Cum se ascunde sau se afișează docul Mac

Ce să știți

  • În mod implicit, Dock-ul este situat în partea de jos a ecranului pentru acces rapid la aplicațiile preferate și cele mai utilizate.
  • Puteți modifica setările Dock-ului în Preferințe sistem, astfel încât să apară numai atunci când deplasați cursorul peste el.
  • Comanda rapidă de la tastatură Comandă()+Opțiune+D va comuta, de asemenea, docul pentru a afișa sau ascunde.

Acest articol explică cum să afișați sau să ascundeți docul utilizând setări, o comandă rapidă de la tastatură sau un mouse / trackpad. De asemenea, acoperă modul de micșorare a andocării pe ecran, menținându-l vizibil.

Informațiile din acest articol se aplică Mac-urilor care rulează OS X 10.8 Mountain Lion prin macOS 10.14 Mojave.


Cum se ascunde sau se afișează docul pe un Mac

Indiferent dacă preferați un Dock mereu pornit sau unul care dispare atunci când nu aveți nevoie de acesta, Preferințele de sistem de pe Mac este locul în care faceți acest lucru real.

  1. Selectați System Preferences din meniul Apple sau faceți clic pe System Preferences pictogramă din doc.

  2. Apasă pe Doc pictogramă din primul rând al ferestrei Preferințe sistem.(...)

  3. Puneți o bifă în Ascundeți și afișați automat docul caseta dacă doriți ca Dock-ul să dispară atunci când nu îl utilizați. Eliminați bifa dacă doriți ca docul să rămână vizibil tot timpul.

  4. Închideți panoul de preferințe al docului.

Când este selectat Ascundere automată și Afișare andocare, andocarea dispare atunci când nu este utilizată. Îl faceți să reapară după cum este necesar, mutând cursorul mouse-ului în partea de jos a ecranului, unde se află de obicei Dock. Dacă ați mutat Dock-ul la marginea stângă sau dreaptă a ecranului, mutați mouse-ul în acea parte a ecranului.


Utilizați tastatura pentru a afișa sau a ascunde docul

Pe lângă utilizarea preferințelor Dock pentru a configura dacă Dock-ul este afișat sau ascuns, puteți controla vizibilitatea acestuia direct de la tastatură fără a accesa Preferințe sistem.

Folosește Comandă()+Opțiune+D comandă rapidă de la tastatură pentru a comuta Dock-ul pentru a afișa sau a ascunde. Avantajul acestei metode este că puteți modifica setarea de vizibilitate instantaneu fără a afișa Preferințele de sistem.


Utilizați mouse-ul sau trackpad-ul pentru a afișa sau a ascunde docul

O ultimă metodă pentru modificarea setării de vizibilitate a Dock-ului este utilizarea mouse-ului sau a trackpad-ului pentru a accesa un meniu secret din Dock în sine. Mutați cursorul pe separatorul Dock, acea linie verticală mică care se află între aplicațiile Dock și orice foldere sau documente pe care le-ați instalat în Dock.

Cu cursorul pe separatorul de andocare, faceți clic dreapta și selectați Activați ascunderea pentru a ascunde docul. Dacă Dock-ul este de obicei ascuns, mutați cursorul în zona Dock pentru a face Dock-ul să apară, apoi faceți clic dreapta pe Separator de doc și selectați Dezactivați ascunderea.

De asemenea, puteți utiliza separatorul de andocare pentru a accesa rapid oricare dintre setările de andocare. Doar faceți clic dreapta pe Separator de doc și selectați Preferințe de andocare.


Reducerea imobilului Dock

Dacă doriți să păstrați Dock-ul pe ecran, dar doriți să ocupe cât mai puțin spațiu posibil, utilizați panoul de preferințe Dock pentru a controla dimensiunea și mărirea. Dimensiunea este evidentă; folosește Mărimea glisor pentru a modifica dimensiunea generală a docului. Îl puteți seta atât de mic încât este greu să vedeți la ce servește fiecare pictogramă Dock.

Mărirea este secretul utilizării celui mai mic Dock posibil. Cu Mărirea activată - bifați în Mărire caseta din preferințele Dock - utilizați glisorul de mărire pentru a seta dimensiunea de vizualizare extinsă a Dock-ului. Pe măsură ce cursorul trece peste orice secțiune a micului Dock, poziția de sub cursor este mărită, făcând acea porțiune a Dockului ușor de citit, menținând în același timp Dock-ul general mic.

Stai, mai sunt

Dock-ul are mai mult decât doar ascunderea și arătarea. În plus față de posibilitatea de a muta Dock-ul în partea stângă sau dreaptă a ecranului, puteți efectua modificări subtile care afectează Dock-ul atât în ​​controlul vitezei de apariție sau dispariție a Dock-ului, cât și în eliminarea anumitor animații ale Dock-ului la viteză lucrurile stau un pic mai mult. Încercați să utilizați computerul Mac cu Dock vizibil și apoi invizibil și vedeți în ce mod vă place cel mai bine.