Cum se convertește un PDF în format Google Doc

Google Docs, care face parte din Google Drive, este un procesor de text online gratuit. Oferă un mod convenabil și puternic de a crea, edita și organiza toate documentele dvs. online, inclusiv fișiere PDF.

Pe lângă crearea, trimiterea prin e-mail și partajarea fișierelor PDF direct din Google Docs, puteți face și contrariul; convertiți un fișier PDF într-un format Google Doc pentru editare și partajare. Este foarte rapid și ușor de făcut. Google Docs este o alegere excelentă pentru nevoile dvs. de editare PDF.

tkacchuk / Getty Images


Ce este un fișier PDF?

PDF înseamnă Portable Document Format. Adobe Systems a creat formatul de fișier PDF la începutul anilor '90 ca o modalitate de a crea consistență în formatarea documentelor pe diferite platforme de computer. Datorită puterii și versatilității fișierelor PDF, acestea se numără printre cele mai populare formate de fișiere din jur.

De ce să utilizați Google Docs pentru a converti și edita fișiere PDF

Uneori, poate fi necesar să convertiți un fișier PDF într-un document Google, astfel încât să îl puteți modifica și edita. De exemplu, poate angajatorul dvs. v-a trimis o mostră de factură ca fișier PDF și trebuie să o actualizați. Din fericire, acest lucru este ușor de făcut cu Google Docs.

Când încărcați un PDF în Google Docs, acesta convertește automat fișierul în Google Doc. Nu aveți nevoie de instrumente speciale sau software pentru a face acest lucru; funcționalitatea este integrată direct. Deoarece Google Docs este compatibil cu orice platformă, puteți lucra cu fișierele PDF în orice browser web sau pe orice dispozitiv.


Cum se convertește un fișier PDF într-un document Google

  1. Conectați-vă la contul dvs. Google Docs.

  2. selectaţi Deschideți selectorul de fișiere pictogramă în rândul de pictograme din partea de sus a ecranului. Pictograma arată ca un folder.

  3. Du-te la Încărcați filă din Deschideți un fișier căsuță de dialog. Apasă pe Selectați un fișier de pe dispozitiv pentru a încărca fișierul PDF sau trageți fișierul în Trageți un fișier aici cutie.

  4. Deschideți fișierul, apoi selectați Deschideți cu Google Docs în partea de sus a ecranului.

  5. Editați fișierul după cum este necesar în Google Docs.

Google Docs convertește PDF-urile, păstrând în același timp textul original și formatarea. După ce vă aflați în document, puteți actualiza textul, puteți adăuga grafică sau puteți rearanja aspectul după cum doriți.

Când terminați modificările, puteți exporta sau partaja documentul într-o varietate de formate, inclusiv DOCX, RTF, PDF și HTML. De asemenea, îl puteți descărca, trimite prin e-mail sau trimite la Google Drive ca fișier PDF.

Google Docs are o limită de 50 MB pentru dimensiunea fișierului. Majoritatea fișierelor PDF au dimensiuni relativ mici, deci este posibil ca acest lucru să nu pună probleme.


Google Docs on the Go

Unul dintre avantajele utilizării Google Docs este că este disponibil de pe orice dispozitiv, oriunde puteți accesa internetul.

Dacă accesați frecvent Google Docs de pe un smartphone sau tabletă, descărcați aplicația mobilă Google Docs pentru dispozitive iOS și Android de pe Google Play sau iOS App Store. Cu aplicația, puteți crea, edita și colabora în mișcare, la fel cum puteți face într-un browser.