Cum se copiază un fișier în Windows 10, 8, 7, Vista și XP

Există multe, multe motive pentru care ați putea dori să copiați fișiere în Windows, mai ales dacă încercați să remediați o problemă.

O copie a fișierului poate fi necesară în timpul unui proces de depanare dacă, de exemplu, suspectați un fișier de sistem corupt sau lipsă. Pe de altă parte, uneori veți copia un fișier pentru a oferi o copie de rezervă în timp ce efectuați modificări la un fișier important care ar putea avea un impact negativ asupra sistemului dvs.

Indiferent de motiv, procesul de copiere a fișierelor este o funcție standard a oricărui sistem de operare, inclusiv toate versiunile de Windows.


Ce înseamnă copierea unui fișier?

O copie de fișier este doar asta - o copie exactă sau un duplicat. Fișierul original nu este eliminat sau modificat în niciun fel. Copierea unui fișier înseamnă pur și simplu să puneți exact același fișier în altă locație, din nou, fără a face modificări la original.

Poate fi ușor să confundați o copie de fișier cu o tăiere a fișierului, care este copierea originalului la fel ca o copie obișnuită, dar apoi ștergerea originalului odată ce copia a fost făcută. Tăierea unui fișier este diferită, deoarece de fapt mută fișierul dintr-o locație în alta.


Cum se copiază un fișier în Windows

O copie de fișier este realizată cel mai ușor din Windows Explorer, dar există și alte modalități prin care puteți face copii de fișiere (consultați secțiunea din partea de jos a acestei pagini).

Este foarte ușor să copiați fișiere din Windows Explorer, indiferent de sistemul de operare Windows pe care îl utilizați. S-ar putea să cunoașteți Windows Explorer drept PC-ul meu, computer, File Explorer sau computerul meu, dar este aceeași interfață de gestionare a fișierelor.

Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista și Windows XP au toate procese ușor diferite pentru copierea fișierelor:

Vedeți ce versiune de Windows am? dacă nu sunteți sigur care dintre aceste câteva versiuni de Windows este instalat pe computer.

Windows 10 și Windows 8

  1. Dacă utilizați Windows 10, selectați butonul Start, apoi alegeți Documente din partea stângă. Este cel care arată ca un fișier.

    Utilizatorii Windows 8 pot căuta Acest PC din ecranul Start.

    Ambele versiuni de Windows acceptă, de asemenea, deschiderea fișierului Explorer sau a acestui computer cu Windows Key+E Comanda rapidă de la tastatură.

  2. Găsiți folderul în care se află fișierul făcând dublu clic pe orice foldere sau subfoldere necesare până când ajungeți la fișier.

    Dacă fișierul dvs. se află pe un alt hard disk decât cel principal, faceți clic sau atingeți Acest PC din partea stângă a ferestrei deschise și apoi alegeți hard disk-ul corect. Dacă nu vedeți această opțiune, deschideți fișierul Vizualizare meniul din partea de sus a ferestrei, alegeți Panou de navigare, apoi selectați Panou de navigare opțiune din acel nou meniu.

    Dacă vi se oferă o solicitare de permisiuni care spune că trebuie să confirmați accesul la dosar, continuați.

    Este probabil ca fișierul dvs. să fie situat adânc în mai multe foldere. De exemplu, poate fi necesar să deschideți mai întâi un hard disk extern sau un disc, apoi două sau mai multe subfoldere înainte de a ajunge la fișierul pe care doriți să îl copiați.

  3. Selectați fișierul făcând clic sau atingând-o o dată. Acest lucru îl va evidenția.

    Pentru a copia mai multe fișiere simultan din acel folder, țineți apăsat butonul Ctrl tasta și selectați fiecare fișier suplimentar care ar trebui copiat. Același proces funcționează și pentru copierea folderelor.

  4. Cu fișierele în continuare evidențiate, accesați fișierul Acasă meniul din partea de sus a ferestrei și selectați Copiați opțiune.

    Orice lucru pe care tocmai l-ați copiat este acum stocat în clipboard, gata să fie duplicat în altă parte.

  5. Navigați la folderul în care ar trebui copiat fișierul. Odată ajuns acolo, deschideți folderul, astfel încât să puteți vedea orice fișiere sau foldere care există deja în interior (ar putea fi chiar gol).

    Dosarul de destinație poate fi oriunde; pe un alt hard disk intern sau extern, DVD, în folderul Poze sau pe desktop, etc. Puteți chiar să închideți fereastra în care ați copiat fișierul, iar fișierul va rămâne în clipboard până când copiați altceva.

  6. De la Acasă meniul din partea de sus a folderului de destinație, alegeți Pastă.

    Dacă vi se cere să confirmați lipirea, deoarece folderul necesită permisiuni de administrator pentru a lipi fișiere, continuați și furnizați acest lucru. Acest lucru înseamnă doar că folderul este considerat important de Windows și că ar trebui să aveți grijă atunci când adăugați fișiere acolo.

  7. Dacă ați ales același folder care are fișierul original, Windows fie va face automat o copie, dar va adăuga cuvântul „copiere” la sfârșitul numelui fișierului (chiar înainte de extensia de fișier) sau vă va cere fie să înlocuiți / să suprascrieți sau săriți copierea acestora.

Fișierul selectat de la Pasul 3 este acum copiat în locația pe care ați ales-o la Pasul 5. Amintiți-vă că fișierul original este încă localizat acolo unde era când l-ați copiat; salvarea unui duplicat nou nu a afectat în niciun fel originalul.

Windows 7 și Windows Vista

  1. Dati click pe acasă buton și apoi Calculator.

  2. Găsiți unitatea de disc, locația de rețea sau dispozitivul de stocare pe care se află fișierul original pe care doriți să îl copiați și faceți dublu clic pentru a deschide conținutul unității.

    Dacă intenționați să copiați fișiere dintr-o descărcare recentă de pe internet, verificați folderul Descărcări, biblioteca Documente și folderele Desktop pentru fișierul descărcat. Acestea pot fi găsite în Utilizatorii dosar.

    Multe fișiere descărcate vin într-un format comprimat, cum ar fi ZIP, deci poate fi necesar să decomprimați fișierul pentru a localiza fișierul sau fișierele individuale pe care le urmăriți.

  3. Continuați să navigați în jos prin orice unități și foldere sunt necesare până când găsiți fișierul pe care doriți să îl copiați.

    Dacă vi se solicită un mesaj care spune „Nu aveți în prezent permisiunea de a accesa acest folder”, selectați A continua pentru a continua la dosar.

  4. Evidențiați fișierul pe care doriți să îl copiați selectându-l o dată. Nu deschideți fișierul.

    Doriți să copiați mai multe fișiere (sau dosare)? Țineți apăsat butonul Ctrl tasta de pe tastatură și selectați orice fișiere și foldere pe care doriți să le copiați. Eliberați tasta Ctrl când ați evidențiat toate fișierele și folderele pe care doriți să le copiați. Toate aceste fișiere și foldere evidențiate vor fi copiate.

  5. Alege Organiza și apoi Copiați din meniul din partea de sus a ferestrei folderului.

    O copie a fișierului este acum stocată în memoria computerului.

  6. Navigați la locația în care doriți să copiați fișierul. După ce ați găsit folderul, faceți clic pe el o dată pentru a-l evidenția.

    Doar pentru a reitera, selectați folderul de destinație în care doriți să fie conținut fișierul copiat. Nu ar trebui să faceți clic pe niciun fișier. Fișierul pe care îl copiați este deja în memoria computerului.

  7. Alege Organiza și apoi Pastă din meniul ferestrei folderului.

    Dacă vi se solicită să furnizați permisiuni de administrator pentru copiere în dosar, alegeți A continua. Aceasta înseamnă că folderul în care copiați este considerat un sistem sau un alt folder important de Windows 7.

    Dacă lipiți fișierul în același folder în care există originalul, Windows va redenumi duplicatul pentru a avea cuvântul „copiere” la sfârșitul numelui fișierului. Acest lucru se datorează faptului că nu pot exista două fișiere în același folder cu același nume exact.

Fișierul pe care l-ați selectat la Pasul 4 va fi acum copiat în folderul pe care l-ați ales la Pasul 6. Fișierul original va fi lăsat neschimbat și o copie exactă va fi creată în locația specificată.


Windows XP

  1. Selectați acasă și apoi My Computer.

  2. Găsiți hard diskul, unitatea de rețea sau alt dispozitiv de stocare pe care se află fișierul original pe care doriți să îl copiați și faceți dublu clic pentru a deschide conținutul unității.

    Dacă intenționați să copiați fișiere dintr-o descărcare recentă de pe internet, verificați documentele mele și folderele desktop pentru fișierul descărcat. Aceste foldere sunt stocate în folderul fiecărui utilizator din interiorul fișierului Documente și setări director.

    Multe fișiere descărcate vin într-un format comprimat, deci poate fi necesar să decomprimați fișierul pentru a localiza fișierul sau fișierele individuale pe care le urmăriți.

  3. Continuați să navigați în jos prin orice unități și foldere sunt necesare până când găsiți fișierul pe care doriți să îl copiați.

    Dacă vi se solicită un mesaj care spune „Acest folder conține fișiere care mențin sistemul dvs. funcționând corect. Nu ar trebui să modificați conținutul acestuia.”, Alegeți Afișați conținutul acestui folder pentru a continua.

  4. Evidențiați fișierul pe care doriți să îl copiați selectându-l o dată (nu faceți dublu clic sau va deschide fișierul).

    Doriți să copiați mai multe fișiere (sau dosare)? Țineți apăsat butonul Ctrl tasta de pe tastatură și selectați orice fișiere și foldere pe care doriți să le copiați. Eliberați tasta Ctrl când ați terminat. Toate fișierele și folderele evidențiate vor fi copiate.

  5. Alege Editați | × și apoi Copiați în dosar din meniul din partea de sus a ferestrei folderului.

  6. În fereastra Copiere articole, utilizați butonul (+) pictograme pentru a localiza folderul în care doriți să copiați fișierul pe care l-ați selectat la pasul 4.

    Dacă folderul nu există încă în care doriți să copiați fișierul, selectați Creați un folder nou.

  7. Alegeți folderul în care doriți să copiați fișierul, apoi selectați Copiați.

    Dacă copiați fișierul în același folder care are originalul, Windows va redenumi fișierul duplicat pentru a avea cuvintele Copia înainte de numele fișierului original.

Fișierul pe care l-ați selectat la Pasul 4 va fi copiat în folderul pe care l-ați ales la Pasul 7. Fișierul original va fi lăsat neschimbat și o copie exactă va fi creată în locația specificată.


Sfaturi și alte modalități de copiere a fișierelor în Windows

Una dintre cele mai cunoscute comenzi rapide pentru copierea și lipirea textului este Ctrl+C Ctrl+V. Aceeași comandă rapidă de la tastatură poate copia și lipi fișiere și foldere în Windows. Evidențiați doar ceea ce trebuie copiat, apăsați Ctrl+C pentru a stoca o copie în clipboard și apoi utilizați Ctrl+V pentru a lipi conținutul în altă parte.

Ctrl+A poate evidenția totul dintr-un dosar, dar dacă nu doriți să copiați tot ceea ce ați evidențiat și, în schimb, doriți să excludeți câteva elemente, puteți utiliza apoi Ctrl pentru a deselecta orice element evidențiat. Orice rămâne evidențiat este ceea ce va fi copiat.

Fișierele pot fi, de asemenea, copiate din linia de comandă în orice versiune de Windows, cu copiaţi sau comanda xcopy.

De asemenea, puteți deschide Windows Explorer făcând clic dreapta pe acasă buton. Opțiunea se numește Explorator de fișiere or Explorezi, în funcție de versiunea de Windows pe care o utilizați.

Dacă nu știți unde se află fișierul pe computerul dvs. sau preferați să nu căutați prin multe foldere pentru a-l găsi, puteți efectua o căutare rapidă a fișierelor la nivel de sistem cu instrumentul gratuit Everything. Puteți chiar să copiați fișiere direct din acel program și să evitați utilizarea Windows Explorer. Alte instrumente de căutare a fișierelor au caracteristici similare.