Cum se deschid, se editează și se convertesc fișiere ATN

Un fișier cu extensia de fișier ATN este un fișier Adobe Photoshop Actions. Este conceput pentru a înregistra pași / acțiuni în Photoshop și este menit să fie „redat” din nou ulterior pentru a automatiza aceiași pași.

Fișierele ATN sunt în principiu comenzi rapide prin Photoshop, care sunt utile dacă vă aflați parcurgând aceiași pași de nenumărate ori; fișierul ATN poate înregistra acești pași și apoi îi poate rula automat.

Fișierele ATN pot fi utilizate nu numai pe același computer care le-a înregistrat, ci și pe orice computer care le instalează.


Cum se deschide un fișier ATN

Fișierele ATN sunt utilizate cu Adobe Photoshop, deci de asta aveți nevoie pentru a le deschide.

Dacă dublu clic sau atingere dublă nu deschide un fișier ATN în Photoshop, urmați acești pași:

  1. Asigurați-vă că Acţiuni paleta este deschisă din ferestre din meniul. Puteți face acest lucru rapid cu Alt + F9 hotkey.

  2. Faceți clic pe micul element de meniu din partea dreaptă sus a panoului Acțiuni.

  3. Alege Încărcați acțiuni ... opțiune.

  4. Selectați fișierul ATN pe care doriți să îl adăugați la Photoshop.

Multe fișiere ATN descărcate vin sub forma unei arhive, cum ar fi un fișier ZIP sau 7Z. Aveți nevoie de un program precum 7-Zip pentru a extrage fișierul ATN din arhivă.


Cum se convertește un fișier ATN

Fișierele ATN trebuie să fie într-un format specific pentru ca Adobe Photoshop să le recunoască. În plus, deoarece nu există niciun alt software care utilizează aceste tipuri de fișiere ATN, nu este nevoie să convertiți fișierul în niciun alt format.

Cu toate acestea, puteți converti un fișier ATN într-un fișier XML, astfel încât să puteți edita pașii și apoi să convertiți fișierul XML înapoi într-un fișier ATN pentru utilizare în Photoshop.

Iată cum puteți face acest lucru:

  1. Accesați ps-scripts.sourceforge.net și faceți clic dreapta pe ActionFileToXML.jsx pentru a salva fișierul JSX pe computer (poate fi necesar să derulați puțin în jos pentru a găsi fișierul).

  2. În Photoshop, accesați Fișier> Scripturi> Răsfoire ... și alegeți fișierul JSX pe care tocmai l-ați descărcat. Se va deschide o fereastră nouă.

  3. Căutați fișierul ATN în zona „Fișier de acțiune” din această nouă fereastră, apoi alegeți unde trebuie salvat fișierul XML din zona „Fișier XML:”.

  4. Clic Proces pentru a converti fișierul ATN într-un fișier XML.

  5. Reveniți la ps-scripts.sourceforge.net și faceți clic dreapta pe ActionFileFromXML.jsx pentru a salva acest fișier pe computer.

    Acest fișier JSX nu este același cu cel de la Pasul 1. Acesta este pentru a crea un fișier ATN dintr-un fișier XML.

  6. Repetați pasul 2 până la pasul 4, dar invers: alegeți fișierul XML pe care l-ați creat și apoi definiți unde ar trebui să fie salvat fișierul ATN.

  7. Acum puteți utiliza fișierul ATN convertit în Photoshop așa cum ați face oricare altul.

Fișierele ATN nu sunt altceva decât instrucțiuni pentru manevrarea în jurul Photoshop-ului, deci nu puteți converti un fișier ATN în PSD, care este fișierul proiectului care conține imagini, straturi, text etc.


Mai mult ajutor cu fișierele ATN

Puteți descărca fișiere ATN realizate de alți utilizatori și le puteți importa în propriul program Photoshop urmând pașii din prima secțiune de mai sus.

Dacă fișierul dvs. ATN nu funcționează cu Photoshop, este posibil ca fișierul dvs. să nu fie într-adevăr un fișier Actions. Dacă extensia de fișier nu citește „.ATN”, atunci cel mai probabil aveți de-a face cu un fișier cu un format complet diferit.

De exemplu, extensia de fișier ATT este foarte asemănătoare cu ATN, dar aparține fie fișierelor Alphacam Lathe Tool, fie fișierelor Web Data Post Post, care nu pot fi utilizate cu Adobe Photoshop.

Fișierele Pro Tools Elastic Audio Analysis sunt similare. Folosesc extensia de fișier AAN, care poate fi ușor confundată cu un fișier ATN și încercată să fie utilizată în Photoshop. În schimb, fișierele AAN se deschid cu Pro Tools de la Avid.