Cum se creează dosare noi pentru a organiza poșta în Outlook

Dacă primiți o cantitate mare de e-mail Outlook, veți beneficia de crearea de foldere. Acestea simplifică Mesaje primite și vă ajută să vă organizați e-mailurile. De asemenea, puteți crea subfoldere în interiorul folderelor.

Outlook oferă categorii pe care le puteți atribui e-mailurilor individuale. Utilizați foldere, subfoldere și categorii de e-mail personalizate pentru a vă organiza contul Outlook Mail.

Instrucțiunile din acest articol se aplică Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010 și Outlook.com.


Cum se face un folder de poștă Outlook

Pentru a stoca e-mailurile într-un alt loc decât Mesaje primite principale, creați dosare în Outlook. Adăugarea de foldere este ușoară. Denumiți-le pe măsură ce alegeți și organizați folderele în ierarhii folosind subfoldere.

Trageți mesaje individuale din Mesaje primite sau orice alt dosar în folderele noi pe care le creați pentru a vă organiza e-mailul. De asemenea, puteți face clic dreapta pe un mesaj, selectați Mișcare, și alegeți un folder în care doriți să mutați un e-mail.

Puteți chiar să configurați reguli în Outlook pentru a filtra e-mailurile de la anumiți expeditori într-un folder, astfel încât să nu trebuie să o faceți manual.

  1. În panoul de navigare din stânga al Outlook Mail, selectați Primite dosar.

  2. Faceți clic dreapta și selectați Folder nou.

  3. Tastați un nume pentru folderul din caseta care apare.

  4. Anunturi Introduce.

  5. Pentru a crea un subfolder, selectați folderul în care doriți să fie și urmați instrucțiunile de mai sus.


Utilizați Categorii pentru a colora mesajele cu coduri

Pentru a organiza mesaje, puteți aplica și categorii. Puteți utiliza codurile de culoare implicite sau le puteți personaliza configurând preferințele categoriei. Pentru a face acest lucru în Outlook.com, selectați un mesaj și selectați Clasificați > Gestionați categoriile. În dialogul Categorii, puteți adăuga sau șterge categorii și puteți indica dacă doriți să apară în lista Preferințe.

Pentru a configura preferințele categoriei în Outlook, selectați Acasă > Clasificați > toate categoriile. Veți avea opțiunea de a adăuga categorii, șterge categorii, redenumiți categorii și atribuiți o tastă de comandă rapidă categoriilor.

Pentru a aplica o culoare de categorie unui e-mail:

  1. Deschideți un e-mail în lista de mesaje.

  2. Selectați Clasificați în grupul Etichete din fila Acasă.

  3. Alegeți categoria pe care doriți să o aplicați la e-mail. Un indicator de culoare apare lângă e-mail în lista de mesaje și antetul e-mailului deschis.

Alternativ:

  1. În lista de mesaje, faceți clic dreapta pe e-mailul pe care doriți să îl clasificați.

  2. Selectați Clasificați în meniul care apare.

  3. Alegeți categoria pe care doriți să o aplicați la e-mail. Un indicator de culoare apare lângă e-mail în lista de mesaje și antetul e-mailului deschis.

Se încadrează un mesaj de e-mail în mai multe categorii? Aplicați mai multe coduri de culoare acelui mesaj de e-mail.


Creați un folder nou în Outlook.com

Puteți trage și plasa mesaje de e-mail în dosare sau faceți clic dreapta pe un mesaj, selectați Mișcare, și alegeți folderul în care doriți să îl mutați. 

  1. Selectați Dosar nou. Platforma Dosar nou linkul se află în partea de jos a listei de dosare. O casetă de text goală apare la sfârșitul listei de foldere.

  2. Introduceți un nume pentru folder. 

  3. Anunturi Introduce.

Creați un subfolder în Outlook.com 

Pentru a crea un folder nou ca subfolder al unui folder Outlook.com existent:

  1. Faceți clic dreapta pe folderul sub care doriți să creați noul subfolder. Aveți grijă să alegeți elemente din Dosare lista și nu lista Favorite.

  2. Selectați Creați un subfolder nou din meniul contextual care apare. O casetă de text apare sub folderul pe care ați făcut clic dreapta.

  3. Tastați un nume pentru noul folder.

  4. Anunturi Introduce pentru a salva subfolderul.

Aceiași pași funcționează pentru crearea subfolderelor mai profunde sub orice subfoldere noi. Repetați pur și simplu acești patru pași pentru fiecare subfolder pe care doriți să îl creați.

Puteți, de asemenea, să trageți un folder în listă și să-l plasați deasupra unui alt folder pentru a-l face un subfolder.