Cum se afișează sau se ascund fișierele și folderele ascunse pe Mac

Ce să știți

  • La promptul liniei de comandă a terminalului, introduceți implicit scrie com.apple.finder AppleShowAllFiles -boolean true; killall Finder.
  • În mod implicit, macOS ascunde fișierele și folderele de sistem critice pentru a preveni ștergerea sau modificarea accidentală.

Acest articol prezintă modul de afișare a acestor fișiere ascunse, precum și modul de ascundere a acestora din nou.

Informațiile din acest articol se aplică Mac-urilor care rulează macOS Catalina (10.15) prin OS X Lion (10.7).


Cum se afișează fișierele ascunse în macOS

Pentru a afișa fișierele ascunse pe un Mac, utilizați aplicația Terminal.

Cele mai multe fișiere ascunse sunt sisteme de operare și fișiere de configurare. Acestea nu trebuie șterse sau modificate decât dacă sunteți absolut sigur de ceea ce fac.

  1. Deschide Terminal aplicație. Puteți face acest lucru deschizând Reflector și introducerea cuvântului „terminal” în câmpul de căutare. De asemenea, puteți accesa Terminalul deschizând o fereastră Finder și navigând la aplicatii > Utilități > Terminal.

  2. Introduceți următoarea comandă în linia de comandă a terminalului:

    implicit scrie com.apple.finder AppleShowAllFiles -boolean true; killall Finder

    Dacă utilizați OS X 10.8 sau o versiune anterioară, introduceți în schimb această comandă:

    implicit scrie com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE; killall Finder

Liniile de comandă îndeplinesc două obiective. Prima parte modifică setarea fișierului pentru a afișa fișierele ascunse. A doua parte repornește Finder, astfel încât fișierele să apară.

De cele mai multe ori, doriți să păstrați aceste fișiere și foldere ascunse afară, dar există circumstanțe în care este posibil să doriți să le vedeți. De exemplu, programele malware și virușii pot provoca probleme prin modificarea fișierelor de sistem sau redenumirea folderelor importante. În astfel de cazuri, trebuie să modificați manual fișierele respective și nu puteți face acest lucru dacă sunt invizibile.

Rețineți că există o mulțime de fișiere și foldere ascunse. Dacă afișați fișiere ascunse și răsfoiți fișierele dvs. într-o fereastră Finder, peisajul listei de fișiere arată destul de diferit.


Cum să ascundeți fișierele în macOS

Când ați terminat cu fișierele și folderele ascunse, este o idee bună să readuceți fișierele în starea lor ascunsă.

  1. Deschide Terminal aplicație. Puteți face acest lucru deschizând Reflector și introducerea cuvântului „terminal” în câmpul de căutare sau deschizând o fereastră Finder și navigând la aplicatii > Utilități > Terminal.

  2. Introduceți următoarea comandă în linia de comandă a terminalului:

    implicit scrie com.apple.finder AppleShowAllFiles -boolean false; killall Finder

    Dacă utilizați OS X 10.8 sau o versiune anterioară, introduceți în schimb această comandă:

    implicit scrie com.apple.finder AppleShowAllFiles FALSE; killall Finder

Inversând procesul de revelare a fișierelor ascunse, readuce fișierele într-o stare ascunsă, iar Finder-ul repornește pentru a reflecta modificarea.


Un cuvânt despre aplicația Terminal

Folosirea Terminalului este ca și cum ai arunca o privire în spatele ferestrelor și a meniurilor interfeței grafice cu care te-ai obișnuit. Când deschideți o aplicație, formatați o unitate flash USB sau căutați computerul folosind Spotlight, executați în esență comenzi Terminal; diferența constă în faptul că comenzile au fost automatizate și au prezentat o prezentare grafică pentru a-și face funcționarea mai ușor de utilizat.