Cum se curăță un PS4

Știind cum să curățați un PS4 poate fi util dacă acesta nu mai funcționează corect sau dacă ventilatorul este prea puternic. De asemenea, ar trebui să vă curățați consola înainte de a vinde PS4 sau de a o oferi.

Instrucțiunile din acest articol se aplică modelelor originale PlayStation 4, PS4 Pro și PS4 Slim.


Când să vă curățați PS4

Deși PlayStation 4 este construit în mod robust, în timp consola se poate acumula în interiorul consolei. Curățarea PS4 vă poate ajuta să preveniți defecțiunile hardware din cauza supraîncălzirii. Dacă auziți cum rulează ventilatorul PS4, acesta este un semn bun că trebuie curățat. O curățare bună ar putea ajuta, de asemenea, dacă PS4 nu se conectează la Wi-Fi.

Nu ar trebui să curățați interiorul PS4 decât dacă observați probleme de performanță, cum ar fi consola care se aprinde sau se oprește brusc. Supraîncălzirea frecventă poate provoca daune permanente hardware-ului PS4, deci ar trebui să vă deschideți PS4 și să curățați ventilatorul cât mai curând posibil.

Deschiderea PS4 va anula garanția. Dacă ați achiziționat PS4 în ultimul an, contactați asistența pentru clienți Sony PlayStation pentru a raporta probleme cu consola dvs.


Set de curățare PS4

Veți avea nevoie de următoarele elemente pentru a vă curăța bine PS4 în interior și în exterior:

  • O șurubelniță Torx T8 sau T9
  • O mică șurubelniță Phillips
  • Cârpă uscată din microfibră
  • Betisoare de vata
  • O periuță de dinți cu păr moale
  • O cutie de aer comprimat

Când curățați exteriorul PS4, utilizați cârpe din microfibre pentru a evita deteriorarea consolei. Pentru a îndepărta murdăria, puteți folosi o cârpă și un amestec de apă și alcool izopropilic.

Asigurați-vă că zona în care vă păstrați PS4 rămâne curată, astfel încât consola să nu colecteze praful.


Cum se curăță un PS4, PS4 Pro sau PS4 Slim

Imaginile de mai jos sunt ale modelului PS4 Slim, dar puteți urma aceste instrucțiuni pentru a curăța orice consolă PlayStation 4:

  1. Asigurați-vă că PS4 este oprit și că totul este deconectat.

  2. Utilizați aerul comprimat pentru a curăța porturile USB din partea frontală a consolei, porturile din spate și orificiile de ventilație de-a lungul părții laterale a dispozitivului. Folosiți ușor o periuță de dinți sau tampoane de bumbac pentru a îndepărta resturile rămase.

    Țineți cutia de aer comprimat în poziție verticală și la șase centimetri distanță de consolă pentru a preveni pătrunderea umezelii în componentele interne ale PS4-ului.

  3. Pentru a scoate carcasa exterioară, ridicați ușor sub capacul superior al PS4 din partea din față a consolei. Curățați orice praf din interiorul carcasei cu o cârpă.

    Pentru a deschide un model PS4 original, trebuie să scoateți autocolantele de garanție de pe spatele consolei și să utilizați o șurubelniță Torx T8 sau T9 pentru a scoate șuruburile.

  4. Puneți degetul pe centrul ventilatorului pentru al menține în poziție, apoi aplicați aer comprimat în scurte scurgeri pentru a arunca praful din ventilator.

    Nu lăsați ventilatorul să se rotească în timp ce suflați aer. Un ventilator rotativ poate provoca un scurtcircuit electric.

  5. Folosiți șurubelnița Phillips pentru a îndepărta capacul de plastic negru de lângă capătul din spate al consolei.

    Șuruburile sunt în diferite locuri pe modelul original PS4. Utilizați șurubelnița T8 sau T9 Torx împreună cu șurubelnița Phillips pentru a le elimina pe toate.

  6. Folosiți șurubelnița Torx T8 sau T9 pentru a îndepărta șuruburile care țin placa metalică sub capacul de plastic.

  7. Deșurubați șuruburile rămase, apoi ridicați placa care acoperă ventilatorul, astfel încât să puteți curăța interiorul PS4 cu aer comprimat și periuța de dinți. Introduceți un tampon de bumbac între lamele ventilatorului pentru a-l ține în poziție, astfel încât să nu se rotească în timp ce curățați celelalte componente.

    Pe modelul PS4 original, trebuie să scoateți sursa de alimentare. Ridicați-l ușor și puneți-l deoparte. Aveți grijă să nu deconectați cablul.

  8. Lăsați interiorul consolei să se usuce la aer timp de o jumătate de oră, apoi reasamblați PS4-ul.


Cum se curăță un controler PS4

Dacă controlerul dvs. se comportă prost, asigurați-vă că este sincronizat corect cu PS4. Dacă tot aveți probleme, încercați să le curățați.

Deconectați cablurile și aruncați aerul comprimat peste controler. Asigurați-vă că obțineți fisurile din jurul butoanelor, stick-urilor analogice și porturilor, apoi ștergeți fața controlerului cu o cârpă uscată din microfibră. Utilizați o cârpă umedă dacă este necesar, dar aveți grijă să evitați porturile încărcătorului sau mufa pentru căști. Lăsați controlerul să se usuce înainte de a conecta ceva la porturi.

Dacă curățarea controlerului nu vă rezolvă problemele, încercați să resetați controlerul PS4.