți Panoul de control selectând Panou de control din meniul Start.

  2. Alege Securitate din lista categoriilor.

    Dacă vă aflați în „Vizualizarea clasică” a Panoului de control, trebuie doar să treceți la pasul următor.

  3. Selectați Windows Firewall.

  4. Alege Porniți sau dezactivați paravanul de protecție Windows în partea stângă a ferestrei.

    Dacă apare o fereastră de control al contului de utilizator, continuați și faceți clic / atingeți-o, fie introducând o parolă de administrator, fie selectând A continua.

    Dacă trebuie să accesați din nou această fereastră mai rapid în viitor, puteți utiliza fișierul control firewall.cpl comandă din caseta de dialog Executare.

  5. Deschideți general fila și selectați balonul de lângă Oprit (nerecomandat).

  6. Selectați OK pentru a aplica modificările.


Dezactivați paravanul de protecție în Windows XP

Instrucțiunile pentru oprirea paravanului de protecție Windows XP sunt semnificativ diferite decât în ​​versiunile mai noi de Windows, dar sunt încă destul de simple.

  1. Deschideți Panoul de control alegând acasă și apoi Panou de control.

  2. Selectați Conexiuni la rețea și la Internet.

    Dacă vizualizați „Vizualizarea clasică” a Panoului de control, deschideți Conexiuni de retea și treceți la pasul 4.

  3. Alege Conexiuni de retea în temeiul sau alegeți o pictogramă a panoului de control secţiune.

  4. Faceți clic dreapta sau țineți apăsată conexiunea la rețea și alegeți Proprietăţi.

    Dacă aveți o conexiune la internet „de mare viteză”, cum ar fi prin cablu sau DSL, sau vă aflați într-o rețea de un fel, conexiunea dvs. la rețea va fi probabil denumită Conexiune locală.

  5. Deschideți Avansat Și selectați setările.

  6. Alege Oprit (nerecomandat) buton de radio.

    Setările Paravanului de protecție Windows pot fi, de asemenea, deschise cu o comandă rapidă simplă prin caseta de dialog Executare sau Prompt de comandă Introduceți doar această comandă: control firewall.cpl.

  7. Selectați OK în această fereastră și apoi OK din nou în fereastra Proprietăți a conexiunii la rețea. De asemenea, puteți închide fereastra Conexiuni de rețea.