Cum se dezactivează Avast Antivirus

Uneori este posibil să fie necesar să dezactivați antivirusul Avast, astfel încât să puteți instala software-ul sau să testați dacă Avast cauzează probleme legate de rețea.

Există mai multe moduri de a dezactiva Avast, în funcție de ceea ce încercați să testați. Puteți dezactiva parțial Avast prin dezactivarea ecranelor individuale sau prin dezactivarea completă a software-ului.

Cu Avast, scutul este un termen folosit pentru a identifica domenii specifice de protecție pe care le oferă software-ul. Aceste scuturi de protecție includ fișiere, aplicații, trafic web și e-mail.


Cum să dezactivați temporar Avast prin dezactivarea scuturilor individuale

Dacă trebuie să testați o aplicație web, puteți dezactiva doar scutul Avast pentru protecția web, dar lăsați toate celelalte scuturi active, astfel încât să vă puteți menține securitatea în timpul testării.

Pentru a dezactiva individual scuturile Avast:

  1. În bara de activități Windows, faceți clic stânga pe pictograma portocalie Avast pentru a deschide interfața utilizator Avast.

  2. selectaţi Protecţie pictogramă din panoul din stânga pentru a deschide zonele de protecție Avast. Apoi selectați Core Shields pentru a vedea ce scuturi sunt activate.

  3. În Core Shields fereastra, bifați caseta verde de lângă un tip de scut pentru a dezactiva scutul individual Avast.

  4. Veți vedea o casetă pop-up care vă solicită să verificați dacă doriți să dezactivați scutul individual. Selectați intervalul de timp pe care doriți să îl dezactivați temporar pentru acest scut.

  5. Este posibil să vedeți o fereastră de avertizare secundară care vă întreabă dacă doriți să continuați cu dezactivarea Avast cu acel scut. Doar selectați OK a confirma.

  6. Odată confirmat, veți vedea că arată starea acelui scut OFF.

  7. Acum puteți continua testarea. După ce ați terminat, puteți reveni la ecranul Avast Shields și selectați OFF pentru a întoarce scutul respectiv On.


Cum să dezactivați Avast dezactivând toate scuturile

Dacă nu sunteți sigur ce scut trebuie să dezactivați, puteți opta pentru a dezactiva complet Avast dezactivând simultan toate scuturile.

Acest lucru este util mai ales dacă ați încercat testarea cu un scut activat, dar întâmpinați în continuare probleme.

Pentru a dezactiva complet Avast:

  1. Faceți clic dreapta pe pictograma portocalie Avast din bara de activități și treceți cu mouse-ul peste Controlul scuturilor Avast. Aici puteți selecta intervalul de timp pe care doriți să îl dezactivați complet.

  2. Odată ce ați selectat perioada de timp în care doriți ca scuturile să fie dezactivate, veți vedea o fereastră pop-up care vă solicită să confirmați selecția. Selectați OK a termina.

  3. Puteți confirma că Avast este de fapt dezactivat făcând clic stânga pe portocaliu Stai pictogramă pentru a deschide interfața utilizator Avast. Ar trebui să vedeți o stare în care toate scuturile Avast sunt dezactivate în prezent.

  4. Dacă doriți să activați protecțiile Avast, puteți selecta doar rezolva pentru a porni din nou toate scuturile.


Cum să închideți Avast

Avast vă permite doar să dezactivați anumite protecții de securitate, dar niciunul dintre meniuri nu vă permite să închideți complet sau să ieșiți din software.

Chiar dacă încercați să eliminați sarcina Avast în Task Manager, veți vedea o eroare. Acest lucru se datorează faptului că Avast are auto-protecție încorporată care vă împiedică (sau orice malware cu computerul dvs. este infectat) să dezactivați protecția împotriva virusului Avast.

Cu toate acestea, puteți dezactiva această caracteristică, astfel încât să puteți închide și dezactiva Avast.

  1. În bara de activități Windows, faceți clic stânga pe portocaliu Stai pictogramă pentru a deschide interfața utilizator Avast. Selectați Meniu, Și apoi selectați setările din lista drop-down.

  2. În meniul Setări, selectați general din panoul din stânga și Depanare din submeniu.

  3. În această fereastră, puteți deselecta fișierul Activați autoapărarea Caseta de bifat. Acest lucru va dezactiva toate caracteristicile de autoapărare Avast, astfel încât să puteți ucide sarcina Avast.

  4. Vi se va solicita să confirmați că doriți să dezactivați autoapărarea. Clic OK a confirma.

  5. Apoi, faceți clic dreapta pe bara de activități Windows și selectați Task Manager pentru a deschide Managerul de activități.

  6. În Task Manager, selectați procese filă. Derulați în jos până la Avast antivirus sarcină, faceți clic dreapta pe ea, apoi selectați Finalizați sarcina. Repetați acest proces pentru toate celelalte activități care rulează care încep cu cuvântul „Avast”.

  7. Sarcina va dispărea fără nicio eroare sau mesaj de avertizare. Veți observa că pictograma portocalie Avast nu mai este prezentă în bara de activități. Aceasta înseamnă că Avast nu mai funcționează.

    Nu este niciodată o idee bună să vă păstrați computerul conectat la o rețea sau la internet fără protecție împotriva virușilor. Terminați serviciul Avast suficient de mult pentru a vă finaliza testarea, apoi lansați din nou aplicația Avast pentru a reactiva toate protecțiile de securitate.


Dezactivați Avast dezinstalându-l

Dacă vă gândiți să instalați diferite programe antivirus și doriți să dezactivați complet Avast dezinstalându-l, puteți face acest lucru la fel ca orice alt software.

Cu toate acestea, înainte de a putea face acest lucru, va trebui să urmați aceeași procedură de mai sus pentru a opri Activați autoapărarea caracteristică în Avast setările.

Odată ce acest lucru este dezactivat, puteți dezinstala Avast.

  1. selectaţi acasă , tastați Control Panel și selectați Panou de control app.

  2. În Panou de control, Selectați Programe și caracteristici.

  3. In Programe și caracteristici, parcurgeți lista pentru a găsi și selecta Avast Free Antivirus. Apoi selectați Dezinstalarea pentru a lansa procesul de dezinstalare.

  4. Veți vedea o fereastră pop-up cu mai multe opțiuni. Selectează Dezinstalarea butonul din partea de jos a acestei ferestre.

  5. Aceasta va lansa procesul de dezinstalare, iar Avast va fi complet eliminat de pe computer.

    Dezinstalați Avast numai dacă aveți în vedere să instalați o altă aplicație antivirus sau orice altă metodă de a vă proteja computerul de amenințarea cu viruși și malware de pe internet.