Cum se deschide gestionarea discurilor de la linia de comandă

O modalitate rapidă de a deschide utilitarul de gestionare a discurilor în orice versiune de Windows este din linia de comandă. Tastați doar o comandă scurtă și utilitarul de gestionare a discului pornește instantaneu.

Gestionarea discurilor este îngropată în mai multe straturi în majoritatea versiunilor de Windows, astfel încât să aveți o modalitate mai rapidă de a accesa acest super-instrument pentru hard disk-uri și alte dispozitive de stocare poate fi foarte util.

Urmați acești pași simpli pentru a porni Gestionarea discurilor din Linia de comandă din Windows:

Comanda Gestionare disc este aceeași în toate versiunile de Windows, deci aceste instrucțiuni se aplică în mod egal Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista și Windows XP.

Nu vă simțiți confortabil să lucrați cu comenzi? De asemenea, puteți deschide Gestionarea discurilor din Instrumentul de gestionare a computerului din Windows. (Este ușor și rapid, totuși, promitem!)


Cum se deschide gestionarea discurilor cu o comandă

Utilizarea comenzii Gestionare disc durează doar câteva secunde după ce aflați cum se face.

  1. În Windows 10 și Windows 8, deschideți Alerga din meniul Start sau ecranul de aplicații (sau consultați secțiunea O metodă mai rapidă ... în partea de jos a paginii pentru o metodă și mai rapidă de deschidere a acestui instrument).

    În Windows 7 și Windows Vista, selectați acasă.

    În Windows XP și versiunile anterioare, accesați acasă și apoi Alerga.

    Ce versiune de Windows am?

    Tot ce faceți în acest pas este să accesați o parte din Windows care vă va permite să utilizați comanda pentru Gestionarea discurilor pentru a căuta și deschide instrumentul, așa cum veți vedea în pasul următor. Ar putea părea ciudat că există mai multe modalități de a face acest lucru, dar fiecare versiune de Windows funcționează puțin diferit.

  2. Tastați următoarea comandă de gestionare a discului în caseta de text:

    ... și apoi lovește Introduce tasta sau apăsați OK, în funcție de unde ați executat comanda.

    Din punct de vedere tehnic, deschiderea Gestionării discurilor din Promptul de comandă ar necesita deschiderea efectivă a programului Prompt de comandă (ceea ce puteți face dacă doriți; funcționează în același mod). Cu toate acestea, rularea unui program executabil precum diskmgmt.msc din caseta de căutare sau Rulare realizează același lucru.

    Din punct de vedere tehnic, diskmgmt.msc nu este „comanda Gestionare disc” mai mult decât executabilul oricărui instrument care nu este din linia de comandă este o „comandă”. În sensul cel mai strict, diskmgmt.msc este doar comanda Run pentru program.

  3. Așteptați până se deschide Gestionarea discului. Ar trebui să fie imediat, dar s-ar putea să dureze câteva momente până la încărcarea întregului program.

Acum că este deschis, îl puteți folosi pentru a schimba literele de unitate, partiția unei unități, formatarea unei unități și multe altele.

Metoda pe care o utilizați pentru a deschide Gestionarea discului nu schimbă ce puteți face cu aceasta. Cu alte cuvinte, există aceleași funcții, indiferent de metoda de comandă rapidă pe care o utilizați, indiferent dacă este cu Command Prompt, caseta de dialog Run, Computer Management sau chiar Windows Explorer.


O metodă mai rapidă în Windows 10 și Windows 8

Folosiți o tastatură sau un mouse cu Windows 10 sau Windows 8? Dacă da, deschiderea Gestionării discurilor prin meniul Power User este chiar mai rapidă decât prin comanda Run.

Doar apăsați WIN + X pentru a afișa meniul, apoi faceți clic Gestionarea discurilor. În Windows 10 și Windows 8.1, făcând clic dreapta pe butonul Start funcționează pentru a afișa și meniul Power User.

În Windows 10, ați putea executa, de asemenea diskmgmt.msc direct din interfața Cortana, ceea ce este plăcut dacă sunteți obișnuiți să utilizați asta pentru a executa deja comenzi.

Un alt mod de a utiliza comanda Gestionare disc este din Managerul de activități. Cu siguranță, aceasta nu este o metodă mai rapidă decât procedura descrisă mai sus, dar ar putea fi singura dvs. opțiune dacă aveți probleme cu afișarea desktopului sau deschiderea meniurilor.

Pentru a face acest lucru, deschideți Task Manager prin Ctrl + Shift + Esc, și du-te la Fișier > Executați o sarcină nouă. introduce diskmgmt.msc și selectați OK.

Metoda Task Manager este exact aceeași cu utilizarea casetei de dialog Executare. Dacă comparați cele două casete, veți observa că arată aproape la fel, deoarece accesați aceeași funcție în Windows: linia de comandă.