Cum se convertește WAV în MP3 în Audacity

Audacity este una dintre cele mai bune modalități de a edita fișiere audio, deci este firesc să doriți să convertiți fișiere și cu programul. Cu toate acestea, atunci când trebuie să exportați un fișier audio într-un format precum WAV în MP3, veți afla rapid că, în mod implicit, nu o puteți face - decât dacă îi spuneți Audacity unde să găsească codificatorul LAME MP3.

Atunci când utilizați codificatorul LAME MP3 în Audacity, puteți reduce spațiul pe care îl folosesc fișierele audio pe hard disk, deoarece MP3 este un format cu pierderi (adică nu o conversie bit-perfectă) care salvează sunetul într-un format comprimat.

În timp ce sunt disponibile o mulțime de convertoare MP3, Audacity este unul care se mândrește cu un număr impresionant de caracteristici, dar rămâne ușor de utilizat. În plus, funcționează în Windows, MacOS și Linux.


Nu ai îndrăzneală sau LAME?

  1. Descărcați Audacity dacă nu îl aveți deja.

  2. Descărcați fișierul LAME care corespunde sistemului dvs. de operare.

Dacă sunteți confuz cu privire la ce pachet LAME ar trebui să instalați, câteva instrucțiuni rapide sunt următoarele:

  • ferestre din: Descărcați pachetul de instalare a codificatorului LAME. Faceți dublu clic pe fișierul EXE și acceptați calea de destinație implicită a fișierului.
  • MACOS: Descărcați pachetul DMG al bibliotecii LAME. Extrageți conținutul fișierului DMG și apoi deschideți fișierul PKG pentru instalare libmp3lame.dylib la / usr / local / lib / audacity.

Convertiți WAV în MP3 cu Audacity

Cu Audacity instalat și fișierele LAME adecvate gata de pornire, puteți converti acum din WAV în MP3.

  1. Mergi la pagina Fișier > Deschis în Audacity.

  2. Selectați fișierul WAV pe care doriți să îl convertiți în MP3 și faceți clic pe Deschis.

  3. Mergi la pagina Fișier > Export > Exportați ca MP3.

  4. Găsiți și selectați un folder în care doriți să salvați MP3-ul. De asemenea, puteți schimba numele fișierului acolo, dacă doriți.

    Clic Economisești.

    Opțional, înainte de salvare, puteți edita modul ratei de biți, calitatea, viteza variabilă și alte setări pentru MP3. Aceste opțiuni sunt în partea de jos a Exportați sunetul fereastră.

     

  5. Editați etichetele de metadate dacă doriți să fie inclus altceva acolo. Puteți edita numele artistului, titlul piesei, genul și multe altele.

    Clic OK.

  6. Audacity convertește fișierul în MP3 în folderul pe care l-ați ales mai sus. Veți ști că conversia s-a încheiat atunci când fereastra de conversie dispare și rămâneți cu fișierul WAV original pe care l-ați deschis în Audacity.


Audacity nu poate găsi codificatorul LAME

Dacă primiți o eroare lame_enc.dll sau un mesaj similar despre modul în care Audacity nu se poate converti în MP3, trebuie să spuneți programului unde poate găsi biblioteca codificatorului LAME.

  1. Clic Naviga.

  2. Găsiți folderul din care ați extras binele LAME și faceți clic pe Deschis.

    Fișierul se numește lame_enc.dll în Windows și libmp3lame.dylib în macOS.

  3. Clic OK pe Localizează LAME fereastră.

  4. Audacity continuă apoi cu conversia.

Alternativ, puteți merge la Editați | × > Preferințe > Biblioteci și faceți clic Localiza pentru a selecta pluginul LAME. În Windows, vă puteți aștepta să găsiți fișierul în C: Program Files (x86) Lame For Audacity; Utilizatorii de Mac ar trebui să caute în / usr / local / lib / audacity /.