Cum se corectează distorsiunea de perspectivă a unei fotografii cu GIMP

Programul de manipulare a imaginilor GNU, cunoscut și sub numele de GIMP, este un software gratuit care este utilizat pentru a edita, retușa și manipula imagini.


Ajustați perspectiva fotografiei în GIMP

Probabil aveți în colecția dvs. fotografii cu clădiri înalte. S-ar putea să observați că părțile laterale par înclinate spre interior din partea de sus datorită perspectivei din care a fost făcută fotografia. Putem corecta acest lucru cu instrumentul de perspectivă din GIMP. Acest lucru va funcționa cu orice imagine care are un obiect înalt. Exemplul folosit aici este un copac.

  1. Deschide GIMP și încarcă-ți fotografia.

  2. Trageți în afară un set de linii directoare, unul pentru fiecare parte, în jurul obiectului pentru care doriți să editați perspectiva. Trageți linii directoare din partea de sus și din stânga a proiectului dvs. în GIMP. Încercați să le poziționați astfel încât obiectul dvs. să se atingă cu perspectiva corectată.

  3. selectaţi Instrument de perspectivă din cutia de instrumente. Pictograma arată ca o cutie de sârmă 3D.

  4. Îndreptați-vă atenția către opțiunile Instrumentului de perspectivă chiar sub caseta de instrumente. Asigurați-vă că setările sunt după cum urmează:

    • Direcție: Normal (înainte)
    • Interpolare: Cubică
    • Decupare: Decupați pentru a rezulta
    • Afișare previzualizare imagine: X

  5. Selectați imaginea pentru a activa instrumentul. Va apărea dialogul Perspective și veți vedea pătrate pe fiecare dintre cele patru colțuri ale imaginii.

  6. Trageți pătratele de colț pentru a modifica perspectiva imaginii. Direcția și distanța depind de imaginea dvs. În general, tragerea pătratelor superioare în afară și a celor inferioare vă va ajuta să vă corectați perspectiva.

    Dacă dialogul de perspectivă este în cale, detașați-l apăsând pictograma care pare a fi scoasă.

  7. Când aveți totul setat, apăsați Transforma ca să fie definitivă.

  8. Dacă ați tras în oricare dintre colțuri, veți vedea spațiu gol în jurul imaginii. Acel spațiu trebuie tăiat. Selectați Imagine în meniul de sus urmat de Decupați în conținut.

    Pe versiunile mai vechi ale GIMP Decupați în conținut a fost Decupare automată a imaginii.

  9. Rezultatul după decupare este mai mic, dar nu veți avea acel spațiu gol.

  10. Apoi, eliminați ghidurile din imagine. Selectați Imagine> Ghiduri> Eliminați toate Ghidurile.

  11. Rezultatul final este gata pentru export.