Cum se creează o histogramă în Excel pentru Windows sau Mac

Ce este o histogramă? Seamănă mult cu alte diagrame cu bare, dar grupează numerele în intervale pe baza determinărilor dvs. Comparativ cu alte tipuri de grafice, histogramele facilitează identificarea diferitelor date, precum și a categoriilor și frecvențelor de apariție.

Puteți crea o histogramă în Excel folosind instrumentul său de histogramă. Introduceți doar datele pe care doriți să le analizați și „numerele de coș” pe care doriți să le utilizați, care reprezintă intervalele de frecvență pe care doriți să le utilizați.

Histogramele sunt acceptate de Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 și Excel pentru Mac, dar pașii pe care îi faceți depind de versiunea de Excel pe care o utilizați.

Suplimentul de analiză ToolPak este necesar pentru a utiliza instrumentul de histogramă. Acest supliment nu este acceptat în Excel Online (Microsoft 365). Cu toate acestea, puteți vizualiza o histogramă creată într-o versiune desktop a Excel utilizând Excel Online. 


Cum se face o histogramă în Excel 2016

Excel 2016 are un producător de histograme care este deosebit de ușor de utilizat, deoarece este una dintre diagramele încorporate disponibile. 

  1. Pentru început, introduceți datele pe care doriți să le utilizați în histograma într-o foaie de lucru. De exemplu, introduceți numele elevilor dintr-o clasă într-o coloană și scorurile testelor lor în alta. 

  2. Selectați întregul set de date.

  3. Du-te la Insera Și selectați Diagramele recomandate în grupul Diagrame. 

  4. Du-te la Toate diagramele Și selectați Histogramă.

    În Excel 2016, histogramele sunt o opțiune de diagramă încorporată.

  5. selectaţi Histogramă , apoi selectați OK.

  6. Faceți clic dreapta pe axa verticală (numerele de sub diagramă) și selectați Formatează axa pentru a deschide panoul Axa format și a personaliza histograma.

  7. Selectați Categorii dacă doriți să afișați categorii de text.

  8. Selectați Lățimea coșului pentru a personaliza dimensiunea fiecărui coș. De exemplu, dacă nota cea mai mică din setul de date este 50 și introduceți 10 în caseta Lățime coș, coșurile vor fi afișate ca 50-60, 60-70, 70-80 și așa mai departe. 

  9. Selectați Numărul de coșuri pentru a stabili un număr specific de pubele afișate.

  10. Alege Coș de revărsare or Coș de scurgere pentru a grupa deasupra sau dedesubtul unui anumit număr. 

  11. Închideți panoul Format Axis când ați terminat de personalizat histograma.


Cum se creează o histogramă în Excel 2013, 2010 sau 2007

Excel 2013 sau o versiune anterioară necesită programul de completare Analysis ToolPak pentru a utiliza instrumentul de histogramă. Asigurați-vă că este instalat înainte de a crea o histogramă în Excel.

  1. Du-te la Fișier , apoi selectați Opţiuni.

  2. Selectați Add-in-uri în panoul de navigare. 

  3. Alege Complementele Excel în Administrare derulant, apoi selectați Go.

  4. Selectați ToolPak de analiză, Apoi selectați OK.

  5. Ar trebui să fie instalat Instrumentul de analiză.

După ce ați adăugat Analysis ToolPak, îl puteți accesa din Analiză grup sub Data tab. 

  1. Introduceți datele pe care doriți să le utilizați în histogramă într-o foaie de lucru. De exemplu, introduceți numele elevilor dintr-o clasă într-o coloană și scorurile testelor lor în alta. 

  2. Introduceți numerele de coș pe care doriți să le utilizați într-o a treia coloană. De exemplu, dacă doriți să afișați scorurile testelor în funcție de gradul literelor, puteți introduce 40, 50, 60, 70, 80, 90 și 100 în celulele celei de-a treia coloane.

  3. Du-te la Data tab. În Analiză grup, selectați Analiza datelor

  4. Selectați Histogramă în caseta de dialog Analiză date, apoi selectați OK. Se va deschide caseta de dialog Histogramă.

  5. selectaţi Gama de intrare (care ar fi scorurile testelor din acest exemplu) și Bin Range (care sunt celulele care conțin numerele de coș).  

  6. Alege Gama de ieșire dacă doriți ca histograma să apară pe aceeași foaie de lucru. În caz contrar, alegeți Foaie de lucru nouă or Nou registru de lucru

  7. selectaţi Ieșire diagramă caseta de selectare, apoi bifați OK. Excel va insera o histogramă statică pe foaia selectată.


Creați o histogramă în Excel 2016 pentru Mac

Puteți crea cu ușurință o histogramă în Excel 2016 pentru Mac după instalarea Analysis ToolPak.

Suplimentul nu este disponibil în Excel 2011 pentru Mac.

  1. Du-te la unelte meniu și faceți clic pe Complementele Excel.

  2. Alege ToolPak de analiză în Suplimente disponibile caseta și faceți clic OK

  3. Clic Da pentru a instala programul de completare dacă vi se solicită. 

  4. Ieșiți din Excel și reporniți programul. Analiza datelor opțiunea va apărea pe Data tab. 

După ce ați instalat programul de completare, puteți crea o histogramă:

  1. Introduceți datele pe care doriți să le utilizați în histogramă într-o foaie de lucru. De exemplu: introduceți numele elevilor dintr-o clasă într-o coloană și scorurile testelor lor în alta. 

  2. Introduceți numerele de coș pe care doriți să le utilizați într-o a treia coloană. De exemplu, dacă doriți să afișați scorurile testelor în funcție de gradul literelor, puteți introduce 40, 50, 60, 70, 80, 90 și 100 în celulele celei de-a treia coloane.

  3. Du-te la Data fila și faceți clic pe Analiza datelor

  4. Selectați Histogramă și faceți clic OK.

  5. selectaţi Gama de intrare (care ar fi scorurile testelor din acest exemplu) și Bin Range (care sunt celulele care conțin numerele de coș).  

  6. Alege Gama de ieșire dacă doriți ca histograma să apară pe aceeași foaie de lucru. În caz contrar, alegeți Foaie de lucru nouă or Nou registru de lucru

  7. Apasă pe Ieșire diagramă caseta de selectare, apoi faceți clic pe OK. Excel va insera o histogramă statică pe foaia selectată.

    Creați o histogramă personalizată; Excel îl face ușor. Tricia Goss

  8. Ai terminat!