Cum se convertește un document Word în HTML

Când aveți un document Microsoft Word pe care doriți să îl utilizați pe o pagină web, puteți utiliza Word pentru a crea documente HTML și pagini web. Sau utilizați alte instrumente pentru a converti documentele Word într-un format adecvat pentru web. Aflați când să utilizați Word pentru a crea documente HTML și când alte opțiuni sunt un curs de acțiune mai bun.

Instrucțiunile din acest articol se aplică Word pentru Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 și Word 2010.


Folosiți Word pentru a salva documente ca HTML

Când doriți să convertiți fișiere Word DOC în HTML, începeți cu Microsoft Word. Word nu este un mod ideal de a crea documente HTML și de a crea pagini web de la zero. Nu include caracteristicile utile și mediul de codare din programele editor HTML.

Notepad ++ este un editor de text simplu care oferă câteva caracteristici HTML care facilitează crearea paginilor site-ului web decât conversia documentelor în HTML în Word.

Cum se salvează un document Word ca pagină web

Pentru a converti rapid un document Word în format HTML sau pagină web:

  1. Deschideți documentul Word pe care doriți să îl convertiți în HTML. Sau, deschideți un document nou, gol și introduceți textul pe care doriți să îl convertiți într-un fișier HTML.

  2. Du-te la Fișier filă și alegeți Salvare ca or Salveaza o copie pentru a salva documentul.

  3. Selectați locația în care doriți să salvați fișierul HMTL.

  4. În Introduceți numele fișierului aici caseta de text, introduceți un nume pentru document.

  5. selectaţi Salvați ca tip săgeată derulantă și alegeți Pagina web (* .htm; * .html).

  6. Selectați Economisești.

Limitări la convertirea documentelor Word în HTML

Word este un mod convenabil de a converti rapid paginile atunci când aveți nevoie de ele pe un site web rapid, dar nu este cea mai bună soluție pe termen lung pentru publicarea online. Când este folosit ca editor de pagini web, Word adaugă stiluri și etichete ciudate la codul HTML. Aceste etichete au un impact cât de curat este codat site-ul dvs., cum funcționează pentru dispozitivele mobile și cât de repede se descarcă.

O altă opțiune este să creați documentul în Word, să salvați fișierul cu extensia DOC sau DOCX, să încărcați fișierul DOC pe site-ul dvs. web și să configurați un link de descărcare pe o pagină web, astfel încât vizitatorii să poată descărca fișierul.


Utilizați un editor web pentru a converti fișiere DOC în HTML

Majoritatea editorilor web au capacitatea de a converti documente Word în HTML. De exemplu, Dreamweaver convertește fișierele DOC în HTML în câțiva pași. Și Dreamweaver elimină stilurile ciudate pe care le adaugă HTML generat de Word.

Când utilizați un editor web pentru a converti documente Word în HTML, paginile nu arată ca documentul Word. Documentul Word arată ca o pagină web.

Convertiți documentul Word într-un PDF

Dacă convertirea documentului Word în HTML nu a produs rezultatul dorit, convertiți documentul într-un PDF. Un fișier PDF apare exact ca documentul Word și poate fi afișat în linie într-un browser web.

Dezavantajul utilizării fișierelor PDF este că, pentru motoarele de căutare, un PDF este un fișier plat. Motoarele de căutare nu caută conținut în fișiere PDF și nu clasifică PDF-urile pentru cuvintele cheie și expresiile pe care potențialii vizitatori ai site-ului le pot căuta, ceea ce ar putea sau nu să fie o problemă pentru dvs. Dacă doriți pur și simplu ca un document pe care l-ați creat în Word să fie afișat pe un site web, un fișier PDF este o opțiune bună de luat în considerare.