Cum se curăță o tastatură Mac

O tastatură curată este o tastatură fericită, dar păstrarea tastelor curate și acțiunea lor rapidă poate fi puțin dificilă. Indiferent dacă ați moștenit tastatura altcuiva sau faceți o curățare profundă de la o parte la alta a zonei de lucru, iată cele mai bune modalități de a curăța tastatura Mac sau MacBook.

Eric Vega / Getty Images

Acest articol oferă instrucțiuni pentru a face o curățare rapidă, numai pe suprafață și o curățare mai profundă, pentru a ajunge la bucățile mari care pot interfera cu acțiunea fizică a tastelor. Nu abordează subiectul deversărilor.

Înainte de a curăța o mizerie cauzată de o deversare de lichid pe o tastatură Mac sau MacBook, deconectați tastatura sau opriți laptopul. Apoi, duceți-l la un magazin Apple sau la un centru de service autorizat Apple. Pornirea unui computer scump înainte de a fi curățat de un specialist ar putea scurta ceva scump.


Adună-ți echipamentul

Începeți prin strângerea instrumentelor pentru curățare:

  • Canister sau magazin de vac cu un accesoriu moale perie
  • Chiloți vechi (opțional)
  • Cârpă sau prosoape de hârtie fără scame
  • Tampoane pentru urechi de bumbac
  • Alcool izopropilic, 99% (disponibil la majoritatea farmaciilor)
  • Prosoape de hârtie sau de hârtie pentru suprafața de lucru
  • Aer conservat

Citiți instrucțiunile atunci când utilizați aer conservat. Înclinarea cutiei în timpul utilizării poate duce la pulverizarea combustibilului din cutie, mai degrabă decât la aer, ceea ce poate afecta electronica delicată.


Cum se curăță Surface Grime de pe tastatura dvs. Mac sau MacBook

A scăpa de murdăria și uleiurile care se acumulează în timp păstrează tastatura sau laptopul ca un aspect nou și împiedică pătrunderea grungeului în comutatoarele tastaturii, unde poate face daune reale.

  1. Deconectați tastatura sau opriți MacBook-ul.

  2. Întoarceți tastatura sau laptopul cu cheia în jos și dați-i o agitare bună. Pentru a îndepărta orice resturi libere dintre taste, atingeți marginile tastaturii sau laptopului.

  3. Umeziți o zonă mică dintr-o cârpă uscată și curată, fără scame sau prosop de hârtie. Apoi, ștergeți ușor murdăria de suprafață și uleiurile acumulate pe chei. Curățați între taste, bara de spațiu și trackpad. Întoarceți frecvent cârpa sau prosopul de hârtie, astfel încât să îndepărtați murdăria, mai degrabă decât să o împingeți.

  4. Folosiți un tampon de bumbac umezit cu alcool pentru a ajunge la colțuri sau spații mici sau pentru a slăbi murdăria încăpățânată.

  5. Când se utilizează alcool izopropilic, mai puțin este mai mult. Alcoolul se evaporă rapid, deci dacă păstrați tampoanele și prosoapele de hârtie doar umede, nu ar trebui să vă uscați nimic.


Curățați în profunzime tastatura Mac, MacBook sau MacBook Pro

Când cheile se lipesc sau resturile sunt așezate sub o cheie, efectuați o curățare profundă.

MacBook (modelele 2015 până în 2017) și MacBook Pro (modelele 2016 - 2017) au un design cu cheie cu profil ultra-redus, care creează provocări pentru curățarea resturilor de sub chei. În cazul în care tastatura MacBook sau MacBook Pro acționează ciudat - repetând litere sau lipind tastele - faceți-o să fie reparată în cadrul programului Apple Keyboard Service.

  1. Deconectați tastatura sau opriți laptopul.

  2. Apăsați fiecare tastă pentru a vă asigura că tastele sunt așezate corect și fixate în poziție. Aceasta este, de asemenea, o modalitate bună de a vă asigura că acțiunea asupra tastelor este consecventă și că deplasarea cheii nu este împiedicată de resturile ascunse.

  3. Întoarceți laptopul sau MacBook cu cheia în jos și lăsați-l bine. Pentru a îndepărta orice resturi libere dintre taste, atingeți marginile tastaturii sau laptopului. Obiectivul este de a scutura cât mai mult din resturile uscate și libere.

  4. Țineți tastatura înclinată (Apple recomandă 75 de grade pentru laptopuri). Apoi, pulverizați aerul conservat în scurte explozii în spațiul dintre fiecare rând de chei. Lucrați de la stânga la dreapta, de sus în jos, într-un model în zig-zag.

    măr

  5. Rotiți tastatura cu 90 de grade spre dreapta și aruncați aerul comprimat în rafale scurte de la margine la margine.

    măr

  6. Utilizați o canistră sau un magazin cu un accesoriu perie moale pentru a peria ușor de-a lungul tastaturii sau laptopului pentru a îndepărta resturile rămase.

    Dacă orice cheie este slăbită sau a căzut anterior, tăiați piciorul dintr-o pereche de chiloți și glisați-l peste duza aspiratorului înainte de a porni aspiratorul. Dacă o cheie se desprinde din aspirația aspiratorului, aceasta este prinsă înainte de a călători în punga pentru vid.

  7. Îndepărtați murdăria de suprafață și murdăria folosind instrucțiunile de mai sus.


Cum curăț tastatura Bluetooth a computerului Mac?

Tastatura Bluetooth fără cablu a unui Mac este aproape indestructibilă. Va dura ani de zile cu întreținere preventivă și curățare.

Apple.com

Iată ce trebuie să știți:

  1. Scoateți bateriile tastaturii Bluetooth dacă bateriile sunt detașabile. Scoaterea bateriilor vă asigură că nu porniți accidental tastatura în timp ce o curățați. Tastatura Apple Magic nu are baterii detașabile, dar are un comutator de pornire / oprire, deci opriți tastatura.

  2. Similar cu modul în care curățați o tastatură MacBook, țineți tastatura lateral (cu partea scurtă în sus) într-un unghi și utilizați scurte scurte de aer comprimat pentru a arunca resturile de la taste. Mutați-vă de sus în jos.

  3. Curățați tastele, trackpad-ul și baza mouse-ului cu o cârpă moale umezită cu o cantitate mică de alcool izopropilic. Aveți grijă să împiedicați umezeala să pătrundă în orice deschidere.


Sunt necesare tastaturi curate?

Nu s-a dovedit, dar un computer cu o tastatură curată pare să funcționeze mai repede în același mod în care o mașină proaspăt spălată se simte mai arătoasă.

Petrecerea a câteva minute de curățare preventivă poate face diferența în performanța acestei părți esențiale a instrumentelor dvs. de tehnologie digitală.