Cum se blochează aplicațiile pe orice iPhone

Indiferent dacă doriți să vă protejați setările aplicației sau să împiedicați copiii să vadă ceva ce nu ar trebui, acest ghid explică cum să blocați aplicațiile pe orice iPhone.

Acest prim set de instrucțiuni este numai pentru iPhone-uri cu iOS 12 sau mai nou.


Cum se blochează aplicațiile primare pe iOS

iOS nu are o caracteristică la nivel de sistem care să permită blocarea aplicațiilor în mod individual, astfel încât, în acest moment, numărul de aplicații pe care le puteți bloca individual rămâne limitat. Cu toate acestea, există soluții și remedieri pe care le puteți utiliza și, deși unele dintre acestea nu blochează direct aplicații individuale, ele produc cam același efect.

O aplicație primară este o aplicație creată de Apple (spre deosebire de o aplicație de la un alt producător de software).

Miguel Co / Lifewire

Durata ecranului trebuie activată pe dispozitivul pe care doriți să îl blocați.

  1. Deschis setările.

  2. Mergi la pagina Timpul ecranului > Restricții privind conținutul și confidențialitatea.

  3. Robinet Aplicații permise.

  4. Opriți comutatoarele de comutare (atingeți-le pentru a face comutatorul alb) pentru aplicațiile pe care nu doriți să le utilizați.

  5. Apăsați pe înapoi sau glisați în sus pentru a accesa ecranul de pornire.

Instrucțiuni pentru dispozitive mai vechi

Utilizați aceste instrucțiuni dacă iPhone-ul dvs. are iOS 11 sau o versiune ulterioară.

O metodă simplă de blocare a aplicațiilor care funcționează pentru toate iPhone-urile - dar numai pentru aplicațiile Apple de la prima parte - implică utilizarea restricțiilor. Mergi la setările > general, apoi derulați în jos și navigați la restricţii > Activați restricțiile. După ce vi se solicită, introduceți o nouă parolă (de două ori pentru a confirma).

După ce activați restricțiile și introduceți o nouă parolă, vi se prezintă o varietate de opțiuni. În Permite secțiunea, aveți opțiunea de a interzice o serie de aplicații de la prima parte, cum ar fi Safari, Siri și FaceTime. Aceasta nu include aplicațiile pe care le-ați descărcat. Glisând pictograma verde de comutare în poziția oprit, puteți opri apariția oricărei aplicații nepermise pe ecranul de pornire. Cu alte cuvinte, aceasta nu este o metodă de blocare a aplicațiilor, ci o metodă de eliminare temporară a aplicațiilor, deoarece aplicațiile pe care le blocați în acest fel nu vă vor fi accesibile până când nu permiteți din nou aplicațiile.

În Permiteți conținut secțiunea, puteți seta controlul parental pe tipul de conținut și conținut media pe care cineva le poate vizualiza pe telefonul dvs. În plus, puteți utiliza fișierul Privacy pentru a preveni modificarea diferitelor setări de confidențialitate și utilizați Permiteți modificări pentru a îngheța o serie de opțiuni, cum ar fi limita de volum.


Setați limite de timp pentru aplicații

De asemenea, puteți seta limite de timp pentru aplicații, care este similar cu blocarea aplicațiilor departe de propria dvs. utilizare.

Screen Time a fost introdus în iOS 12, deci funcționează numai pe iPhone-uri cu iOS 12 sau mai nou.

Blocare aplicație parolă: Cum se blochează aplicațiile pe iPhone folosind accesul ghidat

Accesul ghidat este o opțiune de blocare a aplicației nucleare, prin faptul că vă împiedică să părăsiți aplicația pe care o utilizați în prezent. Totuși, ar putea fi util dacă copilul dvs. dorește să utilizeze o anumită aplicație pe telefonul dvs., dar vă faceți griji că s-ar putea aventura în altă parte.

Accesul ghidat necesită iOS 11 și mai recent.

  1. Mergi la pagina setările > Timpul ecranului > Limitele aplicațiilor > Adăugați limită.

  2. În lista de aplicații, luați o decizie cu privire la care să restricționați accesul. Atingeți butonul casetei de selectare din partea stângă a categoriei de aplicații pe care doriți să o restricționați, de exemplu, Rețele sociale. Puteți restricționa anumite aplicații din rețelele sociale (de exemplu) atingând categoria.

  3. Alegeți o limită de timp pentru utilizarea acelei categorii de aplicații (cum ar fi 1 oră). De asemenea, puteți personaliza zilele în care doriți această restricție. Apasă pe Adăuga pentru a salva setările.


Blocare aplicație parolă: Cum se blochează aplicațiile pe iPhone folosind accesul ghidat

Accesul ghidat este o opțiune de blocare a aplicației nucleare, prin faptul că vă împiedică să părăsiți aplicația pe care o utilizați în prezent. Totuși, ar putea fi util dacă copilul dvs. dorește să utilizeze o anumită aplicație pe telefonul dvs., dar vă faceți griji că s-ar putea aventura în altă parte.

  1. De la setările, Du-te la general > Accesibilitate > Acces ghidat.

    iOS 13 are această setare sub: reglaj > Accesibilitate.

  2. Glisați Acces ghidat comutați în poziția verde / pornit.

  3. Mergi la pagina Setări cod de acces > Setați codul de acces acces ghidat.

  4. Introduceți o nouă parolă și apoi introduceți-o din nou pentru a confirma. De asemenea, puteți activa Touch ID sau Face ID pe acest ecran.

După ce activați Accesul ghidat și vă setați codul de acces, utilizați funcția deschizând orice aplicație și apăsând butonul lateral de trei ori (pe un iPhone X) sau butonul Acasă de trei ori, odată ce aplicația a început.

Aceasta afișează ecranul de pornire cu acces ghidat, care vă permite să desenați un cerc în jurul zonelor ecranului pentru a-l dezactiva (setați-l fie să acopere întregul ecran, fie să nu fie unul). Alternativ, alegeți Opţiuni în colțul din dreapta jos al ecranului, care poate fi folosit pentru a dezactiva totul, de la butoanele de volum la ecranul tactil, precum și pentru a seta o limită de timp pentru sesiunea de acces ghidat (până la 24 de ore).

Dacă dețineți un iPhone compatibil cu Touch ID, utilizați Touch ID, în loc de o parolă, pentru a încheia o sesiune de acces ghidat. Pentru a activa acest lucru, urmați pașii 1-5 de mai sus, dar la pasul 6, după atingere Setări cod de acces, comutare Atingere ID în poziția pornit / verde.


Amprentă digitală de blocare a aplicației: Cum se utilizează Touch ID pentru a bloca aplicații compatibile (de pe iPhone 5S la iPhone 8)

Cu Touch ID, este posibil să blocați un număr limitat de aplicații compatibile utilizând funcția de securitate bazată pe amprente digitale (disponibilă pe iPhone 5S prin iPhone 8 și 8 Plus).

Acest articol presupune că utilizați o parolă pentru a intra pe iPhone. În caz contrar, iată cum să activați codul de acces.

Pentru a bloca Apple Pay, iTunes și App Store în acest fel, deschideți setările și du-te la Atingeți ID și parolă pentru a introduce parola. Apoi, activați comutatoarele (în poziția verde / pornit) pentru aplicațiile pe care doriți să le blocați utilizând Touch ID.

Dacă nu ați configurat Touch ID, vi se solicită să faceți acest lucru atunci când activați orice opțiune disponibilă.

Cu toate acestea, cele de mai sus acoperă numai Apple Pay, iTunes și App Store. Utilizarea Touch ID pentru blocarea aplicațiilor pe care le descărcați din App Store necesită un proces diferit, iar multe aplicații populare (precum Facebook, Twitter și Snapchat) nu activează acest proces, ceea ce înseamnă că nu puteți bloca aceste aplicații individual.

Există un număr tot mai mare de aplicații care oferă opțiunea de blocare a aplicațiilor utilizând Touch ID, în timp ce un număr mai mic oferă, de asemenea, opțiunea de blocare a aplicațiilor folosind o parolă.

În general, acest lucru necesită următoarele:

  1. Deschideți aplicația compatibilă cu Touch ID.

  2. Accesați setările sale.

  3. Găsiți opțiunea care blochează aplicația cu o parolă sau cu amprenta dvs. S-ar putea să fie într-un Privacy or Preferințe secțiune și ar putea fi numit Parolă, Codul de acces, Atingeți Blocare ID, Blocare, Blocare ecran, sau ceva similar.

  4. Dacă este necesar, urmați pașii de pe ecran pentru a finaliza procedura de blocare a aplicației.

Cum se blochează aplicațiile pe iPhone folosind o aplicație terță parte

Există o ultimă opțiune dacă doriți să blocați aplicațiile direct și implică utilizarea unei aplicații terță parte.

Într-o anumită privință, aceasta este cea mai bună opțiune pentru blocarea aplicațiilor, deoarece există o serie de aplicații disponibile care, într-un fel sau altul, blochează accesul la fiecare aplicație de pe iPhone folosind o parolă (sau un ID biometric). Cu toate acestea, este și cea mai proastă opțiune de blocare a aplicației pentru iPhone. Pentru a utiliza aceste aplicații, iPhone-ul dvs. trebuie să fie jailbreak (ceea ce poate crea vulnerabilități de securitate și probleme de performanță; nu este recomandat).

Câteva exemple populare de aplicații terțe care blochează alte aplicații includ BioProtect, Locktopus și AppLocker. Acestea pot fi descărcate și instalate folosind platforma Cydia, care găzduiește aplicații special concepute pentru iPhone-uri jailbroken.

În cazul BioProtect, după ce aplicația a fost descărcată, puteți bloca anumite aplicații accesând setările > aplicatii în temeiul Articole protejate , apoi comutați aplicațiile pe care doriți să le blocați în poziția verde / pornit.

Altceva de luat în considerare pentru nevoile dvs. de blocare a aplicației este să eliminați ideea complet. În funcție de nevoile dvs., este posibil să aveți nevoie de o aplicație de seif terță parte pentru a ascunde lucruri precum imagini și note, făcându-le accesibile numai după introducerea parolei corecte.

Dacă nu trebuie neapărat să blocați întreaga aplicație (cum ar fi Fotografii), ci doar lucruri specifice, cum ar fi imagini private, documente sau videoclipuri, este posibil să aveți noroc cu una dintre acele aplicații.

Cele mai bune aplicații seif pentru ascunderea fotografiilor, videoclipurilor, apelurilor și textelor