Cum se deschid, se editează și se convertesc fișiere XNB

Un fișier cu extensia de fișier XNB este un fișier binar XNA Game Studio Express XNA Framework Content Pipeline. Este folosit pentru a salva fișierele de joc originale într-un format proprietar.

În limba engleză: un fișier XNB este de obicei un fișier comprimat plin de imagini care apar într-un joc video creat cu XNA Game Studio, dar pot conține și date suplimentare despre jocuri, cum ar fi fișiere audio.

Unele programe se pot referi la fișiere XNB ca fișiere de materiale compilate.

Extensia de fișier XNB seamănă foarte mult cu XMB și ar putea părea similară, dar fișierele XMB sunt fișiere de date despre jocuri video folosite în jocuri precum Age of Empires și X-Wing.


Cum se deschide un fișier XNB

Sursa reală a fișierelor XNB este Microsoft XNA Game Studio, un instrument care funcționează cu Microsoft Visual Studio pentru a ajuta la crearea jocurilor video pentru Microsoft Windows, Windows Phone, Xbox 360 și Zune (acum defunct). Cu toate acestea, acest program nu este un instrument practic pentru a extrage imagini din fișiere XNB.

Cel mai bun pariu este un program numit XNB Exporter, care este un instrument portabil (ceea ce înseamnă că nu este necesară instalarea), care extrage fișierele PNG din fișierul XNB comprimat cu care lucrați.

Cel mai simplu mod de a utiliza acest program este să copiați fișierul XNB în același folder cu programul și apoi să introduceți numele fișierului XNB fără extensia de fișier (de exemplu, fișier în loc de fișier.xnb) în XNB Exporter, apoi apăsați Du-te pentru ea!.

De asemenea, este posibil să puteți deschide și / sau edita fișiere XNB cu instrumentul GameTools GXView.

Dacă ați instalat GameTools, dar nu găsiți GXView, îl puteți deschide direct din folderul de instalare, aproape întotdeauna aici: C: Program Files (x86) GameTools GXView.exe.

Unele tipuri de fișiere sunt fișiere numai text și pot fi deschise și vizualizate cu orice editor de text, cum ar fi Notepad în Windows, sau un editor de text mai avansat din lista noastră cu cei mai buni editori de text gratuit. Nu este cazul oricărui fișier Game Studio XNB, dar dacă cel pe care îl aveți are un format diferit, acest lucru ar putea fi de ajutor.

Dacă reușiți să deschideți un fișier XNB cu un editor de text, dar acesta nu este în întregime compus din text, este posibil să existe ceva în el care să identifice programul utilizat pentru a crea fișierul, pe care apoi îl puteți folosi pentru a găsi un program adecvat pentru deschiderea acestuia.

Microsoft

Dacă instrumentele de mai sus nu îți deschid fișierul XNB, este posibil ca al tău să nu aibă nimic de-a face cu XNA Game Studio și să nu fie un fișier text simplu, caz în care este în schimb un format complet diferit. Cel mai bun lucru de făcut este să vedeți în ce folder este stocat fișierul XNB și să vedeți dacă acest context vă poate ajuta să determinați programul care îl folosește.

Dacă fișierul dvs. nu se deschide așa cum s-a explicat mai sus, verificați de două ori dacă citiți corect extensia de fișier. De exemplu, chiar dacă fișierele XMB și XNK seamănă cu extensia de fișier XNB, niciuna dintre ele nu este identică cu XMB și, prin urmare, nu se deschid cu aceleași programe.


Cum se convertește un fișier XNB

Un convertor de fișiere obișnuit nu va converti fișiere XNB. Instrumentele menționate deja mai sus sunt concepute pentru a scoate fișiere imagine dintr-un fișier XNB, ceea ce probabil doriți să faceți.

Cu toate acestea, puteți încerca, de asemenea, TExtract, TerrariaXNB2PNG sau XnaConvert dacă software-ul de mai sus nu vă ajută.

XNB în WAV vă permite să copiați fișierul de sunet WAV dintr-un fișier XNB. Dacă doriți ca fișierul WAV să fie în alt format de sunet, cum ar fi MP3, puteți utiliza un convertor audio gratuit.